ASPEKTI JUPITRA

JUPITER IN SATURN

Harmonični aspekti (sekstil in trigon):

Postopen materialen razvoj, gradnja hiše, gradnja posla, poslovni uspeh in sorodne stvari. Nič kaj hitro, z veliko truda, toda končno uspeh. Ko je človek mlajši, se precej na muči, ko je starejši, je uspešen in cenjen. To lahko tudi nakazuje možnost plemenitega in/ali bogatega dedka.

Disharmonični aspekti (konjunkcija, opozicija, kvadrat):

Človekov optimizem in zaupanje je omejeno in ovirano. V pravnih zadevah so vedno zapleti. Ni pozitivne vizije za prihodnost, nekaj nas ves čas drži nazaj. Materialno še vedno lahko zgradimo stvari, vendar pot do tam ni prijetna, ampak polna trnov in bremen.

JUPITER IN URAN

Harmoničen aspekti (sekstil in trigon):

V astrološkem svetu to lahko pomeni, da je nekdo uspešen astrolog. Temeljno je povezava spodbudna za intelektualni razvoj. Osebo naredi moderno, z vizijami prihodnosti, človek vidi naprej.

Disharmonični aspekti (konjunkcija, opozicija, kvadrat …):

Lahko prinesejo veliko stresov, povezanih s pravnimi bitkami. Pri konjunkciji je človek še vedno zelo bister in napreden, samo včasih precej nenavaden. Veliko nemira lahko nosi ta povezava.

JUPITER IN NEPTUN

Harmonični aspekti (včasih konjunkcija, sekstil in trigon):

Lahko uspehi, povezani z Neptunom, torej v umetnosti, zdravstvu, kemiji in podobno. Temeljno ta kombinacija prinaša veliko zaščito človeku, energetsko je ta oseba velika, ima veliko avro. Obstaja dobra karma, povezana z duhovnimi učitelji in podobno.

Disharmonični aspekti (opozicija, kvadrat in polkvadrat …)

Problem je nepraktičnost. Možno je, da človek nima pravega odnosa do denarja ali denar krade, skriva in podobne stvari. Lahko je hitra tarča lažnih gurujev in ga pretirano odnaša v duhovno, tudi na lastno škodo in škodo najbližjih. Po mojih izkušnjah so to ljudje, ki si v materialnem pogledu privoščijo veliko več, kot so realno sposobni. Ni jim dovolj, da so bogati, hočejo pravljico. Poglejte si ljudi iz letnika 1974, kjer je ta kvadrat povezan še z vozli, in lahko vidite, da v tistem letniku ogromno večnih študentov.

JUPITER IN PLUTON

Harmonični aspekti (sekstil in trigon)

To so odlični aspekti za finančni razvoj, saj je videti, da se lahko denar plemeniti, vlaga in na novo in novo ustvarja. Potovanja so za človeka pomembna, saj skoznje doživlja preobrazbo. Vedno se najde pomoč tistih, ki imajo moč.

Disharmonični aspekti (konjunkcija, opozicija, kvadrat, polkvadrat …)

Tudi ti aspekti spodbujajo materialno rast, vendar z ovirami, blokadami, neumerjeno, enkrat gor, drugič dol. Včasih pa je tudi tako, da je denar, ki se ga zasluži, pridobljen nelegalno ali celo od zelo nevarnih poslov.