Tedenski zvezdni utrinki od 11.4.

Mihaela MalečkarTedenski zvezdni utrinki

Dobro jutro, obilo zdravja in lep praznični dan vsem!

Prav nasmihala sem se, ko sem analizirata to obdobje. Prva stvar, ki me je razveselila, je, da je Merkur končno ven iz rib. V ribah se ne počuti dobro, nosi lahkovernost, zmedo, nejasnost razuma, intelektualne napake in podobno, in sicer že od 3. 2., pa vse do današnje sobote (11. 4.). Vstop Merkurja v ovna bo za marsikoga, kot da je izstopil iz cone somraka in ponovno vstopil v realno življenje. Merkurjevi prvi aspekti so harmonični in s tem bo ta nova, sveža in napredna intelektualna energija  že zelo konstruktivna. V noči na nedeljo (12. 4.) tvori sekstil s Saturnom, kar nas kliče k razmisleku in načrtom in nam omogoča zelo dober stik s stvarnostjo. Izjemno koristno za vse matematike, fizike, astronome, vse tiste, ki delujejo preko vzorcev in matric in potrebujejo natančnost uma. Tako tudi konec tedna prinaša neko osvežitev, zjasnitev in podobno.

Prvi dnevi naslednjega tedna ne bodo najlažji. Sonce se s kvadrati veže na konjunkcijo Jupitra in Plutona, kar je vpeto še v samo karto zadnjega Luninega krajca, ki se bo dogodil v torek (14. 4.) zvečer. Ta vpliv prve tri dni naslednjega tedna nosi pritiske, vezane na nadrejene, na pomembne družbene figure, tudi osramotitev in pretiravanja zaradi egoističnih reakcij tistih, ki naj bi nas vodili. Tudi sami lahko pazimo, da si ljudi ne podrejamo na silo, predvsem pa je to znak, da bomo rinili v akcijo, vendar nas bodo zunanje omejitve frustrirale. Karta zadnjega krajca obeta suho in vroče vreme, že kar poletno. Ko se prebijemo čez prve tri dni tedna, pa od  četrtka dalje prihaja k nam čisto drugačen vpliv, takšen romantično ustvarjalen.  Venera in Mars sta v dolgi aplikaciji k  trigonu, ki se ne bo dovršil, vendar pa je aplikacija res dolga in vse do 23. aprila bosta dihala skupaj v neki harmoniji. Trigon je zračen in s tem obljublja več intelektualne kreativne energije, pa tudi več igre in lahkotnosti v odnosih, še najbolj v romantičnih odnosih. Ta lahkotnost nas bo delala srečne in zadovoljne, posledično bo tudi več sreče in zadovoljstva v odnosih. Venera in Mars, nebesna ljubimca, poleg romance in ustvarjalnosti nosita preprosto strast do življenja, ki jo potem lahko pretvorimo v vse, kar živimo – lahko smo strastni pri kakšnem hobiju, lahko smo strastni pri delu, lahko seveda v odnosu z ljubljeno osebo. Merkur iz ovna se bo povezal z omenjeno dvojico in skupaj bodo tvorili lotos, eno bolj ustvarjalnih konfiguracij v astrologiji. V četrtek (16. 4.) zjutraj Luna vse to aktivira, naslednji konec tedna pa se konfiguracija tudi konkretno dogodi. Merkur v ovnu nakazuje, da bomo svojo strast znali uporabiti za intelektualno delo (Merkur), za neko inovacijo (oven), pionirska misel je tista, ki rojeva novosti, zamisli, ki lahko marsikaj spremenijo. Hkrati pa vse to govori tudi o strastnih pogovorih, ki nam nekaj zjasnijo, pokažejo, dajo uvid.

Sedaj, ko ste prebrali mojo analizo, lahko tudi vi razumete, zakaj se mi je nasmihalo, kajne. Vikend bo kot prebuditev iz zablod v jasnost in prinaša jasne načrte. Prve tri dni naslednjega tedna bo nekaj pretiravanja vladajočih, nadrejenih, pritisk in drama, težko bomo prenašali omejitve. Od četrtka dalje pa bo v nas vedno bolj dihal svež romantični navdih, ustvarjalnost in veselje.

za Slovenske novice napisala Mihaela Malečkar