Tedenski zvezdni utrinki od 10.10. dalje.

Mihaela MalečkarTedenski zvezdni utrinki

Teden v zvezdah od sobote 10.10. dalje.

V noči na soboto se je dogodil zadnji krajec, ki res lahko prinaša nekaj pretiravanja, toda temeljno spodbuja nekaj prijetnejših dni, z več zaupanja in vere. Zdi se, da bi v tem tednu lahko prišlo do nas neko zdravilo (Jupiter sekstil Neptun), ali neko drugo pozitivno upanje vezano na zdravstveno stanje. Res da se Merkur ustavlja, da bi se v sredo 14.10. obrnil nazaj, toda ker se ustavlja na veliki duhovni zvezdi Akruks, nam to obeta da bo v ozračju več zavedanja, in da bo ta počasnost omogočila velike in pomembne duhovne premike, osredotočenost za razvoj.

Vikend je nakazan v prijetnih barvah. Mars se harmonično povezuje z Luninima vozloma v soboto 10.10., in obljublja sodelovanje, povezovanje, neko tovarištvo za skupne cilje. V nedeljo 11. 10.  se Venera s trigonom veže na Urana in prinaša več radostne in družabne energije, namenjene veselju, druženju in sodelovanju. Pa tudi nekaj več električne energije med pare, da se lahko ponovno oživlja ljubezen in vznemirjenje. V nedeljo 11. 10.  bo tudi Sončev kvadrat na Jupiter, kar tudi večinoma nosi optimizem, toda lahko tudi pretiravanje z le tem, napihovanje lastne vrednosti, ali pomembnosti trenutka. Toda še vedno eno zelo spodbudno vzdušje.

V ponedeljek 12.10. se dogodi mundani sekstil Jupitra in Neptuna, ki po eni strani lahko prinaša neko spodbudno novico na področju zdravja, hkrati pa je to aspekt duhovnega razvoja, svetlobe, tankočutnosti, dušnega idealizma, navdahnjenosti, tako da bo marsikomu dana potopitev v umetnost, duhovnost, možni so tudi uspehi na področju farmacije, kemije, zdravstva in umetnosti. Na ta isti ponedeljek boste tudi Merkur in Venera v sekstilu, kar bo barvalo veselo, prijazno, igrivo energijo in lepšalo odnose in komunikacijo.

Ta vesela, sproščena energija polna upanja se bo dogajala vse do srede, v sredo pa se bo ponovno zarotirala energija v drugo stran. Ni videti, da bi se slabšala zdravstvena slika, bolj se zdi, da se bo krepil uporni duh in  pritisk v spremembe. V sredo 14.10. bo Sončeva opozicija z Marsom, kar lahko prinaša nekaj več vroče krvi, pa tudi več volje in moči, da si izborimo, kar sodimo, da nam pripada, da je za nas pomembno, Sonce s to opozicijo pričenja tvoriti T kvadrat, ki bo kasneje vgraviran tudi v samo karto mlaja, ki se zgodi v  petek 16.10. V sredo 14. 10. se bo obračal Merkur, kot sem že zgoraj rekla, se obrača na veliki in pomembni duhovni zvezdi, tako se lahko nekaj v nas zjasni, umiri in spremeni na bolje. V sredo pa ima tudi Sonce harmonične aspekte na os vozlov, in nas s tem krepi k večji odločnosti in sposobnosti voditi, ozavestiti, jasniti tudi druge. V četrtek 15. 10. bo Sonce v kvadratu s Plutonom. Torej lahko nekdo s surovo močjo pritiska na nas, ali mi pretiravamo z manipulacijo in pritiskom nad drugimi. Vsekakor zelo močna volja, ki pa nima nujno tudi svetlih  ciljev. V petek 16. 10. zvečer, pa se dogodi mlaj na Spiki, toda v T kvadratu z vrhom na steliju v osmi hiši, kar nakazuje, da novi mladi mesec, nosi trenja, krizo in skrbi, in velik pritiska na spremembe. Slovenija lahko doživi tudi neko osramotitev. Lahko stelij v osmem polju, ki je tudi na vrhu T kvadrata nosi težave, ali upor zaradi denarja ki gre v vojsko, ali kako drugače zaradi vpletanje vojske v določene probleme. Problemi pa so vezani tudi na tuj denar in  moč teh tujih, da vršijo pritiske na nas.

Torej, če povzamem, v duhovnem pogledu gre za dokaj spodbuden čas, ko bomo imeli sposobnost v tišini nekaj uzreti, videti in razumeti. Nova zavest lahko močno spremeni naše videnje življenja. Vse do srede bodo dnevi prav prijetni. Od srede pa do petka, pa še v naslednji vikend pa bodo v ospredju pritiski na spremembe, ki mogoče ne bodo enostavni, bodo pa koristni in na nek način nujni.

Za Slovenske novice napisala Mihaela Malečkar.