Cikel Saturna in  Urana in njun padajoči kvadrat

Mihaela MalečkarAktualne teme

Vsak par počasnih planetov tvori cikel od konjunkcije do konjunkcije. Sama karta konjunkcije nakazuje kake vrste spremembe se bodo dogodile v temu ciklu za okolje, za katerega izrišem karto konjunkcije. Ker je cikel Saturna in Urana dolg kar 45 let, je seveda težko slediti njegove niti in skupno logiko sprememb. Z raziskovanjem zgodovine vidimo zelo dobro, da je tokratni cikel Saturna in  Urna , ki bo trajal vse do leta 2032 povezan z osvoboditvijo od preteklega sistema in ustvarjanje novega. Sama konjunkcija leta 1988 že naznanja razpad Sovjetske zvezde, kot tudi Jugoslavije. Če gledate kaj se je dogajalo tega leta vidite, da je pri nas članek »Noč dolgih nožev« v Mladini, sojenje četverici in aretacija Janeza Janše, kot iniciacija razpada preteklega sprememba in priprava na osamosvojitev.   Podobno se je dogajalo tudi p drugih komunističnih deželah Gorbačov s svojo perestrojko, protest proti komunistični oblasti v Bratislavi, pa pojoča revolucija v Estoniji. Vse nakazuje razpad dveh pomembnih komunističnih sistemov in z njegovim postopnim razpadom nova moč drugih zvez in povezav. Prvi, rastoči kvadrat omenjene dvojice se je dogodil leta 1999 in se dvakrat ponovil tudi v leto 2000, to obdobje povezujemo z Nato bombandiranjem na Srbijo za zaključek vojne za Kosovo. Hkrati vedno več novih članic NATA, ki so bile prej del vzhodnega bloka  ( Madžarska, Češka, Poljska). S koncem vojne na Balkanu, se konča dokončno razpad zgoraj omenjenih sistemov. Leta 2008 in se še dvakrat ponovi leta 2009, je bila opozicija Saturna in Urana, z uradno Kosovsko neodvisnostjo od Srbije, je razpad sedaj dokončen. Članice NATA Postaneta še Hrvaška in Albanija. Pri opazovanju teh let pa so rdeča nit tudi hitri vlaki, gradnja orjaških mostov, v negativnem pa potresi, letalske nezgode z veliko  žrtvami.

Torej sedaj se pripravljamo na leto 2021, padajoči kvadrat Saturna in Urana, ki na neki ravni naznanja, da so spremembe, ki so se dogodile že prinesle tudi čisto konkretne rezultate. Torej zahodni blok se je razširil, NATO ima moči, ki jih pred tem ni imel, globalizacija je očitna pot prihodnosti. Toda globalizacija, in spremembe sistemov, ki naj bi nosile razvoj in napredek, pa bodo pokazale tudi že svoje šibkosti in sivine, kajti po padajočem kvadratu stvari gredo prej kot ne proti razpustitvi.

V letu 2021 se bo kvadrat Saturna in Urana ponovil trikrat, 17. 2., 14.6. in 24. 12. tako bomo celo leto pod njegovim vplivom. In ker bo vpleten tudi v karto Saturnovega povratka Slovenije še nadaljnjih 29 let. Gre za fiksni kvadrat, kar nakazuje dokaj konkreten spor, napetost med konzervativno, preprosto človeško miselnostjo, ter  hladno tehnokratskim globalizmom, ki v naslednjem letu lahko doseže višek, prinese pa tudi zelo veliko enih uporov in nemirov in potreb po spremembi. Ker gre za fiksni kvadrat so ti upori dokaj trdovratni in jih je težko pomiriti.