Tedenski zvezdni utrinki od 1.1. dalje.

Mihaela MalečkarTedenski zvezdni utrinki

Prvega in drugega januarja bomo že čutili energijo nedeljskega (2. 1.) mlaja, ki prinaša osvoboditev od nečesa, odprtost, svobodo, spremembe. Prvi tedni januarja so zdravstveno še nekoliko bolj naporni, kasneje se tudi to umirja. Drugega januarja Merkur prestopi v znamenje vodnarja in nekaj teže, resnosti se bo odmaknilo, več pa bo radovednosti, pogovorov, razumevanja, bolj objektivnega pristopa.  Čeprav se proti koncu meseca vrača nazaj v kozoroga in počasi izgublja na svoji hitrosti, bomo s to spremembo vsaj za nekaj časa prevetrili naš um in bili manj črnogledi.  Njegova aplikacija v harmonijo z Luninima vozloma, naznanja, da se nam bo za vikend odprto veliko priložnosti za pogovore, dogovore, da lahko izvemo marsikaj zanimivega.

V ponedeljek tretjega januarja bo Jupiter v kvadratu z Luninima vozloma, kar je v duhovnem pogledu velik pritisk k razvoju, na osebni ravni pa prinaša pretiravanje, dramatiziranje v odnosih, vreme pa je tudi lahko na nek način pretirano, glede na to, da je Jupiter v ribah, bo lahko tudi nekaj več dežja, v prvih dneh tedna.

V sredo petega januarja retrogradna Venera ponovno tvori sekstil na Neptuna in prinaša hrepenenja, navdih, romantiko, lahko zaslužke z umetnostjo, duhovnostjo, ali kako drugo čarno, mejno vedo, znanjem. Če ne drugega, nas nekoliko zmehča v odnosih, da ne bomo tako hladni in zadržani.

Proti vikendu se bo stopnjevala vesela in spodbudna energija, tako da je prav, da se čim bolj naravnamo nanjo in tudi sami zapojemo, zaplešemo, se ljubimo, veselimo. Življenje je za živet. Konjunkcija Venere in Sonca se zgodi v nadzorovanem kozorogu, toda ko le ta izgubi nadzor, skoči na plan njegova panska narava, ki je ekstremno uživaška.

Torej, če povzamem bodo prazniki nosili na sebi nekaj občutka svobode, osvobajanja. Če se želimo izogniti nemiru, potem si pričarajmo praznike nekoliko bolj vznemirljive, drzne, nenavadne. Prvi teden novega leta pa prinaša sprva nekaj drame in pretiravanja, kasneje pa več veselja in priložnosti za romantiko in ljubezen. Veselje, umetnost, duhovnost pa bodo tudi bolj cenjeni. Na začetku leta vam rečem vsem hvala, da ste nas spremljali preteklo leto in pa vsem voščim čarobno, harmonično, varno in uspešno leto 2022.