PROGRESIRANE DEKLINACIJE

Imamo dva načina staranja deklinacij. En je »staranje« dan za leto, in temu se reče sekundarno progresirane deklinacije. Torej toliko kot se je nek planet v deklinaciji premaknil v realnem dnevu po rojstvu vzamemo obdobje leta dni v sekundarno progresiranih deklinacijah.

Imamo pa tudi direktivne deklinacije ( deklinacije po direkcijah). Torej, da vse planete premikamo za toliko kot je naredilo Sonce po  sekundarno progresirani deklinaciji.

Sama uporabljam samo prvo možnost in vam iskreno ne morem dati mnenja o drugi možnosti. Zaradi pomanjkanja izkustev vam ne morem povedati koliko dejansko vpliva ima.

Za prvo možnost, torej možnost sekundarno progresiranih deklinacij, pa vam zagotavljam, da imajo veliko in pomemben vpliv. Če želite v Solar fire priti do te informacije lahko samo kliknete v dynamic reports selection, tam nastavite obdobje, ko iščete vpliv, period of report, v Event report pa rabite označiti tako progresije na natalno karto, kot progresije na progresirano, spodaj pa še parallele of dec. , ne vzet možnost paralele of latitude. To je nekaj drugega.  Seveda vam bo poleg paralel dalo tudi vse druge sekundarne progresije. Druga možnost so grafi, vendar pri grafih veliko lažje najdemo paralele kot kontraparalele.

Gledamo paralele in kontraparalele. Paralela je, da pride nek planet na isto stopinjo kot nek drugi. Tudi tu imamo odnos lahko tako do natalne pozicije, kot do pozicije v sekundarno progresirani deklinaciji. Gledamo oboje. Kontraparalela pa je, da pride planet na isto stopinjo toda drugi pol, na primer če je Venera na 12°30' severno, Mars pa na 13°10' južno od ekvatorja potem sta Mars in Venera v kontraparaleli.

Po vplivu je paralela podobna konjunkciji, kontraparalela pa opoziciji. Pri paraleli je najpomembnejše kdo se povezuje, če se povezujejo s paralelo planeti, ki se ne sprejemajo najenostavneje potem to lahko prinaša zahtevnejši čas.  Gledamo orbis ene stopinje, eksaktnost pa še stopnjuje vpliv.

Izkustveno povedano je to zelo močen vpliv. V času, ko sem zopet bolj aktivna v poučevanju sta se ponovno povezala Merkur in Uran v paralelo. Tudi prvič, ko sem začela poučevati sta bila v paraleli.

V prognostiki pa gre lahko kak planet tudi na mejo ali zunaj meje (oob), takrat je ta planet izpostavljen, deluje močneje, nenavadno, posebno.