Uran v določeni hiši:

- kaže, kje smo nenavadni, drugačni,

- kje potrebujemo svobodo,

- kje prihajamo v stik s sodobnimi elementi,

- opisuje ljudi, stvari, področja, ki jih ta hiša predstavlja, ljudje, ki jih opisuje, so nenavadni, sodobni, genialni ali čudaški ...., stvari, ki jih opisuje, so moderne, napredne, povezane s sodobno tehnologijo, modre barve ...

Uran v prvi hiši:

Uran v prvi močno opisuje natusa. Človek s to pozicijo je na neki način nenavaden in drugačen, pogosto dolgo samski ali ostane sam vse življenje, saj potrebuje veliko svobode. Zna biti zelo moderen in imeti občutek za vso moderno tehnologijo, veliko ljudi, ki jih poznam, s to povezavo (sploh tistih, pri katerih je ascendent v konjunkciji z Uranom) se ukvarja z računalništvom. Na zunaj niso nič posebnega, vendar jim manjka trdnosti, povezanosti s svojimi koreninami, imajo pa pogosto veliko prijateljev. Dolgo ohranjajo mladostnost.

Uran v drugi hiši:

Ta pozicija nakazuje, da je finančno področje podvrženo zelo hitrim in nepričakovanim spremembam. V dobri povezavi z Jupitrom, peto hišo in osmo hišo so lahko hitri zaslužki zaradi špekulacij ali igre na srečo. V disharmoničnih aspektih so mogoče nepričakovane izgube denarja. Človek služi z nenavadnimi stvarmi, lahko astrologijo, računalništvom, moderno tehnologijo in podobno.

Uran v tretji hiši:

Osebe s to pozicijo pogosto hitreje dojemajo, nekateri so prav genialni. Predvsem je izostren razum za simbole in logiko. Ta povezava nakazuje tudi, da ima natus nenavadnega brata ali sestro, nekoga, ki je pred svojim časom. Lahko živi v mestnem okolišu, kjer je več stolpnic in podobno. Odnosi s sosedi so ob blokadah stresni in napeti, s harmoničnimi aspekti pa so to prijateljski odnosi. Potrebna je dodatna previdnost v prometu, saj so s to kombinacijo povečane možnosti za nezgode, aspektne povezave bodo pokazale, kake te nezgode so.

 

Uran v četrti hiši:

Nič kaj prijetna pozicija, saj prinaša veliko vznemirjenja in sprememb v domače okolje. Oče je lahko prav genialen, vendar ne zna biti oče, ki več naredi za družbo kot za družino, je bolj povezan s prijatelji kot z domačimi, v modernih časih pa to lahko tudi naznanja ločitev natusovih staršev. Človek doma nima miru, mu pa olajša življenje računalnik in to, da vodi prijatelje domov ali si deli dom z njimi. Možnost več selitev in življenja v mestu ali celo stolpnici.

Uran v peti hiši:

Uran v peti hiši nakazuje nenavadno ustvarjalnost. Oseba s to pozicijo je v času srednje šole zelo uporna, drugačna, svobodomiselna, pred časom. Možna tudi prekinitev ali sprememba šole. Hobiji take osebe so nenavadni, lahko je med njimi tudi astrologija, astrolog s to pozicijo ima astrologijo rad in ima talent za njeno poučevanje. Pri športih prevladujejo skupinski športi, zelo pogosto ravno košarka. Otrok ima natus malo, lahko jih tudi nima, če pa so, so precej drugačni, vznemirljivi, svobodni. Nepričakovana zanositev. Natus ima s svojim otroki prijateljski odnos, po drugi strani pa zna biti v vlogi starša nekoliko živčen. To so tisti starši, ki uživajo z otroki, ko so ti že malo večji in se da pogovarjati z njimi.

