rakov ingres 21. 6. 2021

Mihaela MalečkarAktualne teme

Ingres je mundana tehnika, ki nam pomaga razložiti tako astrološko leto, kot njegove četrtine, ali bolje povedan letne čase. Ker smo tik pred vstopom v koledarsko poletje, bomo seveda gledali rakov ingres.

  1. junija vstopi Sonce v znamenje raka, to je tudi poletni solsticij, torej trenutek, ko je dan najdaljši in noč najkrajša, ter s tem je več tako toplote, kot tudi bolj lahkotnega poletnega vzdušja. Življenje se nam daje zelo obilno, narava že kaže svoje plodove, in hrane je povsod dovolj, kajne. Že samo na sprehodu v naravo se lahko posladkamo z jagodičevjem.

Astrologi za trenutek, ko je Sonce na 0 stopinj, minut in sekund raka, naredimo karto. Kraj te astrološke karte nakazuje razlike med dogajanjem pri nas in nekje drugje v svetu. Karta je velikokrat že sama zase sporočilna. V tokratni karti je Sonce v konjunkcij z ascendentom v trigonu z Jupitrom, ki je v konjunkciji z MC, jem. Čeprav za Slovenjo to ni eksaktno, bodo eksaktno imeli ta koten trigon nekoliko bolj proti zahodu, pa je kljub temu še vse zelo močno in obljublja, da prihajajo vsaj za to poletje bolj spodbudni časi. Novo upanje, uspeh, lepo vreme, prijeten občutek radosti in zadovoljstva.  Ker je v karti Ingresa izpostavljeno tudi naše Slovensko Sonce je zopet več verjetnosti, da bomo pridobili nekaj na svojem imidžu in da se Sloveniji obeta ali uspeh, ali zadovoljstvo.

Če se karto ingresa pogleda nekoliko bolj natančno, lahko vidimo, da se kasneje lahko energija tudi malo spremeni, da so nekje v ozadju tudi bitke in trpljenje ljudi, toda tokrat ne naših ljudi in ne naše bitke, za nekaj časa nam bo bolj mehko postlano.

Sonce izpostavljeno skozi dva način gledanja, pa naznanja tudi, da se pojavi pozitivna svetla podoba, ki nam navda upanje in s katero bomo nekoliko lažje se povezali, ji zaupali, napredovali. Dvomim, da gre za osebo, ki je vezana na politiko, ali pa vsaj sedaj še ni vezana na politiko in lahko postane politična kasneje, toda še vedno pomembna oseba, na nek način nek vodja že sedaj in predvsem tak/taka, ki vodi mirno, premišljeno in z upanjem.

Kot pravi naša glasbena skupina Siddharta v pesmi Piknik, se zdi, da bo to poletje življenje malo zakrilo zobe, ja zdi se da si res lahko obetamo lepših dni. Zato ne pozabimo, da smo po zelo težkem letu in da je nujno si spočiti, odmisliti, se po pameti tudi družiti in se nahraniti lepega.