Dnevni zvezdni utrinki od 18. 9. dalje

Mihaela MalečkarDnevni zvezdni utrinki

Ponedeljek, 18. 9.
Malo pred sedmo zjutraj vstopi Luna v znamenje škorpijona in nas čisto počasi in postopoma vodi v naše globine. Energija čustvenega nas bo vodila skozi dan, in nas poganjala do tistega, kar si želimo. Dopoldan lahko z načrtom, in resnim pristopom veliko naredimo. V večerne ure bomo imeli veliko potrebo stvari razumeti, spoznati, raziskati in v kolikor bo ob nas sogovornik, ki mu zaupamo, bodo pogovori zdravilo.
Torek,19. 9.
V torek bo v ozračju veliko navdiha, pa če ga izkoristimo za ustvarjalnost, ali duhovno delo. Paziti moramo le, da ostajamo vsaj z eno nogo na tleh, da nas energije etra ne odnese toliko daleč, da se z njo ne bo dalo tu zemeljsko nič koristnega narediti. V zgodnjem popoldnevu Luna oživlja kvadrat Venere in Jupitra, tako je lahko nekaj močnejših reakcij v ljubezenskih odnosih, ali pa se je potrebno ponovno soočati s tem, koliko smo zapravili poleti.
Sreda, 20. 9.
Luna v škorpijonu se dopoldan še lepo veže na zrahljano opozicijo (Sonce Neptun opozicijo rahlja Pluton), tako prinaša veliko vpogledov, duhovne energije, duhovne moči. Naša globina in naša prostranost se bosta srečala in lahko prineseta na energijski ravni čarna doživetja. Fizično konkretno pa mislim, da bomo bolj kot ne pasivni. Prehod Lune v strelca se bo dogodil šele ob 16h, pa še to s kvadratom na Saturna, tako da prinese prej skrbi, kot običajni optimizem in navdih.
Četrtek, 21. 9.
Sončev trigon na Plutona nam pomaga ozaveščati naše sence, v zemeljskem pogledu pa nas naredi avtoritativne, vztrajne in prodorne. Dopoldan bo nekaj nemira in raztresenosti. Popoldan pa bomo že bolj čutili navdih strelca in bili željni nove pustolovščine. Tudi vse v večerne ure bomo polni energije. Noč na petek pa zna biti v srečnih zadevah posebej prijetno lepa in strastna.
Petek, 22. 9.
Marsov poldrugi kvadrat na Saturna lahko nekoliko obremeni vzdušje, prinese na plan jezo, zamero, ali pa samo preobremenjenost. Luna v energičnem strelcu bo v kvadratu z Neptunom, tako bomo vso to energijo težje ciljno usmerili in znamo bezljati na vse konce. V večernih urah se dogodi še prvi krajec in prinaša še dodatno vznemirjenje. Sonce na zadnjih stopinjah kliče, naj si spočijemo, že jutri bo lažje.
Sobota 23. 9.
Luna v kozorogu nas bo prizemljila, umirila, osredotočila. Za večino nas se bo izostril občutek za praktične vidike realnosti in bomo lažje naredili, kar je potrebno narediti. Venerin trigon na Kiron bo prinašal zdravljenje želja, vrednosti in odnosov. Dajmo mu čas, da se rane zacelijo. Sonce vstopi v tehtnici, kar pomeni, da je ekvinocij, in da smo pozvani, da najdemo ravnotežje v sebi.
Nedelja, 24. 9.
Mars v opoziciji s Kironom, ki se dovrši šele v večernih urah, a je že v zgodnjih urah aktiviran z Luno, nam kaže da bo nedelja za marsikoga bolj naporna. Vsaka jeza, agresija se lahko grdo vrne nazaj k nam. Pazimo na cesti, pazimo v gorah, pazimo na vse možne načine, kajti v nedeljo je preprosto več verjetnost tudi fizičnih ne le čustvenih ran. Ohranimo hladno glavno in načrten pristop, ki ga Luna v kozorogu omogoča.