ASPEKTI MARSA

MARS IN JUPITER

Harmonični aspekti (konjunkcija, sekstil in trigon):

Konjunkcija v disharmoničnih aspektih in slabo postavljen in afliktiran dispozitor lahko povzroči, da je tudi konjunkcija problematična in je njeno razlago treba brati spodaj. Temeljno ta povezava prinaša podjetnost, človeka z veliko energije, vedno pozitivno usmerjenega v prihodnost, nekoga, ki si sam ustvarja prihodnost. Seveda, če ne Mars ne Jupiter nista povezana s prvo hišo, potem gre lahko tudi za to, da je tak naš brat, ljubimec ali sin. Vendar nam daje kljub vsemu ta povezava vedeti, da je v nas neka športna in dinamična energija in da se jo moramo samo naučiti uporabljati. Pogosto ta povezava kaže uspešne športnike ali podjetnike. Velikokrat nakazuje avanturistične ljudi, ki morajo spoznavati življenje in svet neposredno skozi izkušnjo in ne z gledanjem televizije. Večkrat sem jo zasledila pri odvetnikih branilcih. Ob tej povezavi bomo najverjetneje imeli več sreče pri pravnih bojih, ti se bodo obrnili nam v prid.

Disharmonični aspekti (opozicija, kvadrat, polkvadrat):

Nakazujejo neko pretiravanje. Pogosto močno prevlada nagon, človek deluje iz instinkta in je zaradi tega lahko včasih precej divji, težko obvladuje svojo seksualnost. Včasih lenoba, drugič pretirana aktivnost, zelo odvisno tudi od ostalih vidikov karte, kaj je izpostavljeno. Oseba je temeljno direktna, seveda če sta ali Jupiter ali Mars povezana s prvo hišo, drugače pa imamo v življenju izjemno direktnega ljubimca, sina in ali brata. Ljudi, ki potrebujejo veliko svobode, lahko celo kršijo zakon in iščejo krajše poti do uspeha. Velikokrat je v moški karti večja potreba po seksualnih avanturah. Obremenjenost z velikostjo spolnega uda in podobne stvari. Lahko ta povezava nakazuje tudi pravne spore, včasih celo z bratom, vendar manj verjetnosti uspeha.

MARS IN SATURN

Harmonični aspekti (sekstil in trigon):

Tudi harmonična povezava teh dveh ni ravno harmonična. Saj veste, da Mars za sabo ne mara nekoga, ki ga večno ustavlja in popravlja in disciplinira. Pride pa prav ta vrsta energije za moške službe, strojnike, vojake, policiste, vse, ki so povezani z redom in nadzorom, to povezavo najdemo celo med zobarji. Energetsko osebo vedno nekaj ovira, nikoli lahkotno ne stopi, vedno ima neko težo in bremena na sebi. Toda ker je v življenju soočena z omejitvami, se nauči delati in garati in sprejemati nase težo. Kadar pomislim na ta aspekt, se spomnim filmov, v katerih na trdo trenirajo ameriške vojake za boj, sej veste, nošnje velikih bremen, plazenje po tleh in podobne zgodbe. Seveda je to lastnost natusa, vendar se je včasih niti ne zaveda dobro in doživlja to skozi druge, sina, brata ali ljubimca, in so ti nakazani kot tisti, ki nosijo velika bremena in so sposobni velikih fizičnih naporov, trdega dolgotrajnega dela in so preprosto preresni.

Disharmonični aspketi (konjunkcija, opozicija in kvadrat):

To je eden zahtevnejših aspektov, saj se po tradiciji povežeta dva malefika na neprijeten način. Konjunkcija ima svoje zakonitosti. Od človeka zahteva veliko samodiscipline in garanja, in prav res človek ne more mimo tega občutka, da je mnogo bolj obtežen kot kak drugi človek. Kar nekaj ljudi s to konjunkcijo poznam in večina se ukvarja z resnim športom, od bodibildinga do drugih oblik telesne vadbe. Iskreno povedano je to tudi najboljša možnost, izmojstriti svoje telo je višek, ki ga lahko prinese zgodba. Moram pa priznati, da pri konjunkciji nisem opazila kake zlobe in napadalnosti, ki je še kako značilna za druge disharmonične aspekte.

