Mars v ovnu … čas gradnje ali čas rušenja … odločitev je naša

Mihaela MalečkarAktualne teme

V nedeljo, 28.6. je vstopil Mars v znamenje ovna. Ker gre za planet, ki ga povezujemo s toploto in ker je v znamenju, ki je vroče nam je takoj spremenil vreme in prinesel višje temperatur. Bolj vroč bo v obdobju Marsovega potovanja po ovnu tudi naš temperament. Po eni strani po veliko več energije, kot smo jo imeli do sedaj, po drugi strani, pa bomo tudi hitreje počili, se razjezili, vznemirili.

Mars bo potoval po znamenju ovna zelo dolgo, vse do 6. 1. 2021, saj se v ovnu 9.9. obrača. Problem tega vročega Marsa so kvadrati s stopinjami mrkov, kot tudi kvadrati s stopinjmi velikih konjunkcij in poleg tega rastoči kvadrati s planeti v znamenju kozoroga.  Zaradi retrogradnosti se ti kvadrati ponovijo trikrat. Torej, če sedaj poskušam vse te astrološke izraze povedati še nekoliko bolj preprosto, lahko rečem, da bomo s tem novim vročim temperamentom pogosto prišli do ovir, in ker so ovire iz znamenja kozoroga, se nam bo zdelo, da trdi tradicionalni, starikavi, ali konzervativni principi ovirajo naš napredek, zmago in razvoj. Rastoči  kvadrati večinoma potiskajo ljudi v akcijo, niso tako zelo trdovratni, da bi prinašali dolgotrajna trenja, smo pa zelo vnetljivi, saj smo pod njihovimi vplivi najmanj pripravljeni potrpeti, prenesti, dovoliti in se hitro česa težkega osvobodimo, torej hitreje končamo odnos, ali prekinemo pogodbo, hitreje spremenimo situacijo v kateri smo se znašli.  Poleg tega pa nam kardinali kvadrati Marsa prinašajo tudi močne ego reakcije, tiste, brez neke zdrave logike in smiselnosti, preprosto izpadi ker ni po naše. V pozitivnem pogledu pa je Marsovo potovanje po znamenju ovna, skupaj z omenjenimi kvadrati velika spodbuda za delo, borbenost, prenašanje velikih naporov, trening, tekmovalnost, športne uspehe in sorodno.

Marsov kvadrat z Jupitrom (4.8.2020, 19.10.2020, 23.1. 2021)), nakazuje pretiravanje, pretirano ambicioznost, pretiran pogum, športno udejstvovanje, lahko neplemenito akcijo ali celo tatvine in kraje, ter pogosto vremenski ekstrem, ekstrem vročine. Da bi to energijo izkoristili čim bolj koristno, se držimo moralnih pravil ne glede na mutne priložnosti, se borimo za tisto kar je res, kar je pošteno, in predvsem iščimo ravnotežje med delom in počitkom.

Kardinalni kvadrat Marsa in  Plutona ( 13.8.2020, 9.10.2020, 23.12.2020) prinaša izjemno nadčloveško moč za boj, delo , šport. Toda lahko tudi kruto sovraštvo, animalno energijo, ki naredi vse za to, da doseže kar si je zamislila, lahko tudi seksualna krutost, seksualni napadi, maščevalna jeza, ki samo čaka pravi trenutek, da lahko vrne udarec, udarec pa vedno vrne pretirano.

Marsov kvadrat na Saturna (13.8.2020,) gre za hladno jezo, zamero, zelo stara zamrznjena jeza, ki je dolgo pod nadzorom, skrita, zakrita, ko končno skoči ven, je hladna, načrtna, kruta, trpka, lahko je temelj sovraštva.  Ker je kvadrat rastoč in kardinalen je to vseeno nekoliko plitvejše sovraštvo.  Energijsko nosi premagovanje nemogočih naporov, fizično obremenjenost. Najbolj  lahko pritiska na delavski svet, in prinese jezo in upor ljudi, ki delajo v proizvodnji.  Po navadi vreme pohladi, ali pa nosi točo, sodro sredi vročega dne. Ekstremne spremembe iz vročega v ledeno.

Vedno se vsako energijo da izkoristiti pozitivno ali negativno. Marsovi rastoči kardinalni kvadrati so izjemno polni energije, ki jo lahko izkoristimo za gradnjo ali za rušenje, odvisno je od nas samih. Vsekakor bo potrebno se soočati tudi s svojo jezo, nestrpnostjo, pretirano iskrenostjo, ostrino, in si priznati morebitno sovraštvo. Vendar če zavestno usmerimo to energijo v pozitivno, lahko zgradimo res veliko. Sreča kardinalnih kvadratov je, da napetost kvadrata hitro po eksaktnosti popusti. Slabost kardinalnih kvadratov pa je, da reagiramo prehitro, pretirano obrambno, zaradi občutljivega jaza prehitro porušimo tudi tisto, kar je mogoče bilo čisto koristno in kvalitetno.