Kolobarjasti sončni mrk 10. 6. 2021.

Mihaela MalečkarAktualne teme

Kolobarjast sončni mrk se dogodi takrat, ko je senca Lune, ki prekrije Sonce, manjša od veličine Sonca in zato ostane ob robovih svetlobni krog. V taki kolobarjasti obliki bodo lahko sončni mrk tokrat videli bolj na severu, v nekaterih delih Rusije, Greenlandiji, in severni Kanadi. V Evropi, Združenih državah Amerike in severni Aziji pa bomo gledali delni sončni mrk. Pri nas bo lunina senca prekrila res majhen del sonca, torej 2,4% sončeve ploskve, torej čisto micno.

Astrološko gledano bodo ravno dežele, ki bodo videle mrk, tudi deležne bistvenih družbenih sprememb in pritiskov, ki jih nakazuje sama karta mrka.

Kot sem vam verjetno že velikokrat povedala, je karta mrka za astrologe zanimiva v naši praksi predvidevanja, saj glede na to, katere dele natalne karte se točka mrka dotakne, lahko vidimo, kje se bodo pričela rušenja v življenju nekoga, taka ki imajo potem za posledico novega začetka in nove rasti.

Na družbeni ravni, pa je obdobje mrkov, ki tokrat traja od 26.5. do 10.6. vedno nekoliko bolj naporno, prinaša več pritiskov, sprememb in zaradi nestalnosti prinaša več nemira. Tako se predlaga, da se v tem obdobju ne sprejema večjih in pomembnejših odločitev, ne začenja večjih in odločilnih stvari, da počakamo, da se veter sprememb poleže in se potem bolj umirjeni lažje modreje odločamo.

Ker se bo mrk pri nas dogajal na  zenitu, in bo s tem naznanjal spremembe, ki bodo vidne, očitne, vezane na vladajoče, na tiste, ki državo vodijo, in na status naše države. Sama točka mrka je povezana še z Merkurjem, ki je planet sprememb, dvojnosti, razdvajanja, in ker je Merkur tudi retrograden, se nekaj ločuje, razdvaja za nazaj, zaradi preteklosti, ali preteklih napak, ker so Merkur in točka mrka vezani s kvadratom na Neptuna, vladarja sedme v sedmi, bo to razvajanje temeljilo na zadevah zunanje politike in vmešavanja tujine v naše posle, v posle naše vlade. Veliko bo laži, veliko zmede, veliko pritiskov, in sprememb ne bo moč skriti.

Kot sem govorila že v letnem poročilu, je ta mrk vezan z opozicijo na našo slovensko Luno, tako daje več ranljivosti preprostim ljudem, porine  na plan težave vezane na zdravstvo.  Po drugi strani pa se veže tudi na Sonce in Saturn pomembne osebe v naši državi, in s tem daje vedeti, da bo veliko pritiska v spremembe vlade. Vsekakor tako maj kot junij za Slovenijo nista mirna meseca.