Retrograden Jupiter.

Mihaela MalečkarAktualne teme

Vsako leto štiri mesece potuje Jupiter, gledano iz Zemlje,  v obratno smer kot običajno. Gledano s Sonca, pa gre samo za to, da Zemlja na svoji poti okrog Sonca prehiti Jupitra. Tako kot Jupiter za naše oči potuje nazaj, tako se moramo tudi mi ponovno srečevati z upanji in priložnostmi, s katerimi smo se že srečevali v preteklosti.

Jupiter bo stacionarni ta vikend, v ponedeljek 21. 6. pa že potoval nazaj. Ker se obrača v svojem znamenju in blizu zelo pomembne zvezde, ki jo vežemo na jug, se lahko na jugu pričnejo pomembne spremembe na bolje. Teh nekaj dni stacionarnosti, od 19.6. do 21.6.,  se je res dobro naravnati na vizije, duhovne aspiracije, ali iskati umetniški navdih. Glavna beseda teh dni je tišina.

Ko se bo postopoma premaknil nazaj, bo ta močan dušni vpliv spustil in bomo bolj čutili kje ima skrite lekcije za nas. Ker se vrača v iste odnose v katerih je že bil v preteklosti, gledano na našo osebno karto, potem bo vse tisto, kar je obljubljal od konec marca dalje, ponovno pometal na plan, bo potrebno še enkrat pregledati, kaj od tistih upov je izvedljivih, kje smo pričakovali preveč, kje pa se nam ponujajo tiste prave priložnosti po katerih hrepenimo. Ne pozabimo jih izkoristiti, tega Jupiter za nas ne more narediti. Od na, mi moramo vzeti.

Vse do 28. 7. bo Jupiter v ribah, in bo še vedno veliko upanja in optimizma v zraku, je pa res, da bomo malo manj materialno usmerjeni in bo v tem času več uspeha v iskanju duhovnega razvoja.

Prestop Jupitra v vodnarja, je v intelektualnem pogledu dokaj spodbuden, prinaša velik razvoj tehnike, tehnologije, in še dodatno izboljšanje. Bo pa zopet več intelektualnih prebliskov in manj zaupanja in prepuščanja. Potovanje Jupitra po vodnarju, kjer bo vse do 29. decembra, pa prinaša več moči globalistom in demokratom, ker je retrograden, bo potrebno premlevati in izpraševati tehnološki razvoj.

Če povzamem, izkoristimo stacionarnost Jupitra za vizije, stik z duhovnim, umetniki za iskanje navdiha, retrogradnost pa za notranji razvoj in pa ponovni premislek o priložnostih, ki se nam bodo ponujale, katere so dobre za nas in katere se kažejo lepše kot so in s tem prej ali slej nosijo razočaranje.