Dnevni zvezdni utrinki od 10.5. dalje.

Mihaela MalečkarDnevni zvezdni utrinki

Teden z Luno od 10. 5. dalje

Ponedeljek, 10. 5.

Dan pred mlajem z Luno v biku nosi dokaj mirno energijo, tako počasno, a zaradi spodbudnih aspektov še vedno konstruktivno. Vizualizirajmo o tem kaj si želimo za prihodnost, poskusimo začutiti, kaj je tisto, kar nam bo prineslo mir in zadovoljstvo.  Merkur s Severnim Luninim vozlom nas bo potiskal k povezovanju in sodelovanju. Toliko se bo za pogovoriti.

Torek, 11.5.

Mlaj se bo dogodil šele v večernih urah, tako bo jutro še kar postano, znamo biti bolj utrujeni, nekateri se lahko počutijo ranljivi in napadeni, pazite, da ne udarite nazaj v premočni obrambi. Večerne ure pa nosijo tišino in mir, kreativnost in občutek kaj vse lahko ta nov mlaj prinese, med drugim tudi odločitev za bolj zdravo življenje, zdrav način prehranjevanja in gibanje.

Sreda, 12. 5.

Zjutraj bo še nekaj jeze in občutka nemoči. Usmerimo nemirno energijo v konkretno delo in se bo lahko marsikaj naredilo. Popoldan bomo čustveno dramatični, konkretno pa precej neučinkoviti in lenobni. Večer bo energijo spremenil. Vedno bolj bomo čutili moč svojih misli, treznost, resnost, v večernih urah bo okrepljena tudi koncentracija.

Četrtek, 13. 5.

Zjutraj bo prevladovala dušna in mirna energija, ki bo spodbujala kreativnost. Kasneje pa dokaj razgibana in nemirna energija, tako značilna za Luno v dvojčkih. Toda ker je njen dispozitor v harmoniji s Saturnom bo več tudi zbranosti, treznosti, premišljenosti, in bo ta vpliv modro izkoristiti za učenje ali kako drugo intelektualno delo.

Petek, 14. 5.

Jupitrov prehod v znamenje rib obljublja dva meseca in pol bolj mirnega časa. Več sprejemanja, več razumevanja, več zaupanja. Luna pa v dvojčkih z Neptunom nosi raztresenost in razdvojenost vse do srede popoldneva, potem pa samo kliče k zabavi.

Sobota, 15. 5.

Luna v raku in prvi aspekt trigon na Jupitra obljublja prijeten dan v okrožju domačih. Več miru, več zaupanja. Marsova inkonjunkcija na Saturna lahko nekoliko zniža temperaturo vremena in nas dela malo bolj utrujene in obremenjene. Toda, če si le dovolimo bolj miren dan z več pozornosti na domačih, domu, zdravi in dobri hrani, nam ne bo hudega.

Nedelja, 16. 5.

Zjutraj je lahko nekaj jeze in nemira, zaradi preobčutljivosti lahko skočimo na nekoga, ki nam v bistvu veliko pomeni in ga imamo radi. Kasneje pa sledi dokaj miren dan in ja Luna v raku nas bo tudi v nedeljo klicala, da si vzamemo čas za ljudi okrog sebe, pa tudi zase in svoja čustva. Nič ni narobe, če malo obstanemo, občutimo, objamemo.