Venera v določeni hiši:

  • opisuje področje življenja, stvari, ljudi, vezane na hišo, v kateri je (stvari so lepe, prijetne, barvne, rožnate ...; ljudje so prijazni, uglajeni, lepi, simpatični, pogosto ženske, lahko so nadarjeni za umetnost, torej Venerine narave ...),
  • kjer je Venera, tisto (kar koli že hiša predstavlja) imamo radi, tisto nam je veselje in zabava, tisti ljudje so nam naklonjeni, nam tudi vračajo ljubezen, darila, od tistega področja imamo dobrobiti ...
  • opisuje tudi kraj ali čas, ko se zaljubimo (na primer v 9. hiši, ljubezen v tujini ali v času študija ...),
  • opisuje, kje smo ljubljeni (na primer Venera v 4. hiši – ljubljeni doma ...).

Venera v prvi hiši:

Človek s to pozicijo se močno poistoveti z Venero, torej je večinoma zelo prijazen, fin, vljuden, miroljuben, vse, kar je značilno za Venero. Hkrati pa tudi (če ni večjih blokad) lepe zunanjosti, z luknjicami v ličkih in lepim nasmehom, privlačnimi čutnimi ustnicami in vsem, kar spada k Veneri. Lahko si zamislite samo Angelino Julie kot tak primer, toda tam je Venera prav na ascendentu in zato še toliko močneje nakazuje zunanjost. Negativne plati te pozicije so lahko nečimrnost in samovšečnost. Pri moških pa včasih pasivnost in ženstven videz.

Venera v drugi hiši:

Osebe s to pozicijo imajo rade denar in vse, kar si lahko privoščijo z njim. Deležni so zanimivih daril, so cenjeni in se cenijo. Oseba s to pozicijo ceni vse, kar je lepo in ji prinaša užitek in veselje. Temeljno zelo čutna in mesena kombinacija. Pogosto sreča na materialnem področju, velika verjetnost zaslužka z umetnostjo, lepoto, ličili in podobnimi stvarmi. Ljubezen mora prinašati tudi varnost in stabilnost. V bolj nagajivih povezavah (torej če je Venera povezana z Marsom, Plutonom ali vladarjem osme) tudi zaslužek z najstarejšo obrtjo.

Venera v tretji hiši:

Osebe s to pozicijo imajo rade bližnjo okolico, brate in sestre. Večja verjetnost mlajše sestre. Njihovi sorojenci so lepi, prikupni in prijetni. Okolica, v kateri živijo, je urejena, fina. Sosedi so prijazni. Oseba s to pozicijo govori prijazno, galantno, uporablja fine besede. Njihov glas je prijetno zvočen in mehak, seveda odvisno tudi od tega, v katerem znamenju je Venera.

Venera v četrti hiši:

Ta pozicija nakazuje lepo otroštvo, natusa se je v otroštvu imelo rado. Oče osebe s to pozicijo je nakazan kot prijazen, miren in urejen človek. Redko ob blokadah lahko ta povezava nakazuje, da ima oče ljubico v času natusovega otroštva. V domu je veliko cvetočih rož, dom oseba s to pozicijo okrasi v lepe barve, dom ji pomeni prostor užitka in zadovoljstva. Rad ima svoje domače in je deležn njihove naklonjenosti. Njegova čustva so prijazna in vesela, zato je večinoma dobro sprejet in ljubljen.

Venera v peti hiši:

Ta pozicija nakazuje radoživo osebo, ki se pogosteje zaljublja, nekoga, ki se zna veseliti in zabavati in ima velik nasmeh na obrazu. Pogosto ta povezava nakazuje, da smo bili zelo zaželeni v času srednje šole, če ni blokad, se kažejo srečne ljubezenske zgodbe. Pogosto je nakazan talent za ples, sploh če je Venera pozitivno povezana z Uranom (občutek za ritem in modernejše plese) ali s Saturnom (tradicionalni plesi). Hobiji so povezani z lepoto, veseljem, umetnostjo. Otroci so lepi ali umetniški, imamo jih radi in se jih veselimo, veliko zabave doživimo z njimi. Pogosto dajemo ljubkovalna imena otrokom, včasih smo kar malo zaljubljeni vanje. Večja verjetnost deklic.

Venera v šesti hiši:

Ni najboljša pozicija za Venero, veselja je manj, sreča je povezana z delovnim okoljem, oseba s to pozicijo se lahko celo zaljubi na delovnem mestu. Ker je šesta hiša tudi dvanajsta od sedme, včasih ta pozicija nakazuje, sploh v ženskih kartah, da ima partner razmerje z mlajšo žensko. V puberteti dekleta s to pozicijo teže izrazijo svoje čare, pogosta je sramežljivost, potegnjenost vase. Venera tu, sploh v lepih aspektih, ščiti zdravje, če pa so aspekti zahtevnejši, pa blokirana Venera s Saturnom prinaša težave s kožo, ščitnico ali oboje, z Jupitrom prinaša sladkorno ali težave s krvjo in ožiljem, blokirana s Plutonom pri ženskah pa prinaša težave z rodili.

