Dnevni zvezdni utrinki od 9. 5. dalje.

Mihaela MalečkarDnevni zvezdni utrinki

Teden z Luno od 2. 5.  dalje

Ponedeljek, 9. 5.

Zaradi Lune v levu lahko danes reagiramo nekoliko bolj dramatično in velikopotezno. V zgodnjem popoldnevu lahko z rigidnim in trmastim pristopom škodimo tako sebi kot drugim. Od pol treh dalje gre Luna v prazno in bomo neverjetneje najbolj podobnim lenobnim levom, z vsemi štirimi od sebe, brez volje do dela.

Torek, 10. 5.

Luna v devici tokrat ne bo mogla ustvariti reda, po katerem hrepeni. Njen dispozitor se bo ta torek ustavil in zdelo se bo, da je je ustavilo čisto vse. Obstalo. Stvari ne bodo stekle. Um poln misli, toda na vse konce in kraje, brez osredotočenosti. Če čutite, da se ne morete zbrati, ne izzivajte z vožnjo, ne silite nekaj po svoje. Bolje je ta dan prespati, kot pa kako neumnost narediti, zaradi katere nam bo kasneje žal.

Sreda, 11. 5.

Luna bo tudi v sredo v devici, Merkur pa se že zelo počasen premikal nazaj. Dan bo pikico boljši, kot torek, vendar še vedno je potrebna previdnost, da zaradi preobilja misli ne naredimo kako napako. Fizično pa se bomo počutili bolje, sveža energija bo prišla in podprla naše korake v novo.

Četrtek, 12. 5.

Zaradi Lune v tehtnici si bomo želeli harmonije. Bolj se bomo usmerili na odnose in iskali tisto, kar nas povezuje in ne ono kar nas ločuje. Več bo potrebe po »kofetkanju« in druženju. Življenje se bo vrtelo nekoliko bolj lagodno, z manj stresa.  Kot se budi narava v želji po novi rasti, tako se bomo budili mi v hrepenenju po ljubezni.

Petek, 13. 5.

Tudi v petek si bomo bolj kot dela in športa želeli ugodja, lepote, razumevanja in harmonije. Sončeva konjunkcija s Severnim Luninim vozlom bo prinesla več jasnine, optimizma, priložnosti za zaslužek in nas spodbujala, da bolj spontano izrazimo svojo ustvarjalnost, kot tudi lastne voditeljske sposobnosti.

Sobota, 14. 5.

Po mirnem do lenem dopoldnevu se bo postopoma stopnjevala čustvena intenzivnost. V odnosih bomo težje našli harmonijo, bo pa veliko strasti in želja, toda manj možnosti te naše strasti tudi pomiriti. Intenzivna čustva in močne strasti usmerimo v šport ali delo, da bomo z vso to silno energijo lahko kaj konkretnega naredili.

Nedelja, 15. 5.

Marsova harmonična vez z Luninima vozloma sporoča, da je dan konstruktiven za nekaj poslovno ali športno si izboriti. Sončev kvadrat na Saturna prinaša dvome vase, občutek omejenosti, zaradi njega pa bo tudi dan nekoliko bolj hladen. Venerina konjunkcija s Kironom budi čustvene rane, soočanje s tem, da to da imamo radi, nosi že tudi odprtost za bolečino. Sekstil  Sonca in Neptuna pa bo omogočil, da bomo kljub vsem napornim aspektom tega dne, na koncu dneva le našli upanje in vero v boljše dni.