Jesenski ingres 2021!

Mihaela MalečkarAktualne teme

O jeseni sem že veliko pisala. Vendar čutim, da se spet stopnjujeta strah in zmeda. Zato sem se odločila natančno analizirati jesenski ingres ( vstop Sonca v znamenje tehtnice) za naše področje. O tem, da je 21.9. konjunkcija sekundarne slovenske Lune in tranzitnega Plutona, sem vam že govorila, in da to nosi pritiske na ljudstvo, ter krizo ljudstva, lahko pa privabi iz ljudi tudi tisto najbolj strupeno, negativno, prastaro. O tem da je drugi kvadrat Kirona na slovenski Merkur, pri čemer je Merkur vladar naše šeste hiše, znak krize zdravstva, sem tudi govorila. O tem, da današnji krajec nosi zmedo in nejasnosti sem vas opozarjala že na začetku meseca v videu. Toda poskusimo pogledati preko te zmede in videti celoto.

No sedaj pa mislim, analizirati še jesenski ingres, da vas malo pomirim. Jesenski ingres za lansko leto me je prav stresel, ko sem ga pogledala. Letošnji ingres pa je mnogo boljši. Ascendent v dvojčkih nakazuje možnost razdvojenosti, severni Lunin vozel v blizu ascendenta nakazuje razvoj, rešitev, dogovor.  Trigon ascendenta s planeti v peti hiši nam sporoča, da bo šolanje normalno, trigon na močnega Saturna na MC ju pa je znak, da bomo priča dokaj trdni vladavini, vendar bo le ta na nek način nosila red in omogočala, da se stvari odvijajo konstruktivno in smiselno.

Merkur vladar prve je v šesti, tako ja bo tudi to jesen ogromno pozornosti za zadevah zdravja, zdravstvenih delavcev in zdravstvenega sistema. Merkur je stacionaren, tako bo občutek, da se bomo ustavili, bo res veliko pozornosti na zdravstvu in zdravju, ker je v T kvadratu, s Plutonom v kozorogu v deveti, je videti, da bo veliko breme na zdravstvo prihajalo ali iz tujine, ali še bolje kot pritisk zaradi pravnih zadev. Jupiter se iz desete harmonično veže na tega Merkurja in na Luno, tako bo narod, kljub velikim pritiskom ohranjal optimizem in se stvari ne bodo povsem zaprle in nas rinile navzdol.

Vem, da se bom s svojimi besedami marsikomu zamerila, toda trenutno se res zdi najbolje se držati pravil. Vem, da je po zdravi pameti, pošteno in logično, da se testirajo tako cepljeni, kot necepljeni in se da imuniteto samo prebolelim, toda je kot je in dokler pravni mlini ne zmeljejo do konca, je vsekakor bolje, da se držimo pravil.

Razumem, da nas pritisk na testiranje obremenjuje, toda priznajmo si da je bolje se testirati enkrat tedensko, pa da se ohranja šolstvo, gostinstvo, trgovine, da si delamo manjšo gospodarsko škodo, kot pa da teh testiranj ni, pa se vse zapira. Vendar ja, ko ta hud pritisk na nas sedaj septembra mine, in ko bodo končno videli, da je potrebno testirati tudi cepljene, če želimo, da številke na intenzivni negi ne poskočijo previsoko, potem se bomo vsi mi lažje in brez težav držali pravil in naredili tisti test, kajne.

Moj nasvet je ko vedno, ohranimo notranji mir in iščimo sidrišče v sebi. Pustimo pravnikom in strokovnjakom, da izbijejo pravico za nas, sami pa se držimo pravil in ne vznemirjajmo še dodatno hudo razcepljenega in hektičnega sveta.