Dnevni zvezdni utrinki od 21. 3. dalje.

Mihaela MalečkarDnevni zvezdni utrinki

Ponedeljek, 21. 3.

Luna v škorpijonu bo spodbujala naporna čustva, intenzivno doživljanje. Možne so eksplozije, večja verjetnost nezgod, tako da ni druge, kot da smo na cesti previdni še za druge in se bomo morali paziti nemirnih in agresivnih ljudi. Uriti se moramo v potrpežljivosti, zna pa biti, da bomo poslušali tudi o kakih ekstremno težkih zgodb iz vojnih področij. Najbolj naporno bo tam do dveh popoldan, kasneje se napetost lahko vsaj malo pomiri.

Torek, 22.3.

Še en dan z Luno v škorpijonu in njen dispozitor v kvadratu z Uranom, nakazuje, da bo potrebna previdnost, potrpežljivost, saj bo v nas več nemira, več  napetosti, in je večja verjetnost nezgod, izpadov, eksplozij in drugih hitrih in nepričakovanih sprememb. Večerni prehod Lune v strelca nas bo potegnil ven iz naših globin, njen trigon na Sonce pa obljubil, da bomo iskali dogovore, in videli stvari bolj celostno.

Sreda, 23. 3.

Luna v strelcu prinaša bolj hitro dogajanje, nas opolnomoči za akcijo, voljo, dinamiko. Tako nas čaka dinamičen dan. Merkurjeva konjunkcija z Neptunom in njena aplikacija v harmonijo z Luninima vozloma pa naznanja, da bomo imeli bujno domišljijo, okrepljeno intuicijo in da bo več tudi sočutja in želje pomagati tistim, ki trpijo. V svoji senčni naravi pa nas omenjena konjunkcija kliče k potrebi po begu, opiatom in odklopu.

Četrtek, 24. 3.

Dopoldan bo zelo kaotičen. Obilje informacij, od tega veliko laži, težje se bomo zbrali razumeli, bolj občutljivi bomo in manj stabilni. Kaotično vzdušje in velik notranji nemir prinašajo težje odnose, slabe odločitve. Če se da, malo zamrznimo odločanje danes, in sprostimo svojo nemirno energijo s športom, fizičnim delom.

Petek, 25. 3.

Luna v kozorogu nas bo pomirila, ne bo več toliko nemira v nas. Bo pa prevladovala tiha melanholična energija. Zjutraj se obetajo nepričakovane spremembe. Kasneje pa bo dan učinkovit. Trezni, pa tudi bistri bomo kos takim in drugačnim obveznostim, nalogam. V večerne ure pa bo tudi več prebliskov, jasnosti, uvidov.

Sobota, 26. 3.

Spodbudni aspekti Lune prinašajo učinkovito energijo, ki ji bo dodan tudi optimizem, uvidi in poglobljeno razumevanje. Merkurjev sekstil z Plutonom, bo intuitivnemu Merkurju na koncu rib dodal že veliko ene globine, pomagal k koncentraciji, tako bomo deležni bistvenih in temeljnih spoznanj. Če vreme dopušča pojdimo v hribe, kot se spodobi za Luno v kozorogu.

Nedelja, 27. 3.

Zopet bo prevladovala bolj vznemirljiva energija. Več bo potrebe po druženju in več radovednosti in želje po učenju, novih spoznanjih. Merkurjev prehod v ovna prinaša tudi spet bolj logičen in zdravorazumski um, kar nas bo vsaj malo potegnilo iz začaranosti, v kateri smo bili zadnja tedna. Potrebno bo iti v akcijo, med ljudi, v raziskovanje in doživljanje življenja iz prve roke.