Mars v določenih hišah:

  • na tistem področju in s tistimi ljudmi se moramo boriti,
  • s tistim področjem se zelo aktivno ukvarjamo,
  • ljudje, stvari, področja so Marsove narave: ljudje, ki jih določena hiša predstavlja, so bolj borbeni, športni, energični, jezljivi, neustrašni, močni, mišičasti, podjetni, najpogosteje moški (na primer Mars v tretji hiši, energičen brat), stvari so bolj robustne, hitre, močne, športne, kovinske, uporabne (na primer Mars v 4. hiši, bolj uporabna hiša ali delavnica v hiši ..., Mars v tretji – športni avto ...),
  • na tistem področju smo neučakani, nimamo potrpljenja.

Mars v prvi hiši:

Tukaj Mars opisuje videz in značaj natusa. Torej oseba s to pozicijo precej odločno in ostro vstopa v svet, ljudje, ki natusa poznajo , lahko rečejo, da je nepotrpežljiv in zaletav, vsekakor pa odločen in bojevit. Ta pozicija povečuje podjetnost. Mars vpliva tudi na videz, osebe s to pozicijo imajo navadno poudarjen nos, žilavo ali mišičasto telo (ženske s to pozicijo imamo redko celulit), mislim, da ne poznam niti enega človeka s to povezavo, ki bi imel prekomerno težo, vsaj ne tja do štiridesetega leta. Če je Mars blokiran, so mogoče rane po obrazu ali nekaj drugega na obrazu, kar naredi obraz bolj surov. Velikokrat imajo tako pozicijo športniki.

Mars v drugi hiši:

S to pozicijo se vidita velika sla in volja, usmerjeni na materialno področje. Nič ne pride zlahka, vedno se je treba boriti. Problem Marsa (razen če je ta povezan s kozorogom in škorpijonom) je, da nima obstanka, da je borec na kratke proge in da se s tem lahko znova in znova zaganja v nove finančne projekte. Hoče hiter zaslužek, in če sta v to vpeta tudi Pluton in dvanajsta hiša, se včasih zgodi, da je za zaslužek pripravljen kršiti zakon. Človek s to povezavo služi s fizičnim delom, s podjetnimi posli, s športom, vojsko, policijo in ostalimi stvarmi, ki sodijo k Marsu. Ceni akcijo, delo, napor, borbo za obstanek. Rad je meso in pekočo hrano.

Mars v tretji hiši:

Nekoliko bolj zoprn Mars, ker lahko ponagaja na cesti, prinaša več verjetnosti nezgod. Tudi če Mars ni blokiran, lahko prinese kako nezgodo, le da izid ne bo strašen. Pri kolegici, ki ima tam dobro aspektiran Mars, ki je med drugim v trigonu z vladarjem osme, je nesreča prinesla celo dobro odškodnino, da je imela več od te nesreče, kot če je ne bi doživela. Temeljno pa prinaša več napetosti v času osnovne šole, možnost kake nezgode takrat, več prijateljev fantov kot deklet v tistem času. Prinaša ostro in hitro, logično misel, spodbudno za matematiko. Včasih pa tudi grde besede, oster jezik in nemoč zadržati kako stvar zase, vse takoj povedati. Večja verjetnost, da imamo brata in imamo težavne odnose s sosedi ali z brati in sestrami, seveda vse to, če je Mars tudi blokiran.

Mars v četrti hiši:

No, tu pa si res ne želimo Marsa, saj ta pozicija nakazuje težko otroštvo, napetega očeta, večjo verjetnost, da je oseba v otroštvu tepena od domačih. Dom, ki naj bi bil zavetišče, je bojišče. Starši so natusa doživljali kot napornega otroka. V domu je pogosto več sporov, oseba s to pozicijo nosi nemir med domače ali so domači vzrok, da doma ni miru. Povečana je nacionalna zavest, včasih pa je to tudi podlaga za nacionalizem v bolj grdih barvah. Da bi izboljšali energijo doma, je dobro delati doma ali si samo urediti kotiček za šport, drugič je dovolj, da imamo doma kamin, ki simbolno kaže ta ogenj (Mars) v domu.

Mars v peti hiši:

Mars v peti nosi strastne ljudi, pogosto športne narave, ki imajo potrebo po tem, da se pokažejo, izrazijo. V času srednje šole so bile osebe s to pozicijo precej zahtevne in bojevite, toda tudi dinamične ali športne. Včasih nakazuje možnost, sploh če gre za žensko karto, da ima potrebo po ljubimcih, tudi ko je ženska že poročena. Šport je pomemben hobi, šport imamo radi. Pogosto se osebe s to povezavo zaljubijo zaradi močne spolne privlačnosti. Večja verjetnost, da bomo imeli sina, toda ne glede na spol bo otrok zelo živahen in zahteven, z blokadami pravi mali hudiček, ki se ga bo treba naučiti krotiti in voditi. Najbolje je takega otroka usmeriti v šport, tam lahko tekmovalnost izraža v zdravih mejah. Po drugi strani pa je tudi natus kot starš lahko precej bojevit in nepotrpežljiv; torej je treba delati tudi na sebi.

Mars v šesti hiši:

Ljudje s to pozicijo niso najbolj samozavestni in odločni, ne znajo se postaviti zase, velikokrat delajo, kar se jim reče, rojeni služabniki in delavci. Morajo se naučiti reči ne ljudem, ki jim ukazujejo. Imajo močno voljo za delo, večinoma so zelo praktični pri delu, včasih preveč natančni in zahtevni do sebe, pa tudi do podrejenih, če jih imajo. Večinoma je tako, da so zdravi, dokler delajo, tudi če delajo po dvanajst ur na dan, kot bi delo skrbelo za njihovo zdravje. Toda ko se morajo upokojiti, ko je vedno manj dela, takrat prihajajo tudi zdravstvene težave na plan. Nagnjeni so k akutnim boleznim, zbolijo hitro, z zelo močno telesno reakcijo, visoko vročino in podobno, vendar po navadi sledi tudi hiter obrat na bolje. Glede na to, v katerem znamenju je Mars, so tam mogoča vnetja, rane, nezgode in podobne stvari.

