Dnevni zvezdni utrinki od 16. 1. – 22. 1. 2023

Mihaela MalečkarDnevni zvezdni utrinki

Ponedeljek, 16. 1.

Luna v škorpijonu nas bo potegnila v čustveno, navzdol, globoko vase. Marsikatero negativno čustvo se bo porajalo in težje bomo ustvarjali mir in harmonijo. Popoldan bo več nemira, v večerne ure pa več sentimentalnosti. Ker se Sonce približuje Plutonu, se lahko zdi, da ni nič svetlega in pozitivnega v nas. To je samo občutek in bo po dveh dneh, največ treh izzvenel. Ob tem se Merkur približuje inkonjunkciji z Marsom, ki bo kar fino obarvala cel teden, tako da bo več napetosti, več agresije, nemira, in strupenih novic, strupenih besed.

Torek, 17. 1.

Večji del deneva bo Luna v znamenju škorpijona. Težje nam bo karkoli skriti in hitreje bomo odkrili šibkosti ali slabosti drugega človeka. V jutranjih urah bo manj zadovoljstva, več bremen in skrbi. Popoldan pa je potrebno paziti, da zavoljo kakega cilja, uspeha, dosežna, ne manipuliramo ali smo zmanipulirani. Merkurjeva inkonjunkcija z Marsom prinaša več nemira, več agresije, več stresa. Prehod Lune v strelca se bo dogodil ob pol sedmih zvečer in prinašal vedno več optimizma, upanja, ter nas usmeril v prihodnost.

Sreda, 18. 1.

Luna v strelcu, Merkur stacionaren, se obrača direktno, nakazuje, dan ko bomo nemirni, želeli naprej, hoteli biti hitri, pa nas bo kljub vsemu nekaj še zadrževalo. Konjunkcija Sonca in Plutona v večernih urah lahko prinaša k nam novico, da je umrl pomemben mož, ali pa novico o grobi moči nekoga, ki si jemlje več kot mu pripada. Pri uveljavljanju svoje moči in doseganju ciljev bodimo previdni, znamo iti predaleč.

Četrtek, 19. 1.

Luna bo v strelcu vse do večera, Sonce na zadnji stopinji, mi vsi pa pred mlajem. Zna biti, da bomo zelo utrujeni, in se nam bodo oči kar zapirale. Še najbolj zjutraj bo težko iz postelje. Dopoldan nas lahko vodi odgovornost. Popoldan pa Lunina pot v prazno prinaša veliko enega nemira, ciljanja na vse konce, težje se bomo zbrali na en sam cilj.

Petek, 20. 1.

Luna v kozorogu nas bo ozemljila, mi bomo resnejši. Prehod Sonca v vodnarja lahko tudi prinese več potrebe po sodelovanju. Toda jutri bo mlaj, tako da kljub tem prehodom, se zna zgoditi, da še vedno ne bomo imeli veliko energije. Pred mlajem je potrebno več piti, počivati, in vizualizirati vse tisto, kar si želimo za prihodnost.

Sobota 21. 1.

Mlaj se bo dogodil šele zvečer, tako da znamo biti dokaj utrujeni preko celega dne. Na srečo Luna v kozorogu spodbuja našo delavnost in vztrajnost, tako kljub utrujenosti ne bomo dali mir. No ja, jaz predlagam, da zjutraj postorite nujno, potem pa si vzamete čas tudi za počitek, pred mlajem je zelo koristen in za marsikoga prav nujna.

Nedelja, 22. 1.

Luna bo že v vodnarju, postopoma se bomo tudi mi postavljali na noge. Željni druženja, bolj radovedni. Merkurjeva harmonična vez z Luninima vozloma, nas bo še bolj spodbujala k temu, da končno povemo stvari, da se preko pogovorov povežemo. Če pa bomo po sami, pa iščimo dokumentarce, ali berimo knjige, ki nam širijo razumevanje sveta. V odnosih pa bo še kar naporno. Lahko se počutimo sami, lahko pa se nam zdi, da se nas ne ceni. Kar pogumno skozi, bo minilo.