Kvadrat in opozicija tudi nista najlažja. Opozicija prinaša izmenično zelo aktivno in zelo pasivno obdobje, obdobje moči in obdobje zvezanih rok. Najbolj zoprna je v odnosih, saj je človek lahko precej napadalen in nemiren in vedno vidi vzrok za težave zunaj sebe. Ne vidi svoje odgovornosti. Kvadrat pa je najbolj zoprn v telesnem in tudi v energetskem smislu. Oseba ima občutek, da je ujeta, utrujena, obremenjena, vsak njen korak je mnogo težji od koraka in akcije kogar koli drugega. Ko še naredi pomembne korake k cilju, se vedno pojavi kaka zunanja ovira, da ne more naprej. Na primer oseba se odloči teči, pa si poškoduje koleno. Vedno je nekaj zunanjega, kar ovira njen napredek, razvoj. Zato se velikokrat zgodi, da oseba s to povezavo dvigne roke nad stvarmi in postane izjemno pasivna. Zato marsikdo reče, da je to aspekt lenobe. Pa ne gre za lenobo, gre za to, da imaš občutek, da tvoj trud ničesar ne spremeni, zato se ne trudiš več. Je pa nekaj izjem s to kombinacijo. Torej lahko sklepamo, da je oseba s to povezavo zagrenjena, težka in nezadovoljna. Lahko je celo zelo agresivna, ne prav pogosto, saj poskuša močno nadzorovati lastno agresijo, toda sem ter tja je ta nadzor premočan in potem vse skupaj poči in uide izpod nadzora. Kombinacija je precej neprijetna za zdravje in lahko prinaša resne bolečine v telesu. Če ne Saturn ne Mars nista povezana s prvo hišo, lahko ta aspekt vidimo v sinu, ljubimcu ali bratu, ti so trpki, zahtevni, obremenjeni in podobno – ter naši odnosi z njimi.

MARS IN URAN

Harmonični aspekti (sekstil in trigon):

Dajejo osebo z izjemno močjo in voljo. Oseba se v krizni situaciji lahko odziva res hitro in reši stvari z neverjetno hitrostjo. Znajo v trenutku dati vse od sebe in so zaradi tega dobri v teku na kratke proge. V spolnosti znajo biti odprti in eksperimentirati. Pri delu so izjemno intenzivni in nepopustljivi, pa hkrati lahko inovativni. Njihov brat, sin ali ljubimec je tudi njihov prijatelj, imamo skupne interese. Ti ljudje so v nečem bolj moderni, pred časom, zanimivi. Povem pa, da je kljub pozitivnem aspektu kombinacija kdaj znak hitre jeze, ni se za igrati z ljudmi s to kombinacijo, ko se razjezijo, se odzovejo spontano in hitro, lahko zelo presenetijo.

Disharmonični aspekti (konjunkcija, opozicija, kvadrat in polkvadrat …):

Konjunkcija lahko vnaša veliko nemirna v osebo, neko eksplozivnost. Pa je vendar lahko tudi znak velike moči. Odvisno od aspektov, ki jih ima z drugimi pomembnimi točkami horoskopa. Seveda se te simbolike lahko kažejo na različne načine. Pri gospodu, ki dela kot pirotehnik, je ta konjunkcija samo simbol za njegovo delo.

Na splošno je to precej nevarna povezava, saj nakazuje možnost eksplozij, nezgod, hitre jeze in težko obvladovanje svoje živalske strani. Brat ali sin osebe s to povezavo je zelo naporen, uporen in pogosto šokira. Delavci te osebe so lahko zelo jezljivi in nepotrpežljivi. Tudi oseba sama je lahko pri fizičnem delu in športu nepotrpežljiva, nemirna, manjkata ji vztrajnosti in natančnosti. Pogost je stres na poslovnem področju.

