Popolni Lunin mrk 26.5.

Mihaela MalečkarAktualne teme

Posebni naravni pojav, ko Zemlja senca prekrije popolno obsijano Luno imenovan Lunin mrk, deluje že sam zase zelo zanimiv. Tokrat, torej 26. 5. se bo ta pojav zgodil pri nas preko dneva, in s tem seveda ne bo viden za naše konce, toda energija sprememb, ki jo lunin mrk nosi v sebi, pa bomo kljub vsemu občutili.

Za astrologe so mrki vedno zanimivi, kot glasni kazalci sprememb. Karta mrka je za nas pomembna, tako pri predvidevanju na osebni ravni, kajti, če se mrk veže na kako pomembno točko, potem obljublja tej osebi spremembe, kot posledica preteklosti, v kolikor so točke v karti lepo postavljene, potem so to lahko prijetne posledice preteklosti, v kolikor ne, pa ravno obratno, težke posledice preteklosti. Pri vsem tem, to kaka je splošna narava mrka ne igra neke pomembne note.

Ko gre za gledanje mrkov iz družbenega vidika, pa jih lahko pogledamo take kot so in od tu črpamo informacije. Tokratni Lunin mrk je popoln, kar že samo zase da vedeti, da ima večjo sporočilno vrednost, da bodo njegove spremembe bolj korenite, bolj vidne. Karta za Ljubljano obljublja pozitivne spremembe vezane na medije, neke vrsto osvoboditve, pa v pravnih zadevah se tudi nekaj sprosti, kot tudi dokaj hitre pozitivne spremembe vezane na visoko šolstvo.

Veliko pozornosti bo na javnem, družbenem, tam se obetajo neki dogovori, pogovori, ki bodo delovali prav simpatično, vendar v resnici ne morajo prinesti toliko dobrobiti kot bi hoteli in se vidi, da so v neskladju s tujino, ter da je kar nekaj nejasnosti laži. Ker je vladar prve v deseti stacionaren, pred obratom retrogradno, se bo zdelo da se stvari vezane na državo in odločanje, vodstvo, kar stojijo pri miru, ne rešujejo problemov, toda s časoma, se bo potrebno vrniti nazaj in soočati z nekimi preteklimi napakami in pridejo na dan tudi laži, zavajanja, še najbolj vezana na tujino.  Točka ascendenta v inkonjunkciji tako s Saturnom vladarjem šeste in pete, kot Kironom v osmi, pa vseeno naznanja, da bo veliko pritiskov vezano na zdravstvo, terapije in vse to in sploh  se bo pritiskalo na zdravje mladih in otrok, tako da se tu dogaja več pritiska, več nezadovoljstva.

Ker je mrk povezan še z Marsom enega od naših predsednikov in to v deseti, je videti, da se Slovenci lahko statusno oblatimo zaradi neke prehitre poteze, najverjetneje je to vezano že na minuli dogodek z Izraelsko zastavo.

Tujina se bo slabo povezovala z našo vlado, veliko bolje pa s parlamentom in z nevladnimi organizacijami. Tu se lahko zelo pozitivno reši neka nevladna bitka, nevladni bolj, predvidevam, da je trigon Marsa in Neptuna, povezan tudi z referendumom za vodo.

Ko pride čas mrkov, se moramo na zasebni ravni umiriti, sprejeti posledice preteklosti in spremembe, ki jih prinašajo, in samo počakati, v tem primeru najmanj dva tedna, preden se potem bolj mirno in od daleč vedno bolj zavedamo tudi morebitnih rešitev in pozitivnih sprememb.