Dnevni zvezdni utrinki od 21. 11. dalje.

Mihaela MalečkarDnevni zvezdni utrinki

Ponedeljek, 21. 11.

Luna bo v tehtnici vse do večera. Res da brez pomembnih aspektov, tako bo več ležernosti in bo želja po harmoniji dobila vedno več okusa pasivnosti. Toda ostali aspekti so prijetni, Sončev trigon Jupiter prinaša optimizem in priložnosti, upajmo tudi na lepše vreme. Venerina konjunkcija z Merkurjem pa prijaznost, ročno ali besedno kreativnost, preprosto več bomo rabili en drugega in prijetnejše vzdušje bomo znali narediti. Nič nenavadnega ne bo prijazno ogovoriti tujca in z nasmehom komu polepšati dan. Večerni vstop Lune v škorpijona budi več strasti, intenzivnejša čustva.

Torek, 22. 11.

Sonce prestopi v strelca in se pridruži Merkurju in Veneri, tako prinaša prikupno obdobje, ko bomo na življenje gledali bolj optimistično. Nikar ne odlašajte z novoletnimi zabavami, kajti kmalu v decembru, se bo energija spremenila in bomo veliko bolj resni in varčni. Ker smo pred mlajem bo življenjske energije manj. Znamo biti utrujeni. Pojmo več, spočijmo si. Načrtujmo nove začetke, ki  jih jutrišnji mlaj prinaša. Večerne ure nosijo stres, noč na sredo bo napornejša.

Sreda, 23. 11.

Mlaj se bo zgodil šele v poznih večernih urah, tako da se lahko to sredo še čuti nekaj utrujenosti. Vendar bi glede na Lunine aspekte rekla, da tudi če bo telo utrujeno, bomo čustveno pozitivno naravnani in nas bodo čustva, strasti gnala v delovanje.  Še vedno velja pijmo več, jejmo manj in vmes tudi počijmo. Petnajst čez deveto zvečer prestopi Luna v strelca in prinese več dinamike in obljubo lepših dni. Jupiter je na mestu, da bi se obrnil direktno, to je izjemen čas za meditacijo, duhovna potovanja in pa tudi za zbiranje ustvarjalnega navdiha.

Četrtek, 24. 11.

Jupiter se obrača direktno. Luna počasi raste, ja vse kaže, da bo iz trenutka v trenutek vedno več priložnosti za nove začetke in postopoma, vsak dan več tudi energije in optimizma. Dan pred nami bo prisrčen, ljudje bomo videli življenje svetleje, hitreje se bomo drug drugemu odprli, hitreje našli spodbudno besedo, in ja več bo tudi prikupnih pogovorov z neznanci.

Petek, 25. 11.

Danes ne pozabimo na moč besed, te so lahko zdravilne, ali pa nosijo rano, no ko gre za trigon Merkurja in Kirona je včasih rana točno tisto, kar zdravi. Luna je v navdahnjenem strelcu, toda glede na njene aspekte lahko sklepamo, da nas bo njegov navdih vodil v pretiravanje, zapravljanje, napačne odločitve. Tako da poskusimo se ozemljit, da pod vplivom navdiha ne odletimo predaleč.

Sobota, 26. 11.

Mlada Luna v kozorogu je kot nalašč za soboto. Pridni, načrtni, delavni lahko naredimo red, organiziramo svoja življenja in v kratkem ogromno postorimo. Ker bomo tako pridni in učinkoviti pri svojih odgovornostih bo ostajal čas tudi za sprehod v naravi, pa sej veste, kaj rabi kozorog, strmino seveda.

Nedelja, 27. 10.

Luna v kozorogu v prijetnih aspektih prinaša tak kul dan. Ozemljeni bomo, stvarni, stabilni. Če moramo delati, bomo svoje delo opravili brezhibno. Če pa je nedelja, nedelja v pravem pomenu besede, potem pa si naredimo načrt in se podajmo na bližnji hrib ali še višje. Sej veste, kozorog ljubi strmine. Če nam vreme ne bo dopuščalo, potem je vseeno pomembno si dati neko nalogo, delo, kajti brez dela nam bo dolgčas in se bomo počutili nekoristni, kar bo nosilo nezadovoljstvo.