Dnevni zvezdni utrinki od 25. 7. 2022.

Mihaela MalečkarDnevni zvezdni utrinki

Ponedeljek, 25. 7.

Z Luno v dvojčkih bo dan nemiren, vznemirljiv, veliko se bo dogajalo, zaradi približujočega se kvadrata Merkurja in Marsa, bo več tudi prepirov, in je potrebna previdnost na cesti. Nagnjeni bomo k pretiravanju, zapravljanju, prevelikim pričakovanjem. Od 10:14 dalje bo Luna v prazno, tako bo veliko nemira in idej, a manj možnosti se umiriti in uresničiti ideje. Zvečer se nekoliko umirimo.

Torek, 26. 7.

Luna v raku bo spodbujala potrebo vzeti si čas za domače, nas naredila bolj umirjene, a tudi bolj čustvene. Njena vez na že seperativen kvadrat Venere in Jupitra bo spodbujala potrebo po lepem in sladkem življenju, tako smo lahko lenobni, preveč jemo, preveč zapravljamo, ali na kak drugačen način želimo preveč. Nemir, ki prinaša nemire, prepire, nezgode, pa bo tudi še v zraku.

Sreda, 27. 7.

Luna v raku v pretežno spodbudnih aspektih nas kliče k temu, da si vzamemo čas za svoja čustvo, družino in druge odnose, ki jih doživljamo kot bližnje. Merkurjev trigon na Kirona sporoča, da bodo pogovori zdravili, da bomo sposobni izraziti svojo bolečino na način, ki ne bo ranila druge. Ker smo dan pred mlajem, znamo biti utrujeni.

Četrtek, 28. 7.

Danes se bo dogodil mlaj, temeljno spodbuden, ki obljublja nov začetek, vizijo, upanje, pozitivno kreacijo prihodnosti. Toda, ker se bo dogodil šele zvečer, je mogoče dan še vedno nekoliko bolj postan. Veliko pa bo v zraku tudi nemirne, živčne energije, potrebna pa je previdnost tudi na cesti.

Petek, 29. 7.

Luna v levu postopno raste in energije bo spet več. Toda,  ker Luna aktivira konjunkcijo Marsa, Urana in Severnega vozla, se zdi, da se lahko zgodi nekaj, kar nas nekoliko pretrese, mogoče ponovno požari, nevihte ali kaj podobnega. Na čustveni ravni se se bo napetost stopnjevala popoldan in proti večeru. Potrebna previdnost na cesti.

Sobota, 30. 7.

Naporna noč na soboto in jutranji strahovi. Luna v prazno večji del dneva obljublja kolerično napetost, ki je ne bomo znali sprostiti. No Luna na koncu leva včasih prinaša tudi levjo lenobo. Šele zvečer se bomo malo umirili in začeli analizirati, predelovati in načrtovati, kako naprej.

 

Nedelja, 31. 7.

Zelo naporen dan. Luna v skrbni in delavni devici bo želela ustvarjati red, pa če je to preko čiščenja stanovanja, ali premlevanja, analiziranja in iskanja dobrih rešitev. Na nebu veliko napornih aspektov. Tako čisto konkretne skrbi, strahovi, kot čustveno nelagodje in bolečine v odnosih. Uran v konjunkciji s Severnim vozlom, pa nam tako in tako že vsaj dva tedna kaže, kako zelo se nas dotikajo vremenske spremembe. Da niso več nekaj idejnega, ampak še kako konkretne.