Že v zgornji razpredelnici je zapisano, da je Jupiter tisti planet, ki prinaša priložnosti in razvoj, in glede na to, v katerem znamenju je ob rojstvu, na tistem področju nosi razvoj in z ljudmi tistega znamenja se počutimo dobro, saj nas podpirajo in spodbujajo naše pozitivne lastnosti.

Jupiter v ognjenih znamenjih predvsem spodbuja naš pogum in odprtost do življenja, podjetnost, razvija optimizem in vizionarstvo, pozitivno usmerjenost v prihodnost. Če želimo še dodatno spodbuditi njegov vpliv, moramo biti čim bolj aktivni. Dobro se počutimo ob ljudeh, ki imajo več ognja v svoji karti. Jupiter v Ovnu lahko okrepi zaupanje v svoje sposobnosti in prinaša podjetne in/ ali športne uspehe. Jupiter v Levu ravno tako kaže veliko samozavest, lahko kompleks večvrednosti, večja možnost umetniških in vodstvenih uspehov. Jupiter je v Strelcu doma, kaže možnosti akademskih uspehov, uspehov povezanih s tujino, veliko potovanj in podobno.

Jupiter v zemeljskih znamenjih nam nakazuje materialni razvoj, vse življenje se materialno stanje teh ljudi izboljšuje, če seveda ne pritiska na tega Jupitra kak zahtevnejši aspekt. Dobro se počutimo ob ljudeh z poudarjenim elementom zemlje. Jupiter v Biku spodbuja finančni razvoj. Jupiter v Devici (tu je v izgonu) nakazuje možnost uspeha v drobnih stvareh ali preko služenja, ni pa ravno velikopotezen in predvsem mu manjka zaupanja. Jupiter v Kozorogu (je na dnu) lahko pomeni neki poslovni razvoj z veliko dela in napora, vendar je lahko tudi znak zadušenega optimizma in vere.

Jupiter v vodnih znamenjih je morda celo najlepši Jupiter, saj pomaga pri duhovnem razvoju in predvsem pri razvoju sočutja, globljih uvidov. Dobro se počutimo ob ljudeh s poudarjenim elementom vode. Jupiter v Raku (višina) prinaša velikodušnost, možnost modrost uporabiti skozi sočutje. Hkrati pa nosi dobre osnove, dobro genetiko. Jupiter v Škorpijonu lahko prinaša razvoj v materialnem smislu, lahko pa tudi veliko okultnega razumevanja. Jupiter v Ribah (tradicionalni dom) je najboljši za duhovni razvoj, okrepi pa tudi domišljijo in poveča verjetnost umetniških uspehov.

Jupiter v zračnih znamenjih predstavlja večen razvoj intelektualnega potenciala. Lahko prinese veliko teorije, veliko misli. S to povezavo se počutimo bolje med ljudmi s poudarjenim zračnim elementom. Jupiter je v Dvojčkih v izgonu, tako da prinaša veliko nekih misli, lahko tudi intelektualni razvoj in veliko potovanj, vendar pogosto oseba vseh teh idej ne zna živeti, hkrati pa dvom ovira zaupanje. Jupiter v Tehtnici nam prinaša boljše možnosti v odnosih, več zaupanja in razvoja skozi odnose. Jupiter v Vodnarju spodbuja posebne intelektualne uspehe, vendar je tudi tu možnost živeti v glavi.