Moški v karanteni

adminČlanki

Moški v karanteni:

Oven: hodi gor in dol po stanovanju. Končno montira, popravi, uredi v domu vse kar je odlašal leta. Ko pa zmanjka dela, pa se loti v svoji urejati kotiček za telovadbo. In potem na voljo ali nevoljo drugih članov se posluša njegovo sopihanje, vsi veseli, ker bo s tem manj preklinjanja, nervoze in občasnih udarcev pesti v steno.

Bik: leži na kavču z daljincem v rokah, srečen, ker ve, da sta hladilnik in skrinja polno založeni, je poskrbljeno za kurjavo, on lahko uživa v svojem prisilnem dopustu. Nihče ga ne sme motiti in iz kavča vstane le, če je potrebno iti iskati novo pivo, ali je treba jesti, pa še to, če njegova ne gleda, je na kavču. Obisk WC zadržuje toliko kot lahko.

Dvojček: Predvidevam, da je najhuje omejiti tega nemirnega gospoda. Zjutraj bo ustal in prebral vse novico na temo koronavirusa. Potem bo vklopil prva poročila na radiu, presedlal na televizijo in tako podobne novice poslušal ponovno, in tako preko celega dne. Ob tem grizel svojo ustnico, nohte, če je kadilec pa verižno kadil.

Rak: To so tisti posamezniki, ki v trgovinah nakupujejo največ, in s tremi A4 format nakupovalnimi listi, bluzijo po trgovini in skrbno polnijo največji možen voziček, da ja česa ne zmanjka. Razen za nakupe, pa doma ne bo zapuščal. Tako zaskrbljen lahko v času prisilnega dopusta dobi kak kilogram preveč, saj bo hrana tisto, kar ga po najbolj pomirjalo.

Lev: Kralj bo, sploh če je samozaposlen ali šef firme, na veliko razmišljal kako rešiti težave, da bi se še vedno dalo delati. Toda ker ga bo situacija spravljala v obup, lahko sem pa tja  zaslišite glasno rjovenje. Ko mu bo končno jasno, da ima zavezane roke, in da mora počakati, bo le preklopil na lenobni mud in si dovolil počitek.

Devičnjaki: Živčni in napeti bodo prebirali prav se kar se o zadevi da prebrati, prisluhnili prav vsemu, kar se o koroni lahko prisluhne in vse zelo natančno zbrali in dojeli. Potem pa ubogi tisti, ki so ob njih, ker bodo morali ves dan poslušati kritiko, nasvete in dolge natančne traktate o tem kaj je v ozadju in kako bi se bilo mogoče temu izogniti.

On tehtnica: Lagodje mu bo prijalo, končno si bo ogledal vse tiste oddaje, za katere kar ni bilo časa. Hkrati pa so tu še igrice, ki se jih da igrati s svojimi kolegi preko neta. Mogoče ne bo zgledali več tako lepo, ne dišali tako prikupno  in ne bo več natančno pazili na svojo prehrano, toda če le ta karantena ne traja predolgo, bo ugodje prav zaželeno in odklop točno tisto, kar rabi.

Škorpijon: Ker so škorpijoni večinoma pod močnim adrenalinskim pritiskom, je vsekakor prilagojenost na mirnejše čase nekaj, kar lahko traja več dni. Toda, ko bodo svoje hitre motorje dali na mirnejši ritem, se bo prilagodil tudi na novo realnost. Če le kriza ne bo preveč udarila po njegovi denarnici mu  ne bo težko iti v spomladansko hibernacijo.

Strelec: Ne moreš konja dati v stanovanje. Že sama ideja, da jim je od zunaj vzeta svoboda gibanja in delovanja, je strašljiva in jih  nervira. Za strelce je nujno, da se odpravijo v naravo na dolge sprehode, če ne gre tako, pa samo v avto, na brezciljna potovanja, res ne more biti pri miru. Poleg tega pa s preveč optimizma v svoji naravi, lahko kdaj kako pravilo tudi krši, ali ga prilagodi sebi.

Kozorogi: No tu pa imamo sedaj čisto resno krizo. Prav nič fino ni biti v bližini kozoroga, ko le ta nima vseh niti v svojih rokah. Paničen, prestrašen, trpeč, naporen, poskuša  ohranjati nadzor nad situacijo. Ne le da bo ubogal pravila, teroriziral bo vse svoje, ki si pravila malo po svoje razlagajo. Vse bo znotraj doma postavil v red, dal delavne naloge in nikomur ne bo dano počivati.

 

Vodnar: Svetovljan se bo lotil družbene raziskave nastanka omenjenega virusa. Ves čas bo brskal po netu, vse močne teorije zarote in iskal tisto, ki njegovemu umu zgleda najbolje. Ob temu bo ves čas gledal tudi CNN in druge pomembne svetovne medije, da ja odkrije celo sliko tega družbenega fenomena. Popolnoma zamaknjen v to svoje razvijanje teorije zarote, bo dostopen le za podobno misleče kolege.

On Ribi: Ribak bo vsak dan znova odkril, da ima korona virus. Vsak dan znova bo s svojo občutljivostjo imel občutek, da je to to, da se poslavlja. Njegovi se mu modo seveda smejali, saj ne kaže prav nikakršnega znaka bolezni. No ja, reši ga samo, če se nahuka na neko dolgo nadaljevanko in vsaj za nekaj časa pozabi kaka je realnost, nujna pa seveda zaloge slastnega vinčka, za omilitev simptomov.