Astrološki inštitut je bil leta 2013 ustanovljen z namenom povezovati se in združevati v koristi astrologije. V vseh letih delovanja se je postopoma izluščilo jedro astrologov, ki z entuziazmom, predanostjo in bogatim znanjem soustvarjajo inštitut.

Hkrati smo želeli ustvariti šolo astrologije, ki dokaj uravnoteženo daje vpogled v vse vidike stvarnosti, tako čisto praktične kot bolj psihološke in duhovne. Pri tem smo vedno bolj zavezani temu, da ne le tehnično prav naučimo prastaro vedo, ampak pokažemo z zgledom, kako se da znanje astrologije uporabiti za dvig zavesti. Počutimo se dolžni delati na svoji rasti, na razvoju zavesti in dvigu vibracije, da bomo pripravili čudovit prostor prestopa v vodnarjevo dobo za prihodnje generacije. Usklajeno z našimi motivi je dolgo ime Astrološkega inštituta po novo Astrološki inštitut razvojne astrologije. V našo šolo vabimo tudi svetovno priznane astrologe, da nam predstavijo določene specifične veje astrologije. Pripravljamo dogodke, ki povezujejo astrologe tudi z drugih šol. In pripravljamo serijo knjig, ki bodo pokazale, kaj v resnici je razvoj astrologija oziroma astrologija osebnega razvoja.

Drugi namen je omogočiti dostop do vsega, kar astrolog potrebuje za svoje delo. Tako imajo naši učenci 20-odstotni popust pri nabavi programa SolarFire in seveda tudi našo podporo za najboljšo uporabo tega. Pri nas je mogoče kupiti astrološke knjige. Na portalu YouTube lahko spremljate naše mesečne in letne videe. Na Facebooku lahko spremljate naše tedenske in dnevne vpoglede v nebesno dogajanje ter bistvene spremembe na nebu, ravno tako na Instagramu ter na TikToku krajše videe o nebesnih vplivih.

Tretji namen Astrološkega inštituta je ponuditi kakovostno astrološko svetovanje, da bo v Sloveniji čim manj samooklicanih astrologov brez nujne astrološke izobrazbe. Vsi astrologi, ki delujemo kot učitelji in soustvarjalci inštituta, delujemo tudi kot astrološki svetovalci. Na inštitutu je zaposlena samo Mihaela Malečkar, ki je tudi njegova soustanoviteljica. Ostali soustvarjalci inštituta delujejo prek drugih organizacij in nudijo svetovanje v lastni režiji. Na astrološko svetovanje pri Mihaeli Malečkar se je mogoče naročiti po telefonu 031 255 619 ali po elektronski pošti.

Zadovoljni smo s tem, kar smo v teh letih ustvarili, in pogumno potujemo naprej, polni ustvarjalnih idej in pripravljeni širiti znanje o nam srčno ljubi vedi, ki, če je uporabljena na prav način, lahko ne le spremeni posameznika, ampak tudi skupnost ter prinese več harmonije in razvoja.