Poletje in jesen 2021.

Mihaela MalečkarAktualne teme, Uncategorized

Politično naporni pomladi sledi nekoliko mirnejše poletje, ko se bomo lahko vsaj malo umirili, spočili, se nadihali in pričeli zopet verjeti v lepe plati življenja. Prehod na jesen bo postopoma prinašal tudi več politične drame, v drugi polovici novembra pa tudi skrbi vezane na zdravje, ter več pritiska na ljudi. Šele s sončnim mrkom v začetku decembra se rojeva zopet več upanja in bo marsikdo dobil spodbudo, da nekaj prične na novo.

Praznovanje rojstnega dne in Sončni povratek Slovenije.

Naj nam prvo voščim, kar 30 jih bomo imeli, sedaj pa lahko rečemo, da imamo nekaj izkušanj. V državnem pogledu smo še vedno nezreli in mladi, nekaj pa smo se le že naučili iz vseh teh poskusov. Praznovanje rojstnega dne bo privleklo na dan veliko primitivnosti in klasično Slovensko razdvojenost. Želja po novih volitvah bo tresla ljudstvo vse do konca junija, kasneje pa ne več. Če do takrat ne bo spremembe, je ne bo in bo ta vlada trdno ostajala v sedlu, naše slovenske razprtije in konstantni boji pa tudi. Vendar se ne bo dalo prav veliko narediti. Ravno obratno, ta konstantna napetost ruši občutek varnosti in stabilnosti državljanom. Če me vprašate, kaj mislim, da se bo zgodilo, vam povem, da je težko presoditi, toda po moji logiki, bi rekla, da bo ostala ta vlada, in da bodo volitve, kot so predvidene, ker ko primerjam vlado in opozicijo v karti povratka, je jasno, da je vlada trdnejša in močnejša, kot si misli opozicija.  No ja se bo pa treslo in ne bo miru, konstantne notranje napetosti. Pokazali bomo več primitivnosti, kot si lahko predstavljamo. Precej naporno bo tako na družbeni ravni, kot na ravni financ tudi obdobje med 1 in 4. julijem. Kasneje pa se zdi, da si lahko naredimo nekoliko lepše poletje. Da bo poleti vsaj malo spustila ta politična napetost in se imamo lahko prav lepo.

Poletje za ljubezen in sprostitev

Novo upanje, ki se rojeva s poletjem, nas bo vse naredilo nekoliko bolj mirne in zadovoljne. Pomembno je, da vidimo, kako lepo zna biti življenje in pa tudi da razumemo, da prihajamo iz zelo stresnih časov in da je to poletje, kot nalašč, da si ponovno dovolimo upati, se veselili, rasti. Konjunkcija Venere in Marsa, ki se bo dovršila 13. julija obljublja, da bodo dnevi, po samem zoprnem začetku julija, veliko bolj kot prepirom in politiki, namenjeni ljubezni, umetnosti, radosti, strasti. Nebesna ljubimca nas bosta klicala, da zaplešemo z njima v bolj radostni ples.  Jupiter bo res retrograden od 21.6. naprej toda še vse do 28. julija v svojem znamenju, tako da se naužijmo njegovega soka navdiha, zaupanja, optimizma, vere v svetlo prihodnost. Jupitrov prehod nazaj v vodnarja pa obljublja vsaj za nekaj časa, zopet večjo moč intelekta, tehnološki in intelektualni razvoj, toda tudi več razdrobljenosti in manj občutka smisla v življenju, manj zaupanja v družbo v kateri smo in zopet tudi manj optimizma. Nekoliko nas na družbeni ravni lahko potrese mlaj 8.8., mislim, da ne bo tako zelo močno vezan na naše področje, vendar nam na neki ravni kljub poletnem spanju prinaša sporočila nemira, družbeno pravnega upora. No mlaj 7.9. pa je obratno dokaj pomirljiv in povezovalen, in prinaša tudi na področje Slovenije priložnost, da se določene napetosti, ki jih nismo znali obvladati umirijo, stopimo skupaj in se porinemo naprej, za skupno dobrobit.

