Tedenski zvezdni utrinki od 1.8. dalje.

Mihaela MalečkarTedenski zvezdni utrinki

Dobro jutro in lep teden!

Teden v zvezdah od 1.8. dalje

Ker smo trik pred polno luno, le ta se bo dogodila v ponedeljek (3.8.), in luna v kozorogu aktivira približujoče se kvadrat Marsa in Jupitra, ki bo eksakten v torek (4.8.), ter pritiska in podaljša vpliv opozicije Merkurja in Pluton, ki se bo dogodila že v soboto (1.8.), ter bo v nedeljo 82.8.) še Sončev kvadrat na Urana, vse to nakazuje, da bo vikend res zelo naporen. Paziti se na cesti bo več kot nujno, v dneh vikenda bo več nezgod in ne samo udarjene pločevine. V zraku zna, mogoče tudi zaradi vročine in vetra, biti malo manj potrpljenja in več nemira. V ponedeljek se polna Luna zgodi šele v zgodnjih večernih urah, zaradi česar zna biti tudi ponedeljek še polen nemira, kasneje sledi sprostitev in izboljšanje splošne klime.

Merkur od sobote (2.8.) pa do ponedeljka zvečer (3.8.) potuje iz opozicije s Plutonom v opozicijo s Saturnom, kar mrači naš razum, ga barva v več strahu in pa tudi v bolj sumničavo barvo. Merkur v sredo vstopi v leva in pozornost na čustveno se bo umaknila, naš razum bo bolj odločen, jasnejši, naš nastop svoj samozavesten, bolj se bomo ukvarjali s tem kar pride, kaj si želimo, da se zgodi, kot s tem kar je nekoč bilo.

Tudi Venera v tem tednu zamenja znamenje, preden pa se to dogodi pa se v sredo (5.8.) sreča s Severnim Luninim vozlom in marsikomu prinese neko veselo druženje, zabavo in radost, kar tako, spet drugim novo svežo ljubezen. V petek (7.8.) pozno popoldan vstopi Venera v znamenje raka in tam ne bo tako razdvojena, pa tudi ne tako igriva, svoje veselje in zadovoljstvo bo iskala v čustvenih odnosih, v odnosih s svojimi domačimi, otroci, družino, ter v svojem domu.

Mars je še vedno v ovnu, tako je energijska raven še vedno visoka, borbenosti in volje za fizično delo ali šport veliko. V torek (4.8.) zaradi kvadrata na Jupiter, lahko prinaša izjemno visoke temperature, nepoštenost določenih ljudi, tatvine, in predvsem pretirano neobrzdano delovanje, brez ravnotežja in miru. Kasneje Mars potuje še k nekaj zoprnih kvadratov, tako da napetosti ni še konec, toda v tem obdobju je ne bomo toliko čutili, obudila se bo ponovno s soboto (8.8.).

Sonce v levu, po nedeljskem kvadratu  (2.8.), kvadratu z Uranom, ki zelo hitro in s stresom nosi osvoboditev, Sonce potuje v trigon z Marsom, to bo dolgo potovanje, saj sta oba dokaj hitra planeta, vendar kljub vsemu  ta dolga aplikacija nosi energijo, odločnost, poslovnost in borbenost, ter prinaša prave poletne temperature.

Torej, če povzamem, bo višek napetosti, nemirna, grdih misli, strahu, nemoralnosti, pa tudi vetra in vročine vezana na polno Luno občutna vse do torka. Kasneje sledi pomiritev in nas lahko odnese v drugo skrajnost, prinese skupno veliko veselje, potrebo po zabavi, po imeti se lepo. Tudi vreme se po polni luni umiri, in stabilizira in nas prav vse kliče, da si privoščimo počitnice in zares s veliko žlico zajemati lepote življenja, kot se nam dajejo.

Za Slovenske novice napisala Mihaela Malečkar