MARS IN NEPTUN

Harmonični aspekti (sekstil, trigon):

Naznanjajo velik šarm, še najbolj v moški karti. Moški s to povezavo te kar malo začara s svojo energijo. Izjemno dobra povezava za vse umetnike in tudi tiste, ki se borijo za šibkejše. Človek s svojo energijo lahko vpliva na subtilni ravni na veliko ljudi. To ni ravno spodbuda v energetskem smislu, saj Neptun vedno zmehča in poleni bojevitega Marsa, toda lahko da sposobnost, da je tvoje delo tudi tvoje poslanstvo, sposobnost občutka za stvari, ki se jih dela, torej da se v svoje delo vlaga ogromno takta, duše, sebe. Zato je tako zelo zaželen aspekt med umetniki, ki morajo svojo strast ustvarjalno upodobiti. Moški s tem aspektom dobijo občutek za žensko, sposobnost se je dotakniti in jo očarati na prefinjen način. Lahko zelo zapeljiva kombinacija. Seveda so ljudje s to povezavo teže zvesti. Predvsem moški.

Disharmonični aspekti: (konjunkcija, opozicija, kvadrat, polkvadrat …):

Tu je človekova akcija razpršena. Ta kombinacija človeka odzemlji. Velikokrat ima lahko neko sveto vojno, boj za šibkejše, pa če je to v okviru veganstva ali kako drugače. Vendar je pri tej sveti vojni lahko premalo stvaren, pretirava, se ne loti stvari na prav način. Po eni strani lahko ta kombinacija prinaša nemoč, pomanjkanje volje in odprtost za negativne energetske vplive drugih. Po drugi strani, če karta nakazuje energičnega človeka, pa lahko moč za energetsko vdiranje v svet drugih in črpanje tuje energije. Velikokrat je to povezano tudi z odvisnostjo od spolnosti. Naš sin, brat ali ljubimec je lažnivec, prevarant ali samo nekdo, ki je šibek in potrebuje našo pomoč. Pri delu so možne skrivnosti, prevare, nejasnosti. V ženski karti se hitro zgodi, da pade v roke očarljivega moškega, ki se dolgoročno izkaže kot prevarant. V moški karti zelo pogosto težnja k skritim seksualnim igram.

MARS IN PLUTON

Harmonični aspekti (sekstil in trigon):

Človek s to povezavo ima enormno energije. Pomembno je, da jo usmerja v delo ali šport, ker se v drugem primeru lahko obrne proti njemu, ne glede na pozitivno povezavo. Temeljno je, da vidi cilj pred seboj, da bo prišel do njega, ne glede na ovire. Dober aspekt tudi za kirurge. Zaradi pretoka energije in velike ozemljenosti so ljudje s to kombinacijo lahko zelo dobri zdravitelji, če seveda kaj drugega v karti kaže na sočutje, sicer ta kombinacija ni te vrste. Je precej prvinska in s tem dobra podlaga za kakršnokoli delovanje. Človek je neumoren, tudi fizično je sposoben zelo veliko delati. Več dela, več energije ima. Naš sin, brat ali ljubimec so neumorni ljudje z veliko vztrajnosti, s čimer pridejo do neke pozicije moči, lahko smo celo ljubosumni nanje. Pogosta povezava pri vojakih.

Disharmonični aspekti (konjunkcija, opozicija, kvadrat, polkvadrat …):

Torej tu je ta primarna energija, zver v človeku, še nekultivirana in deluje proti njemu, ne zanj. Včasih to naznanja zelo veliko jeze v človeku, ki pa je okolje ni znalo prav usmeriti in je sedaj človek še vedno zelo agresiven ali se svoje agresivnosti tako boji, včasih celo sramuje, da postane pretirano prijazen in potlačen. Po eni strani to nakazuje nenadzorovano seksualnost in ta živalski naboj, ki pa ne nosi ravno užitkov, samo neumorno sili k potešitvi. Po drugi strani pa, ko je vse to zelo potlačeno, deluje kot kastracija in tudi v moški karti zavira spolno življenje. V moški karti je možna tudi kaka fizična anomalija spolnega uda. Temeljno gre za to, da se stvari dosega s pritiskom, na silo, da ni pravega občutka za drugo stran. Oseba s to pozicijo je bila najverjetneje tepena v otroštvu, še toliko bolj, če je to moška karta. Človek tudi do sebe kdaj deluje tako, da se posiljuje, da nima občutka za svojo energijo in se vedno porine predaleč. No, in če smo že pri posilstvu, je to v ženskih kartah najbolj zoprn aspekt, ki naznanja možnost spolne zlorabe, spolnega nasilja. Redna fizična aktivnost pomaga pri tem aspektu. Naš brat, sin ali ljubimec so izjemno zahtevni ljudje, ki silijo v osebno preobrazbo.