Dnevni zvezdni utrinki od 10. 10. 2022 dalje.

Mihaela MalečkarDnevni zvezdni utrinki

Ponedeljek, 10. 10.

Dopoldan nas bo Luna  v ovnu še potiskala v delovanje, pazimo le da je to delovanje pošteno, ker je njen vladar v kvadratu z Neptunom. Kasneje pa bo lahko ali več utrujenosti, ali več zmede. Na čustveni ravni pazimo svoje srce, da ga ne izpostavljamo tistim, ki ga ne znajo čuvati. Ne bezlajmo, ne prišimo z energijo na vse strani. Večkrat preko dneva se usedimo in umirimo. Merkur je na koncu device, tako bo naša intuicija zelo močna, naša logika nekoliko manj.

Torek, 11. 10.

Luna je vstopila v bika, Merkur v tehtnico. Tako se zdi, da se bo življenje nekoliko umirilo. Vendar ker se na nebu zbira kar nekaj izjemno pomembnih aspektov, ki se bodo dovršili v sredo, se lahko že ta torek nabere nekaj napetosti. Družbeno prihajata dva naporna dneva. Torej, če želimo izkoristiti današnji dan, delujmo umirjeno, premišljeno, načrtno, po že znanih predlogah in načinih. Nič novosti danes. Umirjati divji razum. In počasi, rutinsko, po običajnih načinih, korak za korakom do cilja. Pa zvečer nekoliko prej spati, ker nas Marsov kvadrat z Neptunom izčrpava.

Sreda, 12. 10.

Družbeno izjemno naporen dan. Uvertura v nekaj, s čimer se bomo morali ukvarjati več mesecev. Luna se ponovno veže na kvadrat Saturna in Urana, hkrati imamo prvi kvadrat Marsa in Neptuna, in zadnjo opozicijo Merkurja in Jupitra. Torej padli bomo na realna tla in se soočali s svojimi idealizmi in preveč optimističnimi predstavami o stvareh. Hkrati bomo soočani z neko manipulacijo, zlo uporabo moči, po drugi strani pa smo lahko čisto izčrpani. Predvidevam, da bo povezano tudi z ZDA in njenim vmešavanjem v vojno na tleh Evrope. Ne pozabite individuacija, rabimo imeti svoja življenja v svojih rokah, ne dovolimo da nas družbeno nosi gor in dol, kot valovi čolniček. Rešitev je načrtno delo, trpežnost, vztrajnost, premišljenost, delovanje po že uveljavljenih načinih.

Četrtek, 13. 10.

Luna v dvojčkih v spodbudnih aspektih prinaša nekaj olajšanja, pomiritve, in resnost prejšnjih dneh dni se bo zmehčala v bolj igrivo, nagajivo, komunikativno, lahkotno energijo. Družimo se, pokličimo, smejmo se skupaj in ne pozabimo, da nas smeh hrani, da nas povzdiguje, da nismo nikomur koristni, preresni in do konca obremenjeni. Sprostimo se.

Petek, 14. 10.

Zvestoba, poštenost, razdelitev odgovornosti, da smo čisto konkretna pomoč drug drugemu, je tisto, kar nas bo veselilo na ta petek. Finančna premišljenost, v odnosih pa ozavestimo kako pomembni so ljudje v našem življenju na katere se lahko zanesemo, ki so pošteni in vedno tam, tako v dobrem kot v slabem. Luna v dvojčkih potrebuje da se družimo.

Sobota, 15. 10.

Sobotno jutro ne bo najbolj prijetno, bi ga bilo najbolje kar prespati. En tak kaotičen filing, in lahko tudi sanje nenavadne, izvršujoče. Dan pa precej razpršen na vse konce. Ne pričakujmo preveč od sebe, v funkcionalnem pogledu, raje kaj preberimo, se odpravimo na krajše potovanje, se družimo in pogovarjajmo. Zvečer pa znamo pretiravati, ali s hrano ali s pijačo, nas zna odnašati v nek ekstrem.

Nedelja, 16. 10.

Luna v raku kliče, da se umirimo, posvetimo domu, družini, najbližjim. Dan da delujemo počasi, z občutkom, da se objamemo, dotaknemo duš, in si privoščimo hrano, ki nas objema, povede v otroštvo, budi spomina na te naše, ki so naš temelj, iz katerih izhajamo.