Če se vrnemo na asociacijo gledališke predstave, lahko sklepamo, da se sedaj igralec (planet) z neko določeno vlogo (znamenje) giblje na določeni sceni (hiše) neke drame.

Venera v tehtnici je drugačna v prvi hiši, kot če je v drugi hiši ali mogoče v osmi. Povsem ista Venera, z istimi aspekti, toda v drugi hiši, kaže drugačno ljubezensko zgodbo ... V prvi hiši nam kaže prijetno, prijazno in simpatično osebo, ki so ji ljubezen in odnosi bistveno vodilo. V tem primeru Venera opisuje lik, podobo in temperament natusa.

Venera v drugi hiši pa opisuje odnos do materialnih stvari. V tem primeru sta ljubezen in materialna varnost na neki način povezana, človek se lahko poroči z bogatejšim od sebe, lahko pa služi denar kot matičar ali zakonski svetovalec ...

Planet, ki je blizu začetka hiše, vrha hiše, deluje močneje kot drugi planeti v hiši. Ta planet najbolj opisuje zadeve hiše. Planet, ki je tehnično še v prejšnji hiši, a že zelo blizu nove hiše, deluje bolj v zadevah sledeče hiše.

Hiša v kateri je več planetov nakazuje, kje je veliko naše pozornosti. Torej v zadevah, ki jih ta hiša predstavlja se bo marsikaj dogajalo.