Tedenski zvezdni utrinki od 11. 12. dalje

Mihaela MalečkarTedenski zvezdni utrinki

Teden pred nami ne bo najlažji. Fizične energije bomo imeli manj, občutek varnosti se bo tudi izgubljal. Občutek, da smo v nevarnem svetu pa seveda temu primerno krepil. Poskusimo kljub temu, prižigati naše notranje lučke, ne preveč grabežljivo posegati ne po imetju, ne po ljudeh in biti v stiku z našo notranjo puščico, ki nas bodi na poti našega poslanstva.

Preko vikenda bo Mars na zadnjih stopinjah, kar najpogosteje prinese pomanjkanje energije, borbenosti, volje do športa, gibanja, življenja. Ponedeljkov (11. 12.) prehod Marsa v strelca pa tudi še ne prinese bistvenega izboljšanja na ravni energije, saj se le ta bliža konjunkciji z Južnim vozlom, ki jo doseže v sredo 15. 12. Padec Marsa v luknjo Južnega Luninega vozla lahko prinese na plan agresijo zaradi šibkosti, ali ogroženost šibkih z agresivnostjo posameznikov, toda za večino ljudi bo ta vpliv le podaljšal občutek, da ni življenjske energije s katero bi se porivali naprej v življenje. Kljub pomanjkanju energije, pa bomo v soboto mislili pozitivno, možne so konstruktivne novice, ali spodbudni dogovori. V nedeljo pa si bomo bolj od vsega želeli odklop, pobegnili od vsega s televizijo ali alkoholom.

Vikend bo obarvan tudi s prvo konjunkcijo Venere in Plutona, ki prinaša krize vezane na denar, lahko tudi lakomnost nekaterih in porast »vojnih dobičkarjev«, po drugi strani pa obuja tudi krize vezane na ljubezen, budi prastara hrepenenja, ljubezni, ki se niso mogle izživeti in občutek ujetosti v odnos, ki ni prav. Pritiskov na odnose bo vedno več. Ker se Venera 19. 12. obrača nazaj, bo v tem tednu že zelo počasna in se bo s tem podaljšala aktualnost konjunkcije s Plutonom, zaradi česar v teh tednih marsikatere finančne inspiracije ne bodo uresničene, pa tudi marsikatere srčne in čutne želje neizpolnjene. Še najtežje bodo to obdobje prenašali »Venerjanci« ( ljudje s veliko planetov in pomembnih točk v tehtnici in biku), njim se bo zdelo, da se življenje upočasnjuje, da se nič ne odvije, ter da jih nekaj močno pritiska, potiska ob dno. Na splošno pa bosta hotela kozorog in Pluton pojesti veselje praznikov. Pomembno je, da si sami doziramo Venero v naše življenje, pa če je to s humoreskami, ali peko piškotov, posladkano božično glasbo in taki filmi.

Ponedeljkov 13. 12. večerni prehod Merkurja v kozoroga nas bo še pikico bolj soočil z realnostjo, omejitvami, skrbmi. Optimistične misli strelca se bodo umikale, primikali se bodo strahovi in pesimizem kozoroga. Poskusimo ne iti predaleč v grenkobo in vzeti vpliv konstruktivno, za to da naredimo realne načrte kako naprej.

V povzetku nas bodrim, da vzdržimo in se ne prepustimo malodušju in pesimizmu. Izkoristimo soboto za zanimive pogovore, v nedeljo previdno z alkoholom, nas lahko prav nosi. Ponedeljek bo dan bistvenih sprememb. Čuvajmo svojo energijo, in nič ne bo narobe, če bomo malo več počivali. Če pa želimo ohraniti kaj veselega decembra, se bomo morali toliko bolj potruditi, kajti planetarni vplivi mu niso ravno naklonjeni. Pojmo, plešimo, smejmo se in ostajajo hvaležni za vse kar imamo. Ne glede kako temno bo zgledalo življenje na trenutek, smo lučke mi, ki sijemo s sočutjem, prijaznostjo, hvaležnostjo in radostjo.