Dnevni zvezdni utrinki od 6. 3. dalje.

Mihaela MalečkarDnevni zvezdni utrinki

Ponedeljek, 6. 3.
Smo dan pred polno luno, tako bo v zraku nekoliko več napetosti, nas lunca lahko gunca. Luna v devici nas bo klicala k delu, redu, analizi, in nas naredila sem pa tja tudi preveč uslužne. Sončev trigon na Urana pa prinaša jasnost misli, zelo dober občutek smeri gibanja, da bi prišli do svojih ciljev, originalnost, samosvojost, moč in ciljno naravnanost.
Torek, 7. 3.
Polna luna in prehod Saturna v znamenje riba se dogodita v zgodnjih popoldanskih urah. A se bo tudi družbeno zgodilo nekaj, kar nas bo pretreslo, pokazalo novo smer delovanja, ali bomo samo osebno čutili več napetosti in nek notranji premik, kdo ve. Glede na pozicije bi rekla, da bo nek zunanji dogodek potresel naš občutek stabilnost in varnosti. Nas zbudi in pokaže nekaj novega, na kar še pomisli nismo.
Sreda, 8. 3.
Tam do četrte ure popoldan bomo delavni, pridni, poskušali ustvarjati red, kasneje pa se energija spremeni in nas bo bolj nosilo proti druženju, harmoniji in povezovanju. Nikar ne pozabimo na to, koliko vere, moči in poguma je bilo potrebno, da bi družba žensko sprejemala kot človeka, kot neodvisno in svobodno inteligentno bitje.
Četrtek, 9. 3.
Luna v tehtnici, Venera pa se približuje sekstilu z Marsom, tako se zdi, da nas bo grela strast, želja po dvojini, ta igrivi ples, ki ga plešemo med nasprotji, ki ima v sebi tudi veliko ustvarjalno moč. Mal lahko tudi pretiravamo in nas to dobro, ugodje, obilje odnese iz ravnotežje, toda samo malo in brez nekih hujših posledic.
Petek, 10. 3.
Dopoldan bo še veliko vznemirljive energije, strasti, ustvarjalnosti. Kasneje pa bo prevladovala bolj postana energija in se nam po večini ne bo prav veliko dalo. Tako da za tako in drugačno delo izkoristimo dopoldan, popoldanske in večerne ure, pa porabimo za druženje, obisk prireditev. Vsekakor bo Luna v tehtnici vesela vsake priložnosti, da se lahko uredi in zabava.
Sobota 11. 3.
Luna v strastnem škorpijonu in sekstil Venere in Marsa nam sporočata, da bo sobota še vedno v energiji ustvarjanja, strasti, ljubezni. Hkrati pa bo Merkurjev sekstil z Uranom spodbudil tudi razum in nas intelektualno odprl, prinesel iz našega nezavednega zanimive uvide, ideje prebliske. Zapisujmo si to, kar prihaja iz nas. Dovolimo našim globinam, da prinašajo na površje to, kar se mora izraziti, sprostiti.
Nedelja, 12. 3.
Jupitrova konjunkcija s Kironom, lahko deluje na družbeni ravni, kot velika rana pogumna, drznosti, prodornosti. Lahko izvemo o pravnih postopkih vezanih na zdravstvo, ali pa o ranah vezanih na pravico, visoko izobraževanje, pravo. Luna v škorpijonu ima to nedeljo predvsem prijetne aspekte, tako nas njena globina ne bo motila, ampak nas bo tičanje v notranjosti pomirilo, spočilo in pripravilo na nove izzive, ki pridejo k nam z novim tednom.