Delni Lunin mrk, 30. 11. 2020.

Mihaela MalečkarAktualne teme

Mrki so nosilci sprememb. Pod njihovimi vplivi določene problematike pridejo na plan in se je potrebno z njimi  ukvarjati. Včasih se zdi, kot da nas stresejo in potresajo s spremembami in se je na njih težje prilagoditi. Pri tem je Lunin mrk na nek način znanilec spremembe, ki je posledica naših odločitev in pa tudi našega delovanja v preteklosti. V odnosu z natalno karto nam na osebni ravni pokažejo kje točno se bodo vršile spremembe. In ne glede na splošno naravo mrka, lahko isti mrk nekaterim nosi pozitivne rezultate preteklih odločitev in delovanja, drugim pa negativne, odvisno s čim v natalni karti se poveže.

Splošni vpliv tokratnega mrka ni enostaven. Če naredimo karto za Ljubljano imamo izpostavljen stelij v kozorogu in dejansko konjunkcijo Plutona z ascendentom. Kozorog pomeni nadzor, red, omejitve in pa tudi gospodarstvo. Pluton pomeni kriza, pritisk, smrt, manipulacija in v pozitivnem tudi transfomacija in moč za bistvene korenite spremembe. Tako je nekje jasno, da bo ta mrk prinesel na plano težave preteklosti, stvari, ki jih nismo urejali pravočasno in nosil družbeno energijo nadzora, krize, pritiska, reda. Ker je stelij v prvi v sekstilu z Merkurjem v deseti, je vseeno videti nekoliko boljšo komunikacijo med vladajočimi in državljani. In narod je videti upognjen in ubogljiv zaradi kozorogove energije. Samo točka mrka je vezana na vrh pete hiše v dvojčkih, torej se bo vršilo razmišljanje o izobraževanju in naših otrocih in bodo že prvi rezultati vpliva osamitve otrok. Inkonjunkcija te točke na Venero v deveti nakazuje stres v povezavi s tujino in izobraževanjem, poldrugikvadrat na Plutona pa krizo.

Če povežem karto Mrka z karto Slovenije vidimo pa pride točka mrka v peto hišo Slovenije, tako da ravno tako kaže pozornost na otroke in da bomo tu deležni posledic preteklih odločitev. Ker je točka mrka v nekem širšem trigonu s Saturnom v prvi hiši, zna biti kljub vsemu problematika obvladljiva, oziroma se bo pričelo bolj zavezano razmišljati kako rešiti problematiko.  V karti mrka je direktno izpostavljen Slovenski Pluton, ki ga najpogosteje povezujem ravno z tokratnim predsednikom vlade, in govori o tem, da se bo vršila bitka za oblast. Pluton je v negativnih aspektih s stelijem v osmi karte Slovenije, tako je osramotitev, oblatitev našega predsednika vlade na nek način povezana tudi s tujim denarjem in se tu pojavlja močno trenje.  Na plan lahko prihajajo določene črne, neprijetne skrivnosti ljudi na oblasti.

Oseba, ki vodi državo in njena astrološka karta, močno kaže kaj se bo dogajalo z narodom. Če primerjamo karto mrka s karto predsednika vlade, vidimo, da je izpostavljena njegova Luna, ki je natalno v kvadratu tako s Kironom kot z Uranom, tako ta mrk lahko izpostavi čustveno rano našega predsednika, toda hkrati nakazuje tudi trpljenje ljudstva, ki mu vlada. Tako rano ljudstva, kot tudi upor in nemir le tega v teži situaciji. Lunin mrk se dogodi v njegovi sedmi hiši, nosi spremembe, kot posledice zunanje politike, kvadrati na planeta v deveti, pa jasno nakazujejo trenja s tujino.

Torej, če povzamem, za ljudstvo dokaj naporni časi, krize in trpljenja ostajajo še tudi pod vplivom Luninega mrka. Sreča je, da Lunin mrk, samo potiske na plano nekaj, kar se je kuhalo v ozadju in nima hudo dolgih posledic. S 14. decembrom prihaja nov mrk, ki deluje bolj spodbudno, v katerem je več energije za delovanje, razvoj in napredek. Kar pogumno skozi to temo, v nov in svetlejši začetek.