Uran v šesti hiši:

Po eni strani ta pozicija lahko prinaša, da natus prek delavnega kolektiva pridobi prijatelje, po drugi strani pa lahko sporoča tudi, da je na delovnem mestu pod stresom, precej živčen. Včasih pa to samo pomeni, da oseba dela kot električar, računalničar. Tudi zdravju Uran ni najbolj naklonjen, podobno kot Mars nosi nezgode, hkrati pa je lahko povezan tudi s težavami z živci. Velikokrat kaka kost pritiska na živec, kar prinaša velike bolečine in zdravstvene težave, na katerem področju telesa, nam bo povedalo znamenje na vrhu šeste hiše.

Uran v sedmi hiši:

Tu pa Urana ne maramo, saj nam naznanja možnost ločitve. Ljudje v življenju natusa so nenavadni, posebni, vznemirljivi. Včasih potrebujejo preveč svobode za natusove pojme. Če ima Uran dobre aspekte povezave, to lahko naznanja, da s partnerjem ustvarimo prijateljski odnos, da je naš partner računalničar ali posebnež, drugačen od večine, bolj moderen. Pri tej poziciji je za ohranitev odnosa treba delati na dvojem, eno je prijateljski odnos, veliko komunikacije, drugo je svoboda, da se partner lahko odmika in približuje po svojih potrebah. Da se zavedamo, da potrebuje svoj svet.

Uran v osmi hiši:

Uran tu prinaša potrebo po vznemirjenju v spolnosti, lahko pa tudi neljube, nepričakovane dogodke, povezane z njo. V finančnem pogledu lahko zelo veliko sprememb z denarjem, ki smo ga vložili, s harmoničnimi aspekti so te spremembe lahko dobre, vendar od nas zahtevajo, da smo vedno na preži, ni stabilnosti. Nekoliko neprijetno je, ker ta kombinacija naznanja možnost nepričakovanih kriz, operacij ali celo smrti.

Uran v deveti hiši:

Uran v deveti hiši sporoča, da človek ne more slediti veri, v katero je rojen, da potrebuje neko spremembo. Včasih pa samo nakazuje, da je rojen v ateistično družino. Človek doživi veliko vznemirjenj, ko potuje, daljša potovanja ga osvobajajo. Študira lahko logiko, matematiko, fiziko, študije, povezane z moderno tehnologijo, seveda ga lahko zanese tudi na študij socialnega dela. V času študija so mogoče prekinitve, lahko si premisli. Časovno obdobje študija je zelo vznemirljivo, takrat se lahko bolj družbeno udejstvuje.

Uran v deseti hiši:

Mama natusa je nakazana kot nenavadna, moderna, lahko pa ta kombinacija včasih nakazuje tudi ločitev staršev. Lahko je mati živčna ali ni navzoča. Ker je prva avtoriteta osebe s to pozicijo prijateljska, imamo težave z drugo avtoriteto, na poslovnem področju potrebujemo veliko svobode. Možna je večja sprememba poslovnega področja. To lahko prinaša stres ali samo zelo svobodno in razgibano delovanje.

Uran v enajsti hiši:

Ta pozicija nosi nenavadne prijatelje, povečano družbeno zavest, povečano potrebo po svobodi, lahko nenadne prekinitve s prijatelji. Vse je odvisno od tega, v kakih aspektih je. Tu se lahko izraža v svoji naravi in deluje temeljno spodbudno. Če je Uran povezan z osebnimi planeti (vladarjem ascendenta, Soncem in Luno), je natus nakazan kot močno družbeno aktiven, na neki način drugačen in tisti, ki nosi spremembe.

Uran v dvanajsti hiši:

Tu Uran vznemirja psiho, in če je v disharmoničnih aspektih z osebnimi planeti, lahko prinaša tudi večje psihične težave. Nakazuje možnost delovanja v skrivnih skupinah ali humanitarnih skupinah, usmerjenih v pomoč najšibkejših. Ob blokadah lahko nakazuje zahrbtne prijatelje. Včasih njegova pozicija v dvanajsti hiši kaže talent za astrologijo.