Popolni sončni mrk, 14. 12. 2020.

Mihaela MalečkarAktualne teme

Nekje v zraku že čutimo spremembe in vplive, ki jih nosi sončni mrk. Predvsem se kaže v Sloveniji kot vedno večja moč nevladnih organizacij. Torej vedno več takih in drugačnih organizacij se bo oglašalo v zadevi vodenja korona krize in prihaja očitno in jasno potreba po spremembi. Tu vidimo pravnike, ki se borijo za spremembe. In širše tudi druge organizacije, ki ne bodo popustile v želji po spremembi.

Kaos zdravstvenega sistema bo v veliki meri povezan z kaosom vodenja te države in prihaja do sprememb in tresljajev tozadevno. Kaos zdravstvenega sistema bodo pomagali reševati posamezniki in nevladne organizacije s socialno naravnanostjo.

Močno poudarjena osma hiša, pa še vedno ni znak, da bi v naših krajih bila zdravstvena problematika rešena. Še vedno bo dokaj velika smrtnost in tudi ta mrk ne obljublja hitre rešitve krize v kateri smo se znašli. Prinaša pa ozaveščanje, da dosedanji način ni bil pravi, in da je treba v celotno problematiko nekoliko bolj povezati tudi ljudi, skupnost, nevladne organizacije, da bo to tisto, kar bo učinkoviteje reševalo probleme.

Mrk v vrinjenemu znamenju šeste hiše nakazuje na določene stvari, ki se v zadevah zdravja, zdravnikov na skrivaj že spreminjajo in obračajo. In bodo zavoljo družbene iniciative pokazale na leži preteklosti in bile okrepljene za delo v drugačnih, boljših pogojih.

V karti mrka je izpostavljeno Sonce naše države, kar pomeni, da bomo na nek način javno izpostavljeni, ker je naše Sonce v inkonjunkciji s Saturnom, bomo lahko kot družba doživeli neko osramotitev. Kljub vsemu, pa je kotno Sonce znak, da nek pomemben mož prinaša novo svetlobo in novo smer. Kotna pa je na karti mrka  tudi slovenska opozicija Merkur Uran, ki govori o nemiru vezano na zunanjo politiko, ter nemirne in stresne novice, pa tudi nepričakovane spremembe. Hitre in stresne obrate.

V kolikor povezujemo karto mrka še s karto predsednika vlade, pa vidimo, da pride točka mrka v širšo konjunkcijo s Saturnom le tega, ter v kvadratu z njegovim Soncem, tako nam to dejstvo nakazuje nevarnost tresenja vlade. Kotna v karti mrka je le njegova konjunkcija Merkurja in Venere, ki pa lahko naznanja možnost nekih novih povezav in komunikacije s tujino, ki na neki ravni vendarle lahko pomiri stresljaje, ki so jih pretekle napake naše zunanje politike prinesle.

Ker je mrk na zvezdi Ras Alhag iz ozvezdja Kačenosec to nosi spodbudne obete za skorajšnje zdravilo.

Na osebni ravni je mrk dokaj spodbuden. Potrebno bo sprevideti določene svoje odvisnosti in laži, ter najti moč in pogum poriniti svoje življenje v smer v katero si ga želite poriniti. Igrati vlogo žrtve in iskati odgovorne svojim problemom zunaj nas, je stvar, ki nas bo potopila še v večjo temo in trpljenje. Sprejeti odgovornost za vse kar živimo in moč iti naprej, si izboriti svoje življenje, glede na to kar nam je dano, pa je pozitiven odgovor tega mrka v strelcu. Odločiti se je treba. Odločit, da spustimo zmedo za sabo in gremo pogumno v novo.