Jupiter v prvi hiši:

To so ljudje, ki jim ni težko zaupati. Dajejo vtis, da so pomembni, da marsikaj znajo, samozavestno se nosijo, na način, da ti dajo občutek, da jim lahko zaupaš. Sami zaupajo vase in vedo, kaj počnejo in kam gredo. Vedno so pogumno obrnjeni naprej, če le Jupiter ni retrograden. Včasih s to kombinacijo dobimo človeka, ki ima kompleks boga, ki misli, da je nad zakonom.

Jupiter v drugi hiši:

Jupiter prinaša širjavo in razvoj na materialno področje. Človek globoko zaupa vase in se zna ceniti, kar se seveda odraža tudi na materialnem področju. Pogosto ima srečo na tem področju in se stvari obrnejo njemu v prid. Ob blokadah je lahko nekoliko pretirano razsipen in optimističen z denarjem. Ceni izobraževanje, potovanja, take in drugačne širjave, in kar je najpomembneje, zna denar ne le kopičiti, temveč tudi uporabiti in množiti.

Jupiter v tretji hiši:

Zanimiva povezava, ki spodbuja človeka k večnem učenju, to je človek, ki ima veliko knjig, veliko tečajev in se sploh rad uči in ga vse zanima. Hkrati je povečana verjetnost, da ima posluh za jezik. Rad potuje. V času osnovne šole je bil uspešen, razen ob Jupitrovih blokadah, toda temeljno se je počutil dobro in imel možnost razvoja. Lahko ima več bratov in sester, s katerimi je v dobrih odnosih in od katerih je deležen podpore.

Jupiter v četrti hiši:

Ta kombinacija nakazuje, da ima človek dobre temelje, najverjetneje izhaja iz akademske družine ali družine kakih drugih veljakov. Včasih je tudi otroštvo odmaknjeno od civilizacije, kjer spoznava življenje precej svobodno in neposredno. Dom je velik in otrok je zrastel v dobrem okolju, zaradi česar ima globoko v sebi vgrajeno zaupanje v življenje. Ob blokadah je figura očeta prevelika in jo je težko doseči. Oče je uspešen, velik, pomemben v družbi.

Jupiter v peti hiši:

Ta kombinacija nakazuje avanturistično osebo, ki ima veliko hobijev in veselja do življenja. Vidi se možnost talenta za poučevanje. Uspešen in zanimiv čas obdobja srednje šole. Več otrok in lahko tudi uspešni otroci. Včasih pa so tudi naša pričakovanja od otrok res velika. Do otrok se ljudje s to kombinacijo vedejo spoštljivo, jim dajo veliko svobode, saj jim znajo zaupati. Veliko ljubezenskih prigod v mladosti, pa tudi pozneje še lahko nagnjenost k avanturam.

Jupiter v šesti hiši:

Jupiter tu ščiti zdravje, prinaša zadovoljstvo in uspehe v delovnem okolju. Vidi se, da so odnosi s sodelavci prijateljski in imamo med sodelavci tudi zaščitnike. Če je stopnja vitalnosti nižja, so mogoče zdravstvene težave, pogojene s pretiravanjem. Lahko gre za pretiravanje s hrano, pijačo ali drugimi prijetnimi platmi življenja, kar debeli telo, oteži pretok krvi, zapacka jetra, v navezi z Venero prinaša celo sladkorno bolezen.

Jupiter v sedmi hiši:

Ta pozicija nakazuje veliko verjetnost boljšega življenja po poroki. Partner osebe s to pozicijo je zrelejša oseba, bolj izobražen ali samo nekdo, ki je uspel. Včasih ga oseba sreča v tujini ali ima tuje korenine. Po navadi oseba s to povezavo hitro stopi v zakon, saj je izjemno optimistična in zaupa, da bo vse dobro. In po navadi tudi je. Ob Jupitrovih blokadah pa je lahko zakonov več in je partner nagnjen k varanju. Tudi v javnosti je oseba s to povezavo pogosto dobro sprejeta in ji drugi prinašajo v življenje veliko dobrega.

Jupiter v osmi hiši:

Ta pozicija pogosto nosi dobre možnosti za res dobre finančne pogoje. Če oseba s to pozicijo denar vlaga, ima od tega velik dobiček in se njegov denar množi. Obstaja večja verjetnost obilne dediščine ali možnost povečati denar z zavarovanjem ali bančnim vlaganjem. Pri tej poziciji se tudi reče, da je natusov partner sposoben denar zaslužiti, ima srečo na materialnem področju. Seveda v primeru večjih blokad obstaja možnost razočaranja, saj so pričakovanja večja od uresničenega.

Jupiter v deveti hiši:

Ta pozicija naznanja uspehe v tujini, na akademskem področju ali v založništvu. Najpogosteje ta pozicija prinaša študijske uspehe, včasih študij turizma, zgodi se tudi, da je povezana s študijem medicine, mogoče ker gre za prestižen študij. Če je Jupiter oseben (vladar prve hiše ali dispozitor Sonca in Lune), so daljša potovanju za osebo prej potreba kot zabava.

Jupiter v deseti hiši:

Mati osebe s to pozicijo je videna ali doživeta kot velika mati, pomembna, izobražena in na neki način pomembna. Včasih gre samo za to, da je mati etična avtoriteta, ki spodbuja natusa, da naredi iz sebe največ, predvsem na področju izobraževanja. Temeljno je ta pozicija znak možnosti poslovnega uspeha, sreče in poslovnih priložnosti, ki kar pridejo do natusa. V širši skupnosti je oseba spoštovana, včasih, da bi ohranila ta velik lik (torej sliko, kot ga vidijo ljudje od daleč) igra, pretirava, se nosi.

Jupiter v enajsti hiši:

Pri tej poziciji prihajajo sreča, priložnosti in zaščita skozi druge ljudi, prijatelje, znance in podobno misleče. Vedno se najde kaka pomembna oseba, ki zastavi svoj glas za nas in nam s tem pomaga na najrazličnejših področjih življenja. Človeku se uresničijo želje in hrepenenja. Ima srečo tudi z učitelji, ti ga lahko vodij do osvoboditve, bistvenih sprememb v življenju, ki omogočajo, da se življenje vrti pozitivneje. In ker smo astrologi, ta pozicija omogoča, da z astrologijo dobro služimo in smo na tem področju res uspešni ali smo lahko učitelji astrologije.

Jupiter v dvanajsti hiši:

Pri tej poziciji ima oseba skrito zaščito, torej nekoga, ki ji pomaga tako, da se še sama ne zaveda te pomoči. Včasih lahko rečemo, da v tej osebi živi nekaj velikega in svetlega, pa se oseba tega sama niti ne zaveda. Možna so prekooceanska potovanja. Hkrati pa je veliko možnosti, da dobimo duhovnega učitelja, ki nam omogoča hiter duhovni razvoj. Ta pozicija pa je tudi znak uspeha na področju kemije, umetnosti in duhovnosti.