Mars v znamenju Ovna: Tu je Mars doma in je s tem lahko to, kar je. Osebe so prodorne, dinamične, zagnane k cilju. Pogosto športne narave, imajo veliko energije in res rabijo biti ves čas v gibanju. Na žalost pa ta Mars ni ravno vztrajen, je prej tekač na kratke proge kot maratonec. Človek zmore marsikaj, ob aflikcijah pa napeta narava. Ženske s to kombinacijo privlačijo športni, odločni moški.

Mars v znamenju Bika: Tu je Mars v izgonu, kar pomeni, da se ne počuti najbolje. Povečane so strasti, toda človek se potrudi le za tisto, kar se mu splača. Če je potrebno in se mu splača zna biti zelo vztrajen in borben, večino časa pa ni neke velike volje in vneme. Ženske privlačijo počasnejši, materialistični moški, ki jim nosijo stabilnost.

Mars v znamenju Dvojčkov: Zelo živahen človek, z veliko različnimi projekti. Nekoliko preveč prilagodljiv in premalo odločen, toda bister, hiter in spreten. Velika moč misli in kapaciteta za mentalno delo. Preostre besede, manko potrpežljivosti, pogosto tudi kletvice. Ženske privlačijo igrivi, mladosti in zabavni moški. Toda pogosto imajo ženske s to kombinacijo tudi dvojne igre, vzporedne veze in podobne zgodbe.

Mars v znamenju Raka: Mars je tu na dnu in se res ne počuti dobro. Obstaja občutek, da se ne more izraziti, da ne more narediti to, kar bi si želel. Ne zna jasno postaviti svoje meje.  Pogosto zunaj doma sprejeme nase veliko neprijaznosti drugih, potrpežljivo, toda doma na šibkejše od sebe pa lahko strese svojo jezo. Komandant v domu. Ženske se lahko vežejo z moškim, ki ima družino, otroke, lahko pa izbirajo toplejšega in mirnejšega moškega. Ob aflikcijah pa se ta dolgoročno izkaže za težavnega, agresivnega.

Mars v znamenju Leva: Kaže močno in samozavestno držo, veliko energije in to k ciljem usmerjena energija. Človek zelo jasno ve, kaj hoče, je odločen in močan pri uveljavljanju lastne volje. Toda včasih se zgodi, ob aflikcijah, da je samovšečen in nima prave sposobnosti videti še kogarkoli drugega. Velika tekmovalna moč, človek rabi biti v čim prvi, zmagovalec.

Mars v znamenju Device: Praktičen Mars, delavec po srcu, neumoren delavec, ki vidi vsako malenkost, ki jo je potrebno narediti. Energija mora biti izkoriščena za kaj konkretnega, nekaj kar prinaša tudi rezultate. Toda ta Mars ni ravno pogumen, vedno dvomi, vedno premišljuje in se zaradi tega težje odloča in težje uveljavlja svojo voljo. Veliko lažje sledi ukazom, kot pa vodi. Ženske privlačijo sramežljivi, pridni in uslužni moški.

Mars v znamenju Tehtnice: Tu je Mars v izgonu. Glavna težava tega Marsa je, da ne želi nikogar raniti, da razume druge bolje kot sebe in da mu ni jasno, da je potrebno kdaj se odločiti zase in s tem dvigniti veliko prahu in nehote raniti ljudi. Veliko lažje se tak Mars bori za pravice drugih kot lastne pravice. Veliko lažje deluje v timu, kot samostojno, saj rabi spodbude od zunaj za akcijo. Ima pa lahko veliko intelektualno moč. Moški s to kombinacijo so zelo šarmantni, galantni in vse to, toda premalo odločni in direktni. Ženske privlačijo fini in očarljivi moški.

