Mars OOB, ali Mars zunaj meje Sonca

Mihaela MalečkarAktualne teme

Poleg običajnega način astrološkega opazovanja neba, ko gledamo pot vzdolž ekliptike ( navidezne poti Sonca okrog Zemlje), imamo še drugi način opazovanja neba in določanja pozicij, to so deklinacije, pozicija severno in južno od nebesnega ekvatorja (podaljšek Zemeljskega ekvatorja v neskončnost). Ko gre nek planet preko meje Sonca (23stopinj in 27minut, severno ali južno), rečemo da je zunaj meja in takrat se je to kar planet simbolizira izraženo na izjemen, ekstremen, pretiran način.

Od 22. 3. do 24. 5. letos bo Mars zunaj meja, in s tem na nek način ekstremen. Mars je bog vojne, povezujemo ga z bojevanjem, postavljanjem meja, pa tudi z agresijo, napadalnostjo, nemiri, vojnami, ognjem, v pozitivnem, pa smo pod njegovim vplivom bolj bojeviti, športni, podjetni. Tako v svojem ekstremnem delovanju faze zunaj meja, privede po eni strani športne rezultate, ki so ekstremni, torej več doseženih rekordov, kot v drugem obdobju. Lahko na policiji ali v vojski prinaša neke ekstremne dosežke, kot tudi na področju inovacij in posla. Toda najpogosteje se časa, ko je Mars OOB bojimo, saj je to čas, ko pridejo do ekstremna tudi agresija, jeza, sovražnost, je večja verjetnost, da se začne kaka vojna, ali da se sproži drugače agresivno in napadalno obdobje.

V tem obdobju potuje Mars glede na ekliptiko po znamenju dvojčka, tu je dokaj nemiren, toda tudi logičen, vešč, ročen in spreten. Ker je v istem znamenju tudi severni vozel, se kot družba učimo neke nove veščine povezovanja in sodelovanja za skupne cilje, tovarištva.  Zaradi Merkurjeve poti po ribah vse do 4. aprila, precej raztresen in zmeden in prehitre akcije vodijo tudi v napake. Od 4. aprila pa vse do 19. aprila, bosta Merkur in Mars v medsebojni recepciji, tu je več možnosti športnih rekordov, hitrih odločitev in hitrih  a konstruktivnih odločitev. Paziti pa se bo potrebno preostrih napadalnih besed. S prehodom Merkurja v bika z 19. 4. pa se nekoliko umirimo. Toda Marsov prehod v znamenje svojega dna 23. 4. pa zopet prinaša na plan premočno obrambo, več agresije na ženske in otroke, ter tudi več novic o nedolžnih žrtvah.

Torej Marsovo potovanje zunaj sončeve meje, prinaša v nas svet veliko več ekstremov, nemirov, jeze. Nemir in ekstremi pa so lahko tudi naravnega izvora, v smislu požarov, vulkanskih izbruhov in podobno. Ljudje v tem času moramo biti pozorni toliko bolj na vse tisto, kar v nas budi jezo in ni druge, kot da se naučimo delati na svoji jezi. Vse se vedno začne pri posamezniku in samo dovolj velika masa ljudi, ki se obvladuje je sposobna prinesti večjo razsežnost miru tudi v svetu. Torej, uporabimo drzno Marsovo energijo za šport, delo, dajmo tudi še več od sebe, kot običajno. Uporabimo jo, da postavimo mejo, da si izborimo željeno, toda ves čas pazimo, da s svojo silo ne rinemo premočno in pregrobo v svet drugega človeka.