Retrogradni Mars v ovnu.

Mihaela MalečkarAktualne teme

Marsov obrat nazaj

Zdi se, da sem pisala že zelo veliko na temo Marsa in njegove poti po znamenju ovna. Tokrat se bom osredotočila predvsem na njegovo stacionarnost, obdobje, ko je Mars čisto pri miru in na samo naravno retrogradnega Marsa.

Ko je Mars stacionaren tik pred obratom, deluje kot močan pritisk, napetost, nekaj kar čutimo v zraku, vemo da se lahko obrne zelo destruktivno. Če pritiska stacionarni Mars na nekaj natalnega,  vidimo kam bo posameznika ta energija stiskala in pritiskala. Kje se lahko na hitro nekaj odloči, če je pritisk na poslovno področje, lahko prekine delo, če je pritisk na odnose lahko iznenada prekine odnose, če je povezan s prvo hišo, je potrebno se paziti nezgod. Močan pritisk in nemir stacionarnega Marsa, po eni strani potiska ljudi, da rečejo dovolj imam, tam kjer so predolgo vztrajali, predolgo se podrejali. Pod drugi strani, pa smo lahko tisti, ki nam nekdo zunaj nas reče dovolj mi je in nam s tem močno preseneti, pa če gre za posel, finance, prijateljsko ali zasebno. Seveda odvisno o tega, kam pade. Čas stacionarnosti Marsa pa za nekatere pomeni tudi globoko utrujenost ali preobremenjenost, kot da nam manjka pravega potiska za delo in življenje. Tokrat bo Mars pred retrogradnostjo izjemno počasen do nepremičen nekje od 3.9. pa vse do 15.9. potem postopoma pridobiva hitrost na svoji poti nazaj. Torej v času stacionarnega Marsa je najpomembnejše da smo notranje uravnoteženi, modri, da tudi če se postavimo zase, in se odločimo za spremembe, poskusimo ne rušiti vseh zidov za seboj, ker sej veste kako je, v trenutku jeze, lahko kako stvar presilovito naredimo, kasneje pa nam je žal.

Obrat  Marsa retrogradno, ki se tokrat dogodi v noči na 10. september  in bo trajal vse do 14. novembra. Marsova retrogadnost pomeni, da se je potrebno izboriti nekaj za nazaj. Pogosto nas doletijo tožbe za napake, ki smo jih naredili v preteklosti, ali pa obratno mi tožimo in se borimo za nekaj, kar nam je bilo narobe narejeno v času direktnega Marsa. Ne gre vedno za pravne tožbe, toda na nek način je več verjetnosti boja za nekaj, kar nas je priadelo, ranilo, oviralo v pretekloti.

Tokrat so aspekti Marsa res naporni, v svoji retrogradnosti se sreča ponovno v kvadrat s Saturnom, v noči na 30. september, ter 9.oktobra ponovno v kvadrat s Plutonom in 19.novembra pa še enkrat kvadrat z Jupitrom. Torej kar se nam je začelo kuhati v  avgustu, se bo dokončno zakuhalo ravno v obdobjih, ki jih omenjam. Kjer ste se prvič srečali z nestrpnostjo ali potrebo boja, dela in truda v avgustu, se vam lahko v večji in bolj ekstremni obliki ponovi v omenjenem času. Ker se Mars v svoji retrogradnosti kar trikrat krega s planeti v kozorogu, je jasno da bo nestrpnost in nemir Marsa konstantno doživljal frustracijo ali družbe, ali avtoritete, ali drugih zunanjih omejitev in s tem je lahko tudi jeze več. Potreba po boju za nazaj bo velika, toda omejitve in frustracije tej potrebi ravno tako. Tako da je lahko nekaj več nemira, napetosti, jeze, ki pa lahko preraste tudi v sovraštvu.

Počasnost Marsa pred obratom direktno običajno ni tako naporna, kot zgoraj omenjena počasnost, ki jo doživljamo sedaj. Lahko pa je še vedno občutek pritiska in utrujenosti, ki sta značilnost nepremičnega Marsa. Od 7. do 22. novembra bo Mars res počasen, potem pa postopoma pridobiva na hitrosti in bo vedno več tudi možnosti stvari razrešiti urediti. Toda sam direktnost kljub vsemu še ne napoveduje tudi konca problemov, dokler se Mars ne vrne na 28. stopinjo ovna, kjer se bo 10. septembra obračal, bo še veliko popotresnih sunkov in tudi stvari za urediti, narediti. Mars pride na 28. stopinjo, in s tem iz sence šele, 3. januarja 2021.

Ni kaj, od nas se zahteva previdnost, premišljenost in potrpežljivost. Drugače nam ne posamično ne kot skupnost ne kaže nič dobrega.

Za Slovenske novice napisala Mihaela Malečkar