Mars v znamenju Škorpijona: Tu je Mars doma, kar pomeni, da je res močan. V škorpijonu ima nočni dom in je s tem mnogo bolj ponotranjen, globlji, bolj vztrajen. Človek s to povezavo ima obilico energije in pa tudi velik magnetizem. Ko ve, kaj bi rad, se bori, dokler ne pride na cilj, je tekač na dolge proge. Potrebuje veliko telesne aktivnosti, več spolnosti in preprosto biti bolj povezan s svojim telesom. Ob aflikcijah je lahko zelo razdiralen, z malo višjo zavestjo pa so to lahko zdravilci, voditelji, neumorni bančniki in podobno.

Mars v znamenju Strelca: Je pogumen, samozavesten Mars, močno ciljno usmerjen, vendar njegove puščice lahko tudi ranijo. Temeljno ga krasi zaupanje v prihodnost, pogum iti naprej v neznano, občutek za to, kaj prihaja in res velika podjetnost, veliko ciljev hoče doseči. Nujno potrebuje aktivnost, ker se lahko poleni in to takemu Marsu hudo škodi. Ženske privlačijo ali tujci ali pa moški z veliko enih izkušenj, ki poznajo svet in življenje. Velikopotezni ljudje.

Mars v znamenju Kozoroga: Tu je Mars na višini, energija Marsa je lahko skozi Kozoroga najbolj vodeno izkoriščena za konkretne cilje in dosežke. Temeljno je Mars brezglav in zaletav, sledi le instinktom, ne zna počakati in se pomiriti, v Kozorogu pa deluje drugače, mnogo bolj nadziran in kontroliran ter usmerjen v prihodnost z natančnim načrtom. Ljudje s to kombinacijo lahko dosežejo veliko, ravno zaradi zgoraj omenjenega. V negativnih aspektih lahko deluje kot plug, ki s silno močjo odstrani vse, česar ne potrebuje, da bi dosegel, kar si je zadal. Ženske privlačijo starejši, resnejši moški, ki so v življenju že nekaj dosegli.

Mars v znamenju Vodnarja: Nakazuje ljudi, ki se trudijo in delujejo za skupno dobro. Vedno, ko je potrebno narediti nekaj za skupnost, so dinamični in borbeni, temeljno pa jih ne krasi tovrstna kvaliteta. Ne da se jim prepirati, ne da se jim boriti, vsak ima svoj pogled na stvari in svoje pravice, si mislijo. Toda ko pa se razjezijo, predvsem, če nekdo napada njihove ideale ali skupinske projekte, tedaj se branijo z argumentiranim, modrim govorom in intelektualno močjo. Imajo zelo veliko intelektualne moči in s sposobni delati velike napore za stvari, v katere verjamejo. Rabijo tovarištvo, skupinsko delo, da bi v celoti izkoristili svoje moči. Slaba stran je trma in prehitre, impulzivne reakcije. Ženske izbirajo posebne, drugačne, nenavadne moške, lahko pa tudi ločene moške.

Mars v znamenju Rib: Mars se tu ne počuti najbolje. Težko se postavi zase, je kot bi bil brez orožja. Naš bojevnik je tu postavljen v precej zahtevno pozicijo, ker čuti z drugimi, noče druge prizadeti, nikogar raniti in podobno, tako da se velikokrat ne more v celoti izraziti in se potegniti zase. Druga težava je, da pogosto razprši svojo energijo na vse strani, je ne zna ciljno usmeriti. Moški s to pozicijo lahko delujejo precej ženstveno. Toda ko se začne boriti za šibkejše ali pa deluje v medicini in drugih pomočniških poklicih, takrat se lahko ta bojevnik izrazi v najbolj intenzivnih barvah, saj ima pred seboj pomembno nalogo, pomoč drugim. Znotraj njih obstaja velika strastna sila, ki žene v ustvarjanje. Ženske s takim Marsom privlačijo nekoliko bolj dekadentni moški, umetniki ali ljudje, ki se ukvarjajo z duhovnostjo, v najslabši sliki pa nekdo, ki ima težave z odvisnostjo.