Venera v sedmi hiši:

Osebe s to pozicijo so bolj družabne. Ta pozicija jih vodi v fino družbo in naznanja, da je v njihovem življenju veliko lepih in prijaznih ljudi. Ljudje in javnost jih imajo radi, so jim naklonjeni. Tudi njihov partner je nakazan kot prijazen in ljubeč. To je kombinacija, ki prinaša več harmonije v partnerstvu, pa tudi na splošno v odnose. Seveda pod pogojem, da Venera ni blokirana. Nekoliko boljša je ta povezava za moške kot ženske karte, kjer včasih Venera naznanja tudi prisotnost ljubice ali naredi partnerja precej poženščenega.

Venera v osmi hiši:

Po eni strani, če le ni preveč blokad, naredi ta pozicija ljudi strastne in v ljubezni res globoke. Vendar najpogosteje prinaša intenzivno doživljanje ljubezni, ljubezen, ki temelji na spolni privlačnosti, intenzivne ljubezenske zgodbe, ki nosijo tako ljubosumje kot posesivnost, veliko drame in malokrat mirno in harmonično ljubezensko življenje. Na kratki rok so ljubezni intenzivne, na dolgi rok je težko ohraniti harmonijo. Večni dvom o iskrenosti partnerja. Mladenka s to kombinacijo je večinoma zelo privlačna, in če ni blokad z Marsom, Saturnom ali Plutonom, temeljno hitro vstopi v svet erotike in jo ta tudi vodi, včasih do točke, ko nima nadzora nad seboj.

Venera v deveti hiši:

Ta pozicija nakazuje veliko upanja in zaupanja v ljubezen. Privlačna mladenka, ki ima lahko veliko možnosti za ljubezen. Čas študija je zelo zanimiv, takrat se lahko zgodi velika ljubezenska zgodba ali so ljudje s to pozicijo samo zelo srečni, veseli in se jih ima rado v tistem času. Ta pozicija prinaša večjo možnost študija, povezanega z umetnostjo in lepoto, če pa je Venera v zemeljskem znamenju, pa lahko tudi študij ekonomije. Najlepši ljubezenski trenutki osebo s to pozicijo čakajo v tujini. Včasih pa se zgodi, da najde partnerja v tujini ali se v tujini poroči. Zelo velikokrat ta povezava, sploh če je Venera lepo postavljena v znamenju in ni blokirana, nakazuje, da bo drugo partnerstvo tisto, ki prinaša največje obete.

Venera v deseti hiši:

Osebe s to pozicijo imajo lepo in privlačno mamo in tudi same z leti, sploh če je ženska karta, razvijejo zanimivost in privlačnost. Mati osebe s to pozicijo je dala veliko na svoj videz, temeljno je nakazana kot spravljiva, mogoče pa je tudi ljubosumje, če se vmeša še Pluton (vladar osme ali škorpijon) v to povezavo. V najslabši možnosti imamo zgodbo Sneguljčice in njene mačehe, tekmo med mamo in hčerko za to, katera je lepša. Širša skupnost osebe s to povezavo doživlja kot prijazne in prikupne, jih imajo radi. Oseba s to povezavo ima rada službo, počne stvari, ki so povezane z lepoto ali umetnostjo, v bolj zemeljski kombinaciji lahko tudi s financami. Z nadrejenimi ima spravljive odnose, tudi ko je sama v vlogi nadrejenega, deluje prijazno in vodi s prikupnostjo in naklonjenostjo.

Venera v enajsti hiši:

Človek s to pozicijo ima lepe družabne odnose, vedno je prijazen in obkrožajo ga prijazni ljudje. Ima več ženskih kot moških prijateljev. Lahko se zaljubi v prijatelja ali prek prijateljev. Ker je to peta hiša od sedme, lahko včasih tu Venera ponagaja, saj naredi partnerja nekoliko bolj nagnjenega k aferam, sploh če je ta Venera povezana z Marsom ali Jupitrom ali je v dvojnih znamenjih. Želje se človeku spontano uresničujejo, niti zaveda se ne, kako zelo srečen je in kako ga življenje podpira. Ljubezen ga lahko vodi k osvoboditvi in pomembno je, da ima z ljubljeno osebo prijateljske odnose. In ker smo astrologi, lahko povem tudi, da ta povezava naznanja, da imamo astrologijo prav radi, nosi nam veselje.

Venera v dvanajsti hiši:

Nekoliko neprijetna situacija. Osebi s to pozicijo v horoskopu ima poseben šarm, je pravljično zanimiva in privlačna, vendar partnerja ne vidi stvarno, poveličuje ljubezen, kar vedno prinese razočaranje, še pogosteje pa je, da ljubezen doživlja bolj v domišljiji kot v resničnosti. Sem ter tja, če je Venera še v neprijetnem znamenju in retrogradna, je osebo strah odnosov ali se nakazuje temeljna nemoč ustvarjati harmonične odnose. Mogoče so skrite ljubezni, velika potreba biti zaljubljen. Kar se pa umetniških talentov tiče, pa so lahko ti prav izjemni, kot bi se človek že rodil z njimi.