Venera v znamenju Ovna: Tu je Venera v izgonu in se s tem ne počuti najbolje. Na splošno so Ovnova šibka točka odnosi (razen prijateljski odnosi). To seveda ne pomeni, da so osebe neprivlačne, večinoma so privlačne, odločne, in neposredne v ljubezenskih zadevah. Povečana je strast. Toda rado se dogaja, da se človek s to kombinacijo ne počuti ljubljenega, če partner ne počne tistega, za kar oseba meni, da bi moral. "Če tega in tega ne naredi, me nima rad." Kot da bi Venera v tem znamenju pozabila, da je ljubezen sprejemanje in ne uboganje ali ukazovanje. Nima miru, da bi počakala, prehitro je treba iti v boj za svoje pravice in premalo je občutka za drugo stran. To je še najmočneje občutiti v ženskih kartah. V kartah moških pa nakazuje, da jih privlačijo močne ženske, precej zahtevne in samosvoje.

Venera v znamenju Bika: Tu je ljubezen, povezana tudi z dobrobitjo. To so ljudje, ki res znajo uživati v življenju, v dobri hrani in lepih stvareh, zato potrebujejo, predvsem ženske, partnerje, ki jim tako življenje omogočajo ali ga vsaj ne onemogočijo. Človek je v ljubezni stabilen, ohranja odnos, dokler se da, in pogosto ne vznemirja preveč vode s svojimi zahtevami, ampak dodaja toliko k harmoniji kot lahko. Ljubezen je tudi varnost, moje partnerstvo potrjuje mojo vrednost. Okrepljen je čut za lepo, človeku ni težko dati denarja za stvari, ki so kvalitetne in lepe. Moški išče žensko klasične lepote, najpogosteje zadržano, toda lepo in urejeno.

Venera v znamenju Dvojčkov: Igriva Venera, po navadi prikupna in prijazna. Nagajivega pogleda. V ljubezni potrebuje predvsem svobodo in pogovore, skupne interese. Najbolj od vsega potrebuje, da ji je partner tudi prijatelj. Zna z mladimi in dolgo ostaja mladostna. Ženske s to kombinacijo se vsaj v mladih letih poistovetijo s to Venero in jim s tem življenje prinaša marsikaj zanimivega. Pozneje v življenju pa lahko to Venero odigra njihova hčerke, sestra ali kdo drug. Moški s to kombinacijo po eni strani potrebujejo igrive, mlajše in zabavne ženske, po drugi strani pa so zelo pogosto nagnjeni k dvojnim igram.

Venera v znamenju Raka: Sramežljiva in zadržana Venera, ki se najmočneje kaže v času pubertete. Vendar govori o topli osebi, lepih čustev in nežne narave. Skozi partnerstvo oseba potrebuje bližino in pripadnost, včasih tudi občutek varnosti. Ženske so nežnejše, lahko bolj materinskih potez, predvsem so lahko poudarjene prsi. Moški potrebuje materinsko žensko, tako, ki lahko zanj skrbi kot mati, ali najde žensko, ki že ima otroke. Ljudje s to kombinacijo znajo delati z otroki, premorejo dovolj potrpežljivosti in nežnosti.

Venera v znamenju Leva: Pogosto nakazuje ženske, ki samozavestno izražajo svojo ženskost, ki se znajo moderno in lepo obleči. Pogosto se porabi veliko denarja za oblačila dragih znamk. Že v puberteti izražajo svojo ženskost samozavestno. Včasih vzvišenost in narcizem. Glasen smeh. Lahko to pomeni, da je človek v središču pozornosti v času pubertete. Za partnerstvo pa ta kombinacija ni najlažja, ker Lev le hoče stvari voditi po svoje, Venera pa pomeni povezovanje in iskanje kompromisov, tako da je v takem odnosu nekdo pogosteje dominantnejši. Povečana je ustvarjalnost, sploh občutek za obliko. Moške privlačijo uspešne in pomembne ženske.

Venera v znamenju Device: Tu je Venera na dnu. Ženske s to kombinacijo so zelo čiste, preproste, skromne, lahko tudi sramežljive v času pubertete. Pogosto so prikupne in dlje ohranjajo dekliški videz. V puberteti njihovo telo pozneje postane ženstveno, toda v poznejših letih, ko druge ženske že odcvetijo, one ohranjajo drobnost in s tem mladostnost. Za ljubezen so preveč pametne, premalo naivne in zaupljive. Dvomi in premetenost jih ovirajo pri vstopu v partnerstvo. V partnerstvu so skrbne in ustrežljive, toda redkeje srečne in vesele. Moški s to povezavo izbira preprosto, zadržano, bistro žensko.

