Saturnov obrat nazaj.

Mihaela MalečkarAktualne teme

Vsako leto doživimo en Saturnov obrat nazaj in tako smo že nekoliko prilagojeni nanj. Pred samim obratom kak teden in tudi po obratu še kak teden se zdi, da se oblaki zbirajo in bremena večajo in smo lahko precej oteženi in obremenjeni.

Vsak posameznik ima nekoliko drugačen odnos z obračajočim se Saturnom, odvisno od tega, v katere odnose z natalno karto se vrača, katero učenje bo poglobil. V kolikor se ponovno vrača v negativen aspekt, ki je bil že v preteklih mesecih prvič aktualen, potem lahko ob obratu čutimo, da se vračajo problematike, ki smo jih že malo odmetali od sebe. Prav čutimo, kako se nekaj pripravlja in se bo potrebno ponovno soočati z določenimi težavami. Tako negativni aspekti, kot tudi konjunkcije po po navadi človeka precej obremenijo in obračajoči se Saturn pa prinaša slutnjo, če ne že prve prave izzive, ki nam dajo jasno vedeti, da se problemi, od katerih se je zdelo, da se umikamo, vračajo nazaj, toda tokrat še nekoliko bolj resni, in Saturn bo pritiskal na nas, dokler ne bomo sprejeli odgovornosti in jih nosili, točno take kot so, ne glede na to, kako se nam zdijo obremenilne.  V kolikor se Saturn vrača v trigon ali seksil z nekim našim planetom, pa nas bo strog učitelj učil vseeno na nekoliko mirnejši način in bomo  lažje slišali njegovo vodstvo in učenje. Največji pritisk bodo čutili tisti ljudje, ki imajo planete na 13 stopinji fiksnih znamenj (bik, lev, škorpijon, vodnar), in bo Saturn v svoji stacionarnosti več tednov močno pritiskal na njih, jim nosil  bremena, utrujenost, težke okoliščine, bolezni  in napore.

Obrat se bo zgodil 23. maja. Če pogledamo Saturna v odnosu s karto Slovenije, lahko vidimo, da se obrača ravno v opoziciji z našim slovenskim Jupitrom iz druge v osmo, kar lahko že opazujemo v zadevah čudnih prodaj, pritiskih na občutek varnosti državljanov, in z rastočim zavedanjem finančne krize v kateri smo se znašli. Pritiski vezani na državno imetje, pa se kaže tudi v referendumu za vodo saj se trudimo za to, da bi voda ostala družbeno dobro in ne last, ki se jo da prodati. Pritiski v naši državi so v teh časih zelo veliki, in upanja je manj, stabilnosti ravno tako ni prav veliko. Realnost naših zadolžitev nas kar potresa.

No če gledamo splošno družbeno, vidimo da se Saturn obrača in se vrača nazaj v kvadrat z Uranom, kar pomeni, da se že s tem obratom začenjajo agresije, nemiri, upori in želja na silo spremeniti oblast, nekaj obrniti, rešiti. Čeprav se bo aspekt dogodil šele sredi junija, pa je spodbujen že v trenutku Saturnovega obrata.

Tako ta obrat Saturna ne prinaša nič dobrega, da se dogodi zelo blizu obdobja mrkov, pa tudi stvari ne dela manj naporne, ampak njegovo otežitev le še poveča. Toda to so družbeni vplivi, zasebno pa bo Saturn deloval glede na odnos z vašo natalno karto, tako kot sem vam poskusila razložiti že zgoraj. V vsakem primeru pri Saturnu ni druge kot sprejeti njegovo težo, nositi njegov križ, biti čim bolj potrpežljiv in sprejemajoč pri tem in razumeti, da nas uči odgovornosti, da zaradi njega ravno skozi vse te pritiske mojstrimo, zorimo.