Tedenski zvezdni utrinki od 10. 4. dalje.

Mihaela MalečkarTedenski zvezdni utrinki

Teden v zvezdah od 10. 4. dalje

Dneve pred mlajem uporabimo za načrtovanje, toda ne prehitevajmo sami sebe. Preko vikenda bo v bistvu zelo veliko aspektov, večina njih govori o treznosti, premišljenosti, načrtnosti, povezanosti človeštva z razsodnostjo. Hkrati bomo imeli finančno izboljšanje, toda tudi posesivnost in grabežljivost nekaterih. Tudi na področju ljubezni bo vikend dvoznačen, po eni strani priložnosti, toda tudi pretirana strast, ljubosumje, nemir.

Ponedeljkov mlaj je zelo zanimiv. Z Jupitrom na ascendentu obljublja neke vrste osvoboditev, sprostitev. Vendar je vse to lahko zelo navidezno, saj je Neptun v prvi v vrinjenem znamenju v kvadratu  z Marsom v četrti še vedno znak nekih skrivnosti, manipulacij. Vremensko zgleda da bo sprva vetrovno, nestabilno, toda kljub vsemu toplejše, če ne sredi tedna celo že vroče.

Venera v eksaktnem kvadratu na Plutona iz 2. v 12. nakazuje finančne mahinacije, ki so manipulativne, skrite, ali pa se pokažejo finančne napake vezane na financiranje zdravstva, bolnišnic. Mlaj v drugi daje veliko pozornosti na naše finančno stanje, tu se obeta nekaj novega povezano na vreme, kmetijstvo, deluje optimistično, vendar zaradi kvadrata na Plutona v dvanajsti, ni transparentno, so neke skrivnosti.

Od mlaja dalje bo prevladovala zelo intenzivna energija, ki nas bo silila v delo in akcijo, nas potiskala da se opogumimo, naredimo nekaj drznega, novega, nekaj kar še nismo. Če sledimo pogumu, kljub nemiru in nespečnosti, lahko v kratkem času nekaj spremenimo, naredimo. Paziti moramo le, da nismo premalo potrpežljivi in da se ne vklopi preveč tekmovalne in egocentrične energije.

Sonce bo v tem tednu zelo aktivno, v navezi z Marsom (sreda, 14.4.) in Jupitrom  (četrtek, 15.4.) bo tvorilo lotos, hkrati pa bo v petek (16.4.)še v kvadratu s Plutonom. Sonce je volja in odločnost, moč, ki je sposobna stvari pripeljati do cilja. Tako bo v tem času več tekmovalnosti, pa tudi več možnosti zmag in poslovnih uspehov, paziti se je potrebno le pretiranega ega, in vladanja s pritiskom in manipulacijo. Borba sil, teh jasnih in direktnih, ter onih bolj temačnih bo očitna in vsaj za krajši čas se bo zdelo, da svetloba prevladuje, zmaguje.

Venerino potovanje po zadnjih stopinjah ovna nas bo vse do sredinega večera delalo manj potrpežljive, egoistične in nesposobne ustvarjati harmonije v odnosih. Njen prehod ( sreda 14. 4. ob 20:22) v znamenje bika pa prinaša nekaj več miru v odnose. Venera v biku nas bo delala treznejše in obrnila našo  pozornost na  iskanje finančno spodbudnih rešitev takih in drugačnih problemov. V biku bo morala preko napornih aspektov, tako se bo za finančno varnost potrebno podvreči pritiskom in spremembam. Toda v tem tednu bomo predvsem čutili njen prehod kot več miru in manj borbe v odnosih.

Veliko Sončevih aspektov, Mars OOB in aplikacija Marsa v trigonu z Jupitrom, ter seveda mlaj v ovnu, vse skupaj obljublja zelo intenziven čas. Pozabimo za nekaj časa odnose, in postavimo sebe v ospredje, se naravnajmo k svojim ciljem, ter z borbenostjo in jasnostjo pridimo do njih. Gre za zelo intenziven ognjen vpliv, ki pa ne bo dolgo trajal, tako da spustimo vse, in ga izkoristimo, se premaknimo iz mesta in porinimo stvari k novemu začetku.