Tedenski zvezdni utrinki!

Mihaela MalečkarTedenski zvezdni utrinki

Teden v zvezdah od 27.6. dalje

Vse do 5. julija so pritiski na spremembe, saj smo vse do takrat v obdobju med mrki. Dodatno na nas v tem tednu pritiska velika konjunkcija Jupitra in Plutona (dogodi se 30. 6. zjutraj) s finančno krizo ter Saturnov prehod v kozoroga v noči na četrtek z dodatnimi odgovornostmi, skrbmi in strahovi.

V soboto (27. 6.) bo še nekaj popotresnih sunkov nemirov, skupnega nezadovoljstva, nezgod, agresije Marsovega kvadrata na Lunina vozla. V nedeljo pa prvi krajec prinaša nekoliko prijetnejšo energijo harmonije in razumevanja, Marsov prehod v ovna ter v sekstilu s Saturnom konkretno usmerjeno akcijo. Nehali bomo pobezljano izsiljevati in bomo svojo energijo lažje osredotočili na cilje. Velika konjunkcija Jupitra in Plutona, ki govori da je v tem tednu višek soočanja s krizo in finančno realnostjo, hkrati pa se bodo nihanja na borzah še nekoliko poglobila. S to konjunkcijo so najpogostejša finančna nihanja vezana na nafto. Ker je to konjunkcija počasnih planetov, njen vpliv čutimo sedaj še nekaj dni in ga bomo še ves teden, ekzaktno bo ta konjunkcija v torek zjutraj. Na čustveni ravni nam  vzame nekaj optimizma ali nas vodi v pretirane reakcije, v duhovnem smislu nam daje izjemno moč za globoko očiščevanje. Sredina spodnja konjunkcija Sonca in Merkurja (1. 7.) naznanja zjasnitev in  okrepi možnost novih spoznanj. Njen kvadrat s Kironom nakazuje, da bodo spoznanja vezana na rane in bolečine, njen sekstil na Urana, pa da se bo moč marsičesa starega osvoboditi ter da je rešitev preteklih težav v novih in svežin pristopih k problemom. Vsekakor več jasnine in razumevanja situacije. Hkrati pa v tem obdobju Saturn vstopi nazaj v znamenje kozoroga ( v noči četrtek 2. 7.)., in to na 29. stopinjo, kar pomeni, da bo zopet več skrbi, strahov, dvomov. Ta njegov zadnji hod po kozorogu vse do sredine decembra letos nosi globoko očiščevanje karme nekaterim, drugim možnost gradnje z resnim in načrtnim delom, vse nas pa spodbuja, da sprejmemo odgovornosti na svoja ramena in naredimo, kar je treba narediti. Samo s sprejemanjem odgovornosti nase, z disciplino, redom in delom bomo zadovoljili Saturna, ki ne potrebuje zadajajanja preveč trpkih ran.

Če povzamem, se po eni strani umikamo norim pasivno agresivnim energijam prejšnjega tedna in od nedelje dalje veliko bolj energično vstopamo v življenje. Finančna realnost je takšna, kot je, in nas kliče, da se prilagodimo in najdemo nove načine, da bi jo izboljšali. Stvari se bodo pokazale v vsej svoji boleči realnosti, toda v soočanju z realnostjo se bodo budile tudi rešitve in zmagovali bodo tisti, ki znajo na stare probleme pogledati s svežimi, novimi očmi. Originalne rešitve nosijo osvoboditev. Novo soočanje s strahovi na vse nas lahko deluje tudi izjemno prečiščevalno, če si le dovolimo budni skozi ta občutenja in ne bežimo v take in drugačne odklone.