Reševanje preteklih težav in postan oktober

Konec septembra se Merkur obrne retrogradno v znamenju tehtnice in nas bo klical, da ponovno premislimo tako o odnosih, pravi meri, ravnotežju, hkrati pa je to samo še dodaten znanilec, da se vračajo določeni pravni problemi in vprašanja, ki smo jih že skoraj pozabili. V njegovemu vzorcu se ponavljata dva zelo kontradiktorna aspekta. Eden je trigon z Jupitrom, ki obljublja spodbuden dialog in dogovore. Drugi pa kvadrat s Plutonom, kar obljublja temne besede, zastraševanje, manipuliranje, blatenje. Tako da nas znajo ti pritiski med svetlim in temnem prav razdvajati in mešati. Toda to je tudi obljuba, da če se osredotočimo na pozitivno, resnico, optimizem, da nam bo stal ob strani Jupiter s svojo zaščito, v kolikor pa se odločimo za destrukcijo, manipulacijo, laž, nas bo prav potegnilo v temo, in težko in bodo negativne posledice. Odločitev je od vsakega posameznika.

Oktober je precej počasen, če ne mrtev mesec, ker bodo kar trije planeti stacionarni, čeprav z obljubo na bolje, torej, da bi šli direktno, toda vsaj do 20. oktobra se lahko zdi, da se nič prav ne odvija, da vse nekako stoji.

Zdravstvene težave pridejo na plan v pozni jeseni

Jesen bo,  kljub navidezni zdravstveni varnosti, sprva še zmogla skrivati črvičke in probleme zdravstvenega sistema, proti koncu jeseni pa ne več.  Na koncu jeseni se ljudstvo lahko ponovno počuti nemočno in ujeto, toda tokrat tudi nemirno in nestrpno, z veliko težkih besed v medijih.  Odprte se bodo še neke pravne bitke vezane na zdravje in zdravstven sistem, ki so nakazane naporne za samo državo.  Ravno tako imamo lahko pritiske in težke besede vezane na medije, ali povezno z visokim izobraževanjem. Ponovno bodo mladi, umetniki in gostinci deležni največjih ovir. Novembra se bo Neptun ustavljal blizu kvadrata s Slovensko Luno, kar nas lahko nekoliko prestraši, da se bo ponovilo lansko leto, kar se zdravja tiče, vendar se že 1. 12. še pred eksaktnostjo obrne nazaj in s tem takoj pričenja izboljšanje. Še nekoliko  bolj zoprn od tega obrata bo delni Lunin mrk, ki se bo dogodil 19. 11. in pri nas ne bo viden, vsekakor pa bo deloval zelo močno, saj so koti mrka isti koti karte naše države. To je pogosto budilka, da gre za velike in pomembne spremembe. Sama točka Luninega mrka ni vezana na karto države, je pa povezana s pomembno osebo v državi in lahko nosi prepire s tujino, neke težave povezane z vojsko.

Novo upanje in ideje za nove začetke

No kot protiutež zoprnemu mrku na Algolu, najbolj zlovešči zvezdi med zvezdami, ki nosi na svetovni ravni agresijo in napetosti, pa sledi zelo prijeten in tudi za naše konce spodbuden popolni sončni mrk 4. 12. Mrk prinaša pogoje za pozitiven nov začetek na ruševinah preteklosti.  Karta mrka za Slovenijo ima eksaktni trigon MC ja in Jupitra v drugi, kar pomeni, da se bo nekaj za nas dobro obrnilo na finačni ravni, toda istočasno v kvadratu s Plutonom, tko bo veliko pritiska na ljudstvo, disharmonični odnosi. Jupiter v drugi pa kljub pozitivnem obetu v finančnem pogledu, nosi nevarnost, da so te finance vezane na nemoralno, ali ne pošten način pridobivanja denarja. Tudi trigon točke mrka z Jupitorm v osmi hiši karte države, obljublja, da bo država dobila ali tujo pomoč finančno, ali kaj prodala od svojega imetja, no nek pozitivni priliv, ki ni vezan na delo njenih državljanov, ampak zunanje. Za nas ljudi, pa je mrk deluje vsakemu malo po svoje, odvisno na kaj osebnega mu pade. Kljub spodbudnemu mrku nas konec leta čaka še zadnji kvadrat Saturna in Urana, tako družbene napetosti ne bodo počivale tudi po mrku.

Nikar s strahom naprej. Takega, kot je bilo, ne bo več, vsaj ne zdravstveno. Novembra se bomo spet malo prestrašili, ker bo zgledalo ponovno bolj nevarno, vendar se ne bo ponovil lanski scenarij. Na politični ravni bo konstanto tresenje, večni konflikt. Na zasebni ravni, pa si lahko ustvarimo prelepo poletje in se jeseni ponovno zaženemo v nove projekte, seveda premišljeni in pripravljeni, če se tam od druge polovice novembra zopet kaj zalomi.