Tedenski zvezdni utrinki od 11. 6. dalje

Mihaela MalečkarTedenski zvezdni utrinki

Vikend z Luno v škorpijon in Venerino konjunkcijo z Uranom bo vznemirljiv. Globokih strasti in želje po prepletanju z ljubljeno osebo, bomo nošeni v taka in drugačna vznemirljiva doživetja. Vsekakor bomo dihali energijo ljubezni, želje, in imeli nekaj več potrebe po odklopu, zabavi. Merkur na koncu znamenja nam sporoča, da bomo intelektualno manj jasni, bistri preko vikenda, tako bomo en drugemu več povedali z dotiki, plesom, petjem. Odprimo se iracionalnemu, in dovolimo, da z nami spregovori modrost telesa.

Teden pred nami bo močno obarvala energija ščipa v torek 14. 2. Že nekje dva dni pred polno luno se večina nas navibrira na to, kar le ta nosi. Pri nas je koten Jupiter, tako da le prihajajo malo bolj spodbudne energije in energija za razvoj osebnosti. Je pa velika verjetnost, ker je kotna tudi Lilit, da se bo oblatilo neko pomembno osebo v naši družbi, vidi se možnost javne sramote. Ščip bo povezan z Neptunom v šesti, tako lahko pride do izraza neka zmeda vezana na zdravstvo.  Konstruktivna vez na Saturna v peti, pa naznanja red, jasna pravila vezana na izobraževanje, mlade, kulturne hrame, in prostore za užitek in zabavo.

V ponedeljek 13. 6.  Merkur vstopi v znamenje dvojčka, in naši možgani bodo oživljeni. Spet bomo razmišljali in govorili hitreje, več bo potrebe izraziti to, kar v sebi razmišljamo. V sredo 15. 6. gre Mars v konjunkcijo s Kironom, tako bo sredi tedna več agresije, in agresija prinaša tudi globlje rane. Kako izraziti svoje mnenje, postaviti mejo, ne da s tem ranim nekoga druga in posledično tudi samega sebe, bo nekje glavno učenje tega tedna