Neptun v znamenjih:

  • kaže, katerega področja ne vidimo stvarno, kje smo šibki, občutljivi, kje smo zmedeni in nejasni,
  • na katerem področju so mogoče prevare, laži, iluzije, zato smo na tem področju pogosto razočarani,
  • opisuje ljudi, stvari in področja, ki jih hiša predstavlja. Ljudje so umetniški, manj stvarni, občutljivi, lahko idealistični, odvisni od drog ali alkohola ..., stvari so lahko izrazito lepe, sanjsko lepe, neuporabne, mistične, iz zelo oddaljenih krajev ....

 

Neptun v prvi hiši:

Neptun v prvi hiši je znak, da je natus bolj nežen, občutljiv, po navadi prijetnega zasanjanega videza. Velikokrat je to tudi znak, da se nam ne kaže tak, kot je v resnici, ampak skozi neko varljivo idealno sliko. Pogosto so ljudje z Neptunom v prvi dobri igralci, saj se znajo poistovetiti z različnimi osebami in prevzeti primerno podobo.

Neptun v drugi hiši:

Možne napake v finančnih zadevah, človek nerealistično vrednoti sebe ali pretirava v eno ali drugo skrajnost. Včasih je človek veliko dolžan, si izposoja več, kot je sposoben vrniti, drugič je pretirano velikodušen in denar kar leti od njega, temeljno pa nima realističnega dojemanja denarja. Ceni umetnost, duhovnost, film. Lahko tudi služi s temi stvarmi.

Neptun v tretji hiši:

Človek s to pozicijo se pogosto zmoti, zamenja, se izgubi, zamuja. Njegova domišljija je izjemna, toda koncentracija temeljno nizka, misli zmedene, in namesto da bi govoril, piše stihe. Pogosto, če ga kaj vprašaš, ne odgovori naravnost, ampak po ovinkih, mogoče lahko tudi skozi kako anekdoto ali pravljico. V času osnovne šole je bila oseba zelo občutljiva in nežna, veliko časa je preživela v svojem svetu. Če ima brata ali sestro (lahko ga tudi nima, o njem samo sanjari), je to nežen človek, labilen, umetniški, lahko seveda tudi oboje.

Neptun v četrti hiši:

Človek s to pozicijo ne vidi svojega očeta realno, ga idealizira. Prav lahko se zgodi, da je ta alkoholik ali preprosto preobčutljiv, zmeden človek. Lahko ga veliko ni, pa tudi če je, ne da veliko od sebe. Vendar je potrpežljiv, nežen in natusu izkazuje naklonjenost. Ne dolgo nazaj sem gledala film Reševanje gospoda Banksa, tam je to glavna tema. Velikokrat Neptun v četrti nosi družinske nejasnosti in tudi precej zmede. Oseba s to pozicijo hrepeni bo bližini in toplini, zlitju.

Neptun v peti hiši:

Povečana ustvarjalnost. V ljubezni je oseba s to pozicijo precej sanjaška, ljubljeno osebo idealizira, toda ljubi nežno in predano. Če karta to potrjuje tudi drugje, obstaja večja verjetnost afer, spet drugič pa kaže človeka, ki je preveč negotov, da bi začel konkreten ljubezenski odnos. Človek ima rad vse otroke, zato veliko laže posvoji. Tak primer osebe z Neptunom v peti hiši je igralka Angelina Julie. Od hobijev nas vleče v umetnost, lahko je to film, še pogosteje glasba. Od športov nam je lahko blizu joga in sorodne telesne aktivnosti, ki vključujejo tudi duha, balet in vodni športi.

Neptun v šesti hiši:

Nič kaj prijetna kombinacija, tja, kjer se zahtevata red in dnevna rutina, Neptun prinaša preobčutljivost in zmedo. Če je karta bolj zemeljska, pa obstaja nevarnost deloholičnosti, odvisnosti do dela. Telesno je človek s to pozicijo precej občutljiv za zdravila, se hitreje zastrupi z njimi, organi, ki jih predstavlja znamenje na vrhu šeste hiše, so zasluzeni ali samo leni, ne delujejo dovolj dinamično, lahko pa je nakazana smo njihova občutljivost. Večja verjetnost alergij in odvisnosti.

Neptun v sedmi hiši:

Tudi tu si ne želimo Neptuna. Po eni strani v naše življenje vodi izjemno prikupne, očarljive ljudi, ki obljubljajo veliko, toda na dolgi rok so ti nežni ljudje vzrok za razočaranje. Samo ob res harmoničnih aspektih lahko govorimo o idealu ljubezni v partnerstvu, večinoma pa o nestabilnem partnerju, iluzijah, ki jih ima oseba s to pozicijo o partnerstvu, in možnosti, da ga partner vara ali kako drugače zavaja. Partner osebe s to pozicijo je lahko zdravnik, kemik, umetnik ali duhovni človek. Oseba s to pozicijo je lahko idealizirana s strani javnosti.

Neptun v osmi hiši:

Večinoma velika predanost v spolnosti, sposobnost prepustiti se, po drugi strani pa možnost, da je oseba celo odvisna od spolnosti ali moči, ki jo ima skoznjo. Obstaja možnost, da nepremišljeno uporabi denar drugih ali izgubi z vlaganjem, seveda je vse odvisno od tega, kake aspekte ima Neptun in koliko je oseben. Imeti iluzije o dediščini ali ob dobrih aspektih sanjska dediščina. V smrt oseba s to pozicijo najpogosteje zaspi.

Neptun v deveti hiši:

V času študija lahko oseba s to pozicijo doživi veliko zmede, lahko tudi veliko alkohola in drugih drog, čas odklopa. Ob disharmoničnih aspektih lahko večni študent. Ob dobrih aspektih študent psihologije, umetnosti, medicine. Ob negativnih aspektih smo v tujini lahko okradeni, s spodbudnimi aspekti pa so naša daljša potovanja sanjska, obožujemo potovanja prek oceana in v obmorske kraje.

Neptun v deseti hiši:

Mati osebe s to pozicijo ima lahko psihične težave ali je samo nekoliko zmedena in raztresena. Oseba ima iluzije o svoji materi, ta je nežna in občutljiva, toda pogosto tudi nestabilna. Oseba je lahko na neki način odvisna od nje. Včasih je oseba precej zmedena, kaj želi postati v življenju, ima velike sanje, a manj možnosti uresničitve le-teh. Če izbira med neptunovskimi poklici – torej igralec, duhovnik, umetnik, psiholog in podobne stvari –,se laže najde. Ljudje osebo vidijo boljšo, kot je, jo idealizirajo.

Neptun v enajsti hiši:

Prijatelji osebe s to pozicijo so lahko slaba družba, česar si starši res ne želimo. Po drugi strani pa to lahko naznanja nežne, intuitivne in umetniške prijatelje. Oseba ima nežna čustva do prijateljev in se zna z njim lepo povezati. Pogosto prijatelje idealizira, jih ne vidi stvarno. Velikokrat so osebe socialno naravnane in sodelujejo v kaki socialni organizaciji za dobro šibkejših.

Neptun v dvanajsti hiši:

Po eni strani lahko vidimo, da v osebi s to pozicijo živi veliko duhovnega znanja in odprtosti, vendar je ob blokadah ta povezava tudi problematična, predvsem za psihično zdravje. Če je Neptun povezan z osebnimi planeti (vladar ascendenta, Sonce in Luna), imamo lahko nekoga z velikim umetniškim talentom.