Dnevni zvezdni utrinki od 11. 7. – 17. 7.

Mihaela MalečkarDnevni zvezdni utrinki

Ponedeljek, 11. 7.

Luna v znamenju strelca bo v nas spodbujala navdih in optimizem. Nekaj tudi nemira seveda, vendar se bomo z njeno pomočjo lažje podali novim stvarem naproti. Ker smo dva dneva pred polno luno, bo nekaj tudi že nemira, malo močnejši čustveni odzivi so mogoči, poleg tega marsikdo ne bo mogel spati.

Torek, 12. 7.

Luna v strelcu bo v praznem teku vse do enajstih dopoldan, tako bo lahko v tem času nekaj več nemira, več ognjene energije, ki je ne bomo znali usmeriti v konkretno dejavnost. Prehod Lune v znamenje kozoroga nam prinaša več delavne, ozemljene, urejene in strukturirane energije, njen trigon na Mars pa samo še spodbuja našo učinkovitost, delavnost, konkretnost.

Sreda, 13. 7.

Polna Lune se bo dovršila šele zvečer, tako bo napetosti prek celega dne nekoliko več. K nam bodo prihajale novice, ki nas bodo ranile. Vendar se bomo hkrati zavedali tudi pozitivnih posledic varčevanja in kakovosti stabilnih dolgotrajnih odnosov. Z naprednimi idejami se bomo znali izvleči iz težkih situacij.

Četrtek, 14. 7.

Jutro lahko še prinaša nekaj pritiskov, dopoldan pa se bo energija spremenila. Luna v znamenju vodnarja nas bo naredila družabne, nekoliko nemire, a tudi uporne. Njen kvadrat na Mars daje vedeti, da bo energije več, vendar nas zna le-ta narediti nekoliko manj potrpežljive. V večernih urah pa bo še več priložnosti za druženje in prav spodbudna doživetja.

Petek, 15. 7.

Luna v znamenju vodnarja bo spodbujala radovednost, nemir, potrebo po druženju. Jutranje in dopoldanske ure so idealne za pogovore. Ključ bo v sposobnosti poslušanja in v čustveni iskrenosti. Popoldan in zvečer bo več želje po vznemirljivem dogajanju, a tudi manj miru in več napetosti.

Sobota, 16. 7.

Prijetno in romantično jutro se nam obeta, pozneje pa prehod Lune v znamenje rib prinaša več miru. Konjunkcija Sonca in Merkurja obeta zjasnitev, da se nam nekaj sestavi, nekaj razumemo, dojamemo, možni pa so tudi konstruktivni dogovori in intelektualni uspehi. Večer in noč znata biti prijetno vznemirljiva.

Nedelja, 17. 7.

Luna v znamenju rib in Merkurjev trigon na Neptun obljubljata dan, poln navdiha in močne intuicije. Idealen dan bo za vse umetnike, a tudi nas, ki to nismo in samo uživamo v tem, da se izgubimo v kakem umetniškem delu. Luno v ribah bomo seveda najbolj polno doživeli ob morju ali kateri drugi vodi oziroma v stiku z naravo. Takrat se nam bo zdelo, da vse govori z nami in da smo prepleteni, povezani z vsem. Možni so trenutki blaženosti. Spodbuden dan bo tudi za duhovno prakso.