Mihaela MalečkarDnevni zvezdni utrinki

Dobro jutro in prijeten vikend!

Mirna sivina neba kliče k tišini. Očitno je sivina oblakov tanka, ker sonce s svojo jutranjo svetlobo žarči preko njene odeje in je kljub zastoru še vedno zaslepljujoče. Kot svetleči krog na sivi podlagi. Ptiči glasni, neumorno sporočajo svoja sporočila.  Sliši se zvon nekje iz daljave in ravno kar je začel drobiti dež. Nežno in tanko, pikico po pikico vlaži zrak in se dotika listov in zemlje.

Sobota, 23. 5.

Luna v dvojčku raste, tako bo tudi naša energija postopoma rasla, več bo igre in volje za lepe in radostne vidike življenja. Nekoliko bomo raztreseni na vse konce, toda željni komunikacije, druženja in veselja. Vem, da smo omejeni, toda človek, ki potrebuje pogovor in smeh, bo našel priliko za to. Noč na nedeljo je lahko posebno čarobna, in če bo le jasno, si zvečer proti zahodu poglejte čudovito konjunkcijo Lune in prelepe »zvezdice« Venere, ki bosta skupaj zahajale še dolgo po sončnem zahodu.

Nedelja, 24. 5.

Zbudili se bomo v tipično raztresenost Lune v dvojčku. Naša preobčutljiva čustva lahko zalivajo  mentalni mlinček, kar bo prineslo nepotreben nemir. Sredi dneva bomo najbolj potrebovali pogovor, mogoče si lahko vzamemo čas za  analizo in si svoje misli zapišemo, si vzamemo čas za predelovanje. Idealno pa je seveda, da o tem, kar čutimo, z nekom govorimo. V večernih urah naši pogovori lahko delujejo povezujoče.

 

foto: Katja Golob