Sonce v znamenju Ovna: nakazuje človeka, ki odločno in energično dosega svoje cilje. Talent je povezan s podjetnostjo in tekmovalnostjo. Avtoritete v njegovem življenju so lahko neprijetne, močne, nekompromisne, naša moč je v naši delavnosti, aktivnosti, hitrosti, širša skupnost nas dojema kot podjetne, hitre, jezljive.

Sonce v znamenju Bika: Počasno in premišljeno doseganje ciljev. Išče tisto, kar prinaša koristi in užitek. Ustvarjanje življenja stabilno, počasi. Vitalno energijo se obnavlja v stiku z zemljo. Talent za materialno in ustvarjalni talenti. Kiparstvo in petje. Trdni in konvencionalni moški v našem življenju. Moč je sposobnost ustvariti mir in vztrajnost.

Sonce v znamenju Dvojčkov: Z domiselno in zvijačami priti do svojih ciljev. Igrivo ustvarjanje življenja. Nekaj negotovosti pri doseganju ciljev. Prek svežega zraka dvig vitalne energije. Moč in talent v besedah, zato dobri novinarji, učitelji, pisatelji. Moški in avtoritete so lahko igrivi, dvolični in nestabilni. Širša skupnost jih ima rada kot tiste, ki prinašajo smeh in zabavo.

Sonce v znamenju Raka: Podjetna energija, vendar ne direktno, nekaj korakov naprej, nekaj nazaj. Naša moč je v razumevanju drugih ljudi. Skozi razumevanje čustev drugih lahko vodimo druge mirneje. Ustvarjanje svojega življenja bolj počasi, več strahov, več oklepanja. Talent z ljudmi, otroci, psihologija. Oče je družinski, nekdo, ki prinaša toploto v dom. Širša skupnost jih dojema kot tople in družinske ljudi. Talent za delo z ljudmi, delo v kmetijstvu, pomoč drugim, dobri podjetniki.

Sonce v znamenju Leva: Samozavesten pristop, ljudje vedo, kaj hočejo, vztrajajo, dokler ne dosežejo svojih ciljev. Včasih zoprni s premočnim uveljavljanjem svoje volje. Potrebujejo stik s soncem, toploto. Ustvarjalni talent, predvsem v zadevah vizualne umetnosti (oblikovanje, igra in podobno). Dobri organizatorji in močni vodje. Oče je lahko uspešen človek, na katerega smo lahko ponosni, vendar pogosto nekoliko pretirano dominanten in zahteven v zasebnih odnosih. Pogosto mu je več do lastnih ambicij kot do družine. Mož v ženski karti, nekdo, ki je uspešen, dominanten, močan. Širša skupnost jih dojema kot ponosne, uspešne, tiste, ki so nekaj dosegli. Talent za igro, vodenje projektov, organizacijo.

Sonce v znamenju Device: Kaže nižjo raven samozavesti. Človek se prilagaja volji drugih, je zelo ustrežljiv. Vitalno energijo si krepi s stikom z naravo, zemljo, kamenjem. Oče je preprost, priden človek, lahko dober družinski človek, vendar najverjetneje ne ravno uspešen in zadovoljen. Mož v ženski karti je nakazan kot nekdo, ki se podreja, rad ustreže, naredi za vas tisto, kar potrebujete, manjka pa mu odločnosti in poguma. Talent za analize, farmacijo, medicino (večja verjetnost delovanja kot medicinska sestra ali brat). Širša skupnost jih doživlja kot zadržane in pridne.

Sonce v znamenju Tehtnice: Nakazuje šarmantne ljudi, vendar obstaja večja verjetnost nekega padca (ne fizično, samo v smislu poslovnega uspeha ali življenjske moči, ugleda in podobno). Ljudje s to kombinacijo so manj odločni in pogosto odlašajo. Vitalna energija se jim dvigne, če gredo na nekoliko višja področja in se nadihajo svežega zraka. Očetje so nakazani kot nežni, prijazni, lahko neodločni, lahko tudi umetniki. Moški s to kombinacijo so lahko videti malo bolj poženščeni, v najboljšem pogledu pa zelo urejeni, veliko dajo na svoj videz. Ženske iščejo partnerja, ki bo prijazen in šarmanten. Talent za modo, ličenje in frizerstvo. Širša skupnost jih doživlja kot prijazne in družabne.

Sonce v znamenju Škorpijona: Nakazuje človeka z veliko močjo za uresničevanje svojih ciljev. V vlogi avtoritete kdaj neizprosni in brezkompromisni. Zna biti tudi pasiven, če nima jasnih ciljev, ko najde prave cilje, je izjemno požrtvovalen. Ženske s to kombinacijo izbirajo intenzivne, zahtevne moške. Če imamo Sonce v znamenju Škorpijona, je lahko naš oče zahteven do nas, neizprosen. Talent za medicino, finančne mahinacije, nos za denar in posel, včasih dobri tudi v politiki.

Sonce v znamenju Strelca: Nakazuje, da ima človek zelo veliko ciljev in visokoleteče cilje, včasih tudi nestvarni cilji. Da uveljavlja svojo voljo samozavestno, glasno in hitro. Lahko nakazuje očeta, ki je bil manj doma, vendar je imel veliko znanja in nam dal več svobode. Ženske izbirajo partnerja, ki je pozitiven, optimističen, pogosto tudi nekoga, ki je nekaj dosegel. S to kombinacijo je razvit talent za podjetništvo, povečana je intelektualna moč, večja verjetnost akademskih uspehov.

Sonce v znamenju Kozoroga: Nakazuje ljudi, ki z vztrajnostjo, ciljno naravnanostjo in delavnostjo korak za korakom dosegajo svoje cilje. Po navadi so to hladnejši ljudje, toda moralni in z veliko samonadzora in discipliniranosti. Oče ni nakazan kot prijeten, prej je zelo avtoritativen in hladen, včasih pa je prek očeta nakazana neka karmična problematika. Vitalno energijo si krepijo z obiskovanjem gora. Ženska s to kombinacijo izbere nekoliko zahtevnejšega partnerja, s katerim je manj toplote in bližine, se pa partner lahko izkaže kot nekdo, na kogar se da zanesti. Talenti za gradbeništvo, delo v gospodarstvu in podobno.

Sonce v znamenju Vodnarja: Nakazuje ljudi, ki so včasih trmasti in nenavadni pri doseganju svojih ciljev, večinoma pa cilje usmerijo v neko skupno dobro človeštva. Na ta način so pogosteje koristni za družbo kot za svojo družino. Nakazani so kot hladnejši, a prijateljski. Če imamo to kombinacijo, je pogoste oče nekoliko hladnejši, ima veliko prijateljev in se z nami bolje poveže, ko smo že odrasli, na bolj prijateljski način, prek razuma in ne toliko s čustvi. Ženske izbirajo za partnerje prijatelje ali moškega s podobnimi interesi, kot jih ima sama. Redkeje neko toplo partnerstvo, poudarek je na komunikaciji in prijateljevanju. Včasih je partner manj prisoten v družinskem življenju.

Sonce v znamenju Rib: Nakazuje ljudi, ki imajo duhovne ali umetniške cilje. Zaradi prevelike prilagodljivosti se lahko zgodi, da ne uresničijo svojih ciljev. Včasih težave pri doseganju ciljev zaradi zmede in nejasnosti. Nižja samozavest. Veliko energije dajejo za dobrobit drugih. Talent za umetnost, film, duhovnost ter nego drugih ljudi. Partner v ženski karti in oče v karti obeh spolov je nakazan kot nekdo, ki ni prisoten ali je šibkejši, ima problem (alkohol in podobno), v najboljšem smislu, je oče zdravnik ali umetnik, če je to Sonce lepo postavljeno v karti in ima podporo benefikov. Ko nam pade vitalna energija, si je treba narediti kopel. Morje je za te ljudi izjemno pomembno, v stiku z njim se krepi njihova energija.