Dnevni zvezdni utrinki od 17. 10. dalje.

Mihaela MalečkarDnevni zvezdni utrinki

Ponedeljek, 17. 10.

Luna v raku nas kliče, da delujemo z občutkom, počasi, si vzamemo čas za soljudi, ki so nam blizu. Ob dobrem obroku, ko smo vsi skupaj za isto mizo, se lahko še globlje povežemo. Popoldan znamo biti sentimentalni. V večerne ure, pa tudi več pritiska na nas. Pokazalo se nam bo, kaj vse je še potrebno postoriti. Vzemimo uvid tako mirno kot lahko, brez panike in zaupajmo, da bomo ravno zaradi tega uvida v prihodnjih dneh dali več od sebe.  Ker se približujeta Sonce in Mars v trigon bo kljub počasnem raku veliko energije, bo več podjetnosti in več odločnosti.

Torek, 18. 10.

Energičen in optimističen dan je pred nami. Luna bo potovala po znamenju leva, tako nas kliče h kreativnosti, veselju, mladostnosti, zabavi. Začutimo energijo v sebi, in jo poskušajmo usmeriti v kaj konkretnega, nekaj konstruktivnega. Ker se Venera in Mars že približujeta v trigon bo vel priložnosti tudi za ljubezen, strasti. Bomo polni neke mladostne radosti, in volje do življenja. S pomočjo te žive energije je moč marsikaj skreirati, oblikovati. Kar zavestno si zamislimo, kako to bohotno energijo strasti vnašamo v svoje delo, v svoje kreacije, v svoje odnose. Naj nas poživi. Toda poskusimo ostati lahkotni.

 

Sreda, 19. 10.

Sredino jutro je lahko še prijetno, toda popoldan in zvečer se energija že močno spremeni. Ste opazili, skoraj vsaka sreda do sedaj deluje z veliko ene teže in bremen, tudi ta ne bo drugačna. Luna iz leva ponovno poveže Saturna in Urana, kar budi občutek biti ujet v družbeno, nadzor, ter notranjo silo, se temu upreti, se tega osvoboditi. Hkrati pa se Sonce in Venera vežeta s kvadratom na Plutona, in naša kreativnost, želja, hotenje se bo ujelo v dramo, pretiravanje, nekaj negativnega in neobvladanega v nas. Poskusimo ostati mirni in uvideti, kaj je tisto znotraj nas, kar ne zna spustiti, kar hoče, zahteva, ne da. V kolikor bodo pritiski tudi od zunaj, od nekih pomembnih avtoritativnih oseb, potem pa saj veste, energijsko se zaščitimo od družbenega. Naredimo si zlato jajce, v katerem smo lahko v svoji energiji.

Četrtek, 20. 10.

Noč na četrtek je lahko še težka, več občutka ujetosti, ljubezenskih bolečin, finančnih pritiskov, lakomnih finančnih želja. Kasneje pa se energija obrne in marsikdo bo zelo ustvarjalen in vesel že v četrtek dopoldan. Marsikaj se bo dalo v teh dopoldanskih urah tudi dogovoriti. Popoldan bo Luna v praznem teku, tako se bo za učinkovitost potrebno bolj potruditi. Včasih so te zadnje ure leva kar nekoliko lenobne. Zvečer pa gre Luna v devico, nas umiri, ozemlji, naredi nas bolj premišljene, analitične in praktične.

Petek, 21. 10.

Dan z Luno v devici je koristno izkoristiti za vse tiste opravke, ki so nas čakali. Postavimo papirje v red, uredimo finance, odgovorimo na maile, uredimo tudi svoj dom, ne le pisarne. Premislimo zadeve, predelajmo vse kar se je dogajalo do takrat. V tej premišljenosti lahko dobimo ideje kako naprej, kako stvari postaviti v red, kaj je potrebno odvreči in kaj uporabiti za boljši izkoristek. V času Lune v devici tako stvari, kot doživetja dobijo svoje mesto, svoj predalček.

Sobota, 22. 10.

V soboto Mars preide sončevo mejo po deklinaciji in tako bo ostal vse do 5. 5. naslednje leto. Ne vem, če pomnim tako dolgega potovanja Marsa zunaj meja, tako da se pripravimo, družbeno prihajamo v težke čase. Vstopamo v obdobje mrkov in sedaj se bo šlo za res. Nas bo življenje premetavalo malo sem malo tja. Sobota sama zase ni videti napačna, če nismo vsega postavili v pred v petek, potem je tu še sobota, za tovrstno početje. V zgodnjih popoldanskih urah bo nekaj zmede, kasneje tudi malo več vroče krvi. Kljub vsemu pa se zdi, da bomo še kar radostni. Konjunkcija Venere in Sonca naznanja vesel večer in prinaša možnosti ne le za zabavo, ampak tudi za ljubezen.

Nedelja, 23. 10.

Dan volitev je tu. Saturn se obrača direktno, Venera in Sonce zamenjujeta svoje znamenje, in zdi se, da nam volite lahko prinesejo nekaj grenkega priokusa, da nas ne bodo najbolj razveselile. Z Luno v tehnici bomo želeli harmonije. Merkurjev trigon na Saturna nas bo delal razsodne. Videli bomo jasno, kaj se dogaja. Prehod Venere in Sonca v škorpijona, znamenje, kjer bodo mrki, pa prinaša že težje čase, in nas vodi v zahtevnejše doživljanje življenja in napornejše odnose. Škorpijona si lahko zamislimo kot tunel, pogumno, z veliko zaupanja vase, ne pozabimo notranje luči, in vedimo, da je na drugi strani strelko, torej svetloba in radost.