Mars v sedmi hiši:

Zopet ne ravno prijetna situacija, saj natusu s to pozicijo življenje nosi ljudi, ki so precej borbeno naravnani, dinamični, pa tudi nekoliko manj potrpežljivi in dojemljivi za potrebe drugih. Ob blokadah to lahko prinaša zahtevne spore z ljudmi, lahko tudi pravne spore in probleme v partnerstvu. Ob hujših blokadah je partner lahko celo agresiven. Odnosi so zahtevnejši, več je prepirov, napetosti, manj je miru v odnosih. Redko je natus s to pozicijo napet, pogosto to doživlja zunaj sebe in se ne zaveda dobro, da je razlog za take napetosti tudi to, da ne zna dovolj jasno postavljati meje, da velikokrat drugim preveč pusti. V partnerstvu potrebujemo akcijo, skupno ukvarjanje s športom, več strasti, lahko pa celo skupno delo.

Mars v osmi hiši:

Ljudje s to kombinacijo imajo zanimivo karizmo in so po navadi zelo spolno privlačni, lahko vam napišem samo dve kratici ženskih imen, ki imata to povezavo – M. M. in B. B. Obe sta znani kot seks simbola svojega časa. Tu je Mars globlji in s tem tudi bolj vztrajen, tako ima človek boljše možnosti za uspeh. Nas pa lahko ujamejo strasti, v ženskih kartah nanje vplivajo strastni moški, ki jih privedejo v zelo nenavadne zgodbe. Slaba stran te povezave je večja verjetnost prezgodnje smrti (čeprav je za to potrebnih kar nekaj indikatorjev, ne le ta postavitev) in je sploh neprijetna v času vojne. Seveda pa je vse odvisno tudi od tega, v katerem znamenju je in kake aspekte ima ta Mars. Če zna človek to energijo obračati in uporabljati konstruktivno, je lahko celo zdravitelj.

Mars v deveti hiši:

Če imamo Mars v deveti hiši, se znamo boriti za svoja prepričanja, v negativnih povezavah z Jupitrom in Neptunom pa je tu neko pretiravanje, verski boji. Ne gre nujno za verske boje, lahko pogledamo samo vegansko iniciativo ali druge organizacije, ki se borijo za svoja prepričanja, pogosto dobra, samo s preveliko močjo. V času študija so možne nezgode ali je treba samo vložiti zelo veliko energije v študij. Velikokrat se osebe s to pozicijo odločajo za študije, ki so bolj moške narave. V tujini, sploh če je Mars blokiran, je treba paziti, da se tam ne zgodi kaka nesreča. Če je Mars močan in lepo aspektiran, pa ljudje obožujejo potovanja, predvsem bolj avanturistična, in bodo v tujini bolj drzni in imeli tam več energije in volje. Ta kombinacija nakazuje možnost pravnih sporov, v čigavo korist se bodo razpletli, pa bomo izvedeli tako prek vladarja devete hiše kot prek Marsovih aspektov.

Mars v deseti hiši:

Nakazuje, da imajo osebe s to pozicijo borbeno in odločno, včasih nepotrpežljivo mamo. Nekoga, ki ukazuje in zahteva, v dobrih povezavah pa lahko samo zelo energično in športno mater. Pogosto težji odnosi z avtoriteto, natus se hitreje upira avtoriteti. Naš nadrejeni je lahko precej nepotrpežljiv, v boljših aspektih pa je samo zelo hiter, direkten in učinkovit pri vodenju . Toda, ko je natus s to pozicijo postavljen v vlogo avtoritete, je odločen, hiter in precej ukazovalen, z dobrimi aspekti pa vsekakor tudi dober vodja, ki zna popeljati ljudi k skupnim ciljem. Pogosto je posel take osebe bolj moške narave, od gradbenika, vojaka do policista.

Mars v enajsti hiši:

»Kdo potrebuje sovražnike ob takih prijateljih,« je eden od rekov, ki lahko velja za to kombinacijo. Res se s to kombinacijo kaj hitro zgodi, da se tisti, ki ti veliko pomenijo, s katerimi razmišljaš sorodno, obrnejo proti tebi. Velikokrat pa človek z Marsom v enajsti hiši čuti potrebo, da se bojuje za socialni namen. Pogosto je tudi, da je za nas starejši brat ali sestra  naporen in neprijeten. Med prijatelji je več moških kot žensk, če pa so  ženske, so te bojevite, samostojne, emancipirane. Velikokrat je človek  pobudnik med prijatelji.

Mars v dvanajsti hiši:

Nič kaj prijetna situacija, vedno obstaja nevarnost zelo zoprnih in agresivnih skritih sovražnikov, da se za hrbtom osebe s to pozicijo dogaja kaj neprijetnega in škodljivega zanjo. Tudi v energetskem smislu zadeva ni najbolj spodbudna, nekaj nam krade voljo, moč in energijo. Svoje agresivnosti ne znamo sprejemati ali jo skrivamo in počnemo agresivne stvari skrivaj. Pogosto povezano tudi z aferami, še bolj v ženski karti, kjer je videti, da obstaja skrit ljubimec. Zna biti koristno za umetnike, da lahko svojo energijo konkretno uporabijo za ustvarjanje, kar lahko vidimo pri Pablu Picassu.