Venera v znamenju Tehtnice: Venera je v Tehtnici doma, to pomeni, da tam lahko zaživi v svoji naravi. Še najbolj vpliva na odnose. Ljudje s to kombinacijo so šarmantni in prijazni in z veliko občutka za druge, zato jih imajo ljudje pogosto radi. Redkokdaj so ljubosumni (razen v osmi hiši in s Plutonom), večinoma so lahkotni, povezujoči se in povezujejo še tako nezdružljive ljudi v smiselno celoto. Ženske s to kombinacijo so v puberteti klasično lepe, z lepim ženskim telesom. Povečano je zanimanje za modo in druge načine polepšanja in urejanja drugih. Moški izbirajo prijazne in lepe ženske.

Venera v znamenju Škorpijona: Tu je Venera v izgonu. Nekatera dekleta v puberteti s to kombinacijo so lahko zelo privlačna in zanimiva za nasprotni spol, vsekakor so povečane strasti. Spet druga lahko dvomijo o svojem videzu. V ljubezni pa pogosto zaradi svoje ljubosumne in posesivne narave nosi težave in zelo pogosto huda razočaranja in trpljenja. Škorpijon je znamenje bitke, vojne in težko razume temeljno naravo ljubezni, sprejemanje. Zato manipulira, poskuša partnerja spremeniti in še kako drugače vleče najtežje iz odnosov. Če je Venera lepo aspektirana, imamo lahko samo eno slabo izkušnjo in nekoliko bolj seksualnega človeka. V primeru njene retrogradnosti, slabih aspektov s Saturnom, pozicijo v osmi ali dvanajsti hiši pa imamo resne težave. Problematični niso le odnosi s partnerjem, problematični so lahko odnosi z vsemi, ker ves čas vidimo samo to, na kak način nam drugi škodijo, nimamo oči za harmonijo.

Venera v znamenju Strelca: To je Venera, ki zaupa in se kar vrže v odnos. V ženski karti se izraža še najbolj v mladosti, samozavestna ženska narava, ki si upa in gre naprej. Pogosto moderno oblečena, nekoliko pred časom, svetovljanska, še vedno ima rada tudi športni slog, vendar kvaliteten, znanih znamk. Prej več ljubezenskih izkušenj kot malo. Tudi v odraslosti še lahko tli hrepenenje po dvojnih igrah, avanturističnemu in vznemirljivemu dogajanju. Možna ljubezen v tujini in s tujcem. Moški s to kombinacijo se zaljubijo v zanimivo žensko, z veliko širine in znanja. Večinoma optimistični in veseli ljudje.

Venera v znamenju Kozoroga: Odnos do ljubezni je tu resnejši. Človek potrebuje nekaj časa, da se veže, potem so odnosi dolgotrajni. Včasih je pomembnejše, kako si s partnerjem koristita, kot toplina in predanost. Dekleta v puberteti se pogosteje telesno pozneje razvijejo, so nekoliko zadržana. V mladosti lahko delujejo preresno za svoja leta, zadržano in strogo, toda starejša, kot so, bolj jih Venera dotika, lepša so. Moške privlačijo starejše ali resnejše ženske, take bolj odgovorne.

Venera v znamenju Vodnarja: Precej nenavadne Venere, dekleta s to kombinacijo so precej moderna, pred časom, nenavadna. Najverjetneje imajo zelo predane prijateljice, v ljubezenske odnose se jim ne mudi. Lahko iz radovednosti raziskujejo intimne odnose, toda ni pa veliko potrebe po predaji, saj je najpomembnejša svoboda in samostojnost. V partnerstvu je pomembno, da ima partner podobne interese kot oseba, da je prijatelj – in najpomembnejše, da ima oseba dovolj svobode, da je, kar je. Moške privlačijo zelo emancipirane in samosvoje ženske.

Venera v znamenju Rib: Venera je tu na višini in človek s tako Venero ima res veliko občutka za druge ljudi. Zna biti nežen in predan. Mladenke s to kombinacijo so lahko sanjsko lepe, nežne, umetniških talentov, toda še vedno nekoliko zadržane. Potrebujejo bolj prodorne fante, da pridejo do njih. Problem je, da se verjame v ideale ljubezni in da zato zelo težko kateri koliki konkretni človek postane to, kar ona potrebuje. Je pa ljubeča in razumevajoča, vse naredi za spravo, mir. Moški izbirajo take ženske, vendar imajo platonično zagledanost in ne vidijo realne ženske, le ideal, zato so ob soočanju z nujno realnostjo nepopolnosti vseh nas lahko razočarani. Oboji pa imajo ustvarjalne talente.