Retrogradni Merkur.

Mihaela MalečkarAktualne teme

Retrogradni Merkur

Vsako leto trikrat pišemo o istem pojavu, ki je dejansko navidezni pojav, saj se zaradi Merkurjevega prehitevanja Zemlje zdi, da le ta potuje za nekaj časa nazaj. Gledano iz Sonca ( kar je seveda za nas ljudi popolnoma nemogoče), pa Merkur potuje kot običajno po svoji elipsi in ni nekih ekstremnih dogodkov. Toda ja mi živimo na Zemlji, in ker Astrologija temelji na sinhroniciteti, potem to, da se planet gledano iz Zemlje suče nazaj, opozarja, da moramo tudi mi nekaj narediti za nazaj, da nam ne bo dovoljeno lahkotno in brez truda ustvarjati stvari na novo.

Retrogradnost Merkurja je kot prisilen odmor, ali vsaj prisiljeno ukvarjanje s stvarmi, s katerimi ste predolgo odlašali. Modro je, preden se Merkur obrne retro napisati list z alinejami, kaj vse odlašamo, in dejansko ravno v času njegove poti nazaj, s  kljukico za kljukico razrešujemo sebe teže in bremena, ki nam jih nedokončane stvari nosijo.

Merkur se bo dokonča ustavil, da bi šel naprej že zjutraj 30. 5. počasi pričel z gibanjem pa v noči na 31. maja. Tokratni retrogradni Merkur bo precej naporen, sem pa tja se bo zdelo, da smo v coni somraka. Čeprav se bo Merkur obračal v svojem znamenju, ker se dobro počuti in lahkotno izraža svojo naravo, zna zaradi nebesnih vplivov izrazil svoje senčne plati, kot so lažnivost, spletkarstvo, izmuzljivost, nestabilnost, dvojnost, neulovljivost in se bo življenje precej nenavadno spreminjalo.

Največ zaslug, da bo Merkurjeva energija grabila po svojih senčnih plateh je ravno ponavljajoči se kvadrat z Neptunom. Merkur že v času svoje direktnosti tvoji prvi kvadrat z Neptunom in to 23.5., potem se ponovi ta isti kvadrat v času njegove retrogradnosti 5. junija in še enkrat v času direktnosti 6. julija. In ves ta čas bo glavni vzorec retrogradnega Merkurja vezan na laž, zavajanje, zmešnjavo, kaos, nestabilnost in vse ostale sivine Merkurja, ki sem vam jih odkrivala zgoraj.

Merkur je vladar severnega Luninega vozla, tako da bo čas njegove retrogradnosti povezan tudi z vračanjem določenih tem preteklosti na širši ravni, povezanih z večjo množico ljudi. Hkrati pa bo vse do 2. julija dispozitor Venere in do 21. julija dispozitor Sonca, kar bo moč tega senčnega Merkurja samo še krepilo in širilo njegov vpliv tudi na področje financ in na področje vodstva in ciljne usmerjenosti.

  1. junija bo Merkur imel spodnjo konjunkcijo s Soncem, kjer je najbližje Zemlji. To je trenutek, ko bomo končno razumeli ozadje vseh zmešnjav, ki nam jih retrogradni Merkur nosi in pa tudi že dobili sliko, kako stvari reševati bolj konstruktivno. Saj veste, dokler ne vidite problem jasno, ga tudi rešiti ni moč.

Tako kot vedno, v času retrogradnega Merkurja, smo potrpežljivi, štekamo, da bo nekaj ustavilo naš korak, upočasnilo našo pot naprej, in da bo veliko enih priložnosti rešiti in urediti stvari za nazaj. Zmeda tega obdobja bo minila, laži,  če jih boste preveč natrosili v tem času, pa vas bodo lovile še dolgo in seveda rušile vašo verodostojnost.