Lunin mrk 5.6.

Mihaela MalečkarAktualne teme

Lunin mrk prinaša nesoglasja, manipulacije, in zavajanja.

Tokratni Lunin mrk, ki se bo dogodil v petek 5.6., deluje precej naporno, saj je vanj vpet kvadrat Venere in Marsa, ter kvadrat Sonca in Marsa. Prvi kvadrat, torej kvadrat Venere in Marsa, nakazuje napetosti v odnosih, še najbolj v partnerskih in ljubezenskih odnosih, pritisk je lahko tako močan, da ga nekateri odnosi ne bodo prenesli. Izrečenega je v tem času lahko veliko težkega, agresivnega in napornega. V ozadju so smo velike želje po ljubezni, združitvi, ki jih ne znamo na prav način pokazati, skomunicirati, sprostiti. Če se v tem dneh še nekoliko bolj potrudimo biti pozorni na ljubljeno osebo, z manj pričakovanj in več potrpežljivosti, se lahko zgodijo čudeži in vaju ta groba energija napetosti še bolj poveže in privede v ponovno bližino.  Drugi kvadrat, Sonce kvadrat Mars pa nosi tekmovanje, agresijo, napadalnost, ker je v gibljivem znamenju, bo vsa ta napadalnost bolj verbalna, intelektualna, kot fizična, vendar bo v teh dneh kljub temu veliko vroče krvi in napetosti. Najbolj klasične napetosti tega aspekta so vezane na nesoglasja med šefom in podrejenim, med organizatorji in izvajalci, med očetom in sinom. Torej napetosti, ki rinejo v agresijo, ne bo malo in na nas je, da se potrudimo, kot vemo in znamo, svoje napadalne ali premočno obrambne energije nadzirati, opazovati, delati z njimi. Če vso energijo, ki se sproža ob takih napetostih usmerimo v delo, v šport, v aktivnost, lahko naredimo res veliko. Pijmo več vode in če se le da pojdimo na daljše v gozd, da nam le ta prečisti nekaj napadalne energije in jo transformira v energijo za akcijo. Pozitivna stran napornega mrka, je Merkurjev sekstil na Urana, torej, da v dani neprijetni situaciji lahko iščemo napredne rešitve, nove, drugačne, posebne, mogoče kar malo osebne (ker je sekstil iz raka v bika) in rešujemo vedno bolj očitno finančno krizo z iznajdljivostjo in samostojnostjo.

V družbenem pogledu bo tudi več napetosti. Pa poglejmo prvo Slovenijo:  Preko karte mrka, je izpostavljen Saturn našega predsednika vlade, kar pomeni, da bo le ta deležen velike kritike in pritiskov, ter da tudi mi kot narod, ki nas vodi, lahko zaradi vseh nesoglasji doživljamo razdvojenost, nemir in stisko. Realnost, da ima predsednik vlade Saturna točno na  Luni iz karte Slovenije nakazuje, da ga doživljamo kot tradicionalnega patriarhalnega očeta, ki nas bo zaščitil pred nevarnostjo, ko se počutimo ranljivi, hkrati pa nam ne bo pustil dihati in biti na svoj način, ko bo življenje zopet v bolj prijetnih energijah. Preko karte mrka je izpostavljena Slovenska Luna, ki jo že kar nekaj časa bremeni tranzitni Neptun, kar ni ravno dober znak, da je kriza korone za nami. Dejansko je previdnost še vedno nujna in posledice krize pa vedno bolj očitne. Ogromne negotovosti s katero se sooča naš narod in da narod ne mora več spati, se skriti, ampak bo pokazal svoj obraz in svojo predstavo. Ker je sama točka mrka v trigonu s Slovenskim Jupitrom v osmi, se kaže, da bo Slovenija dobila nov pritok denarja, ali s kreditom, ali kako drugače iz tujine.

Če gledamo situacijo nekoliko širše, lahko vidimo da bo močno omenjen mrk pritiskal na  Ameriko in njihovega predsednika. Otročji odzivi, agresivni besedni napadi in nekontrolirano blefiranje se bo še kar stopnjevalo.

Ker je omenjen mrk le prvi v nizu mrkov ( sledi sončni mrk 21.6., in Lunin 5.7.) v tem odboju, je modro da se pripravimo na turbulentne čase, ko se dejansko ne bo vedelo veliko, nič ne bo sigurno, in vse ob precej kaotično. Ni grozno v smislu strahov s katerimi smo se soočali marca, deluje bolj razdvojeno in zmedeno in kaotično, tisto, ko se ne ve kdo pije, kdo plača in od kje  bo prišel nov stres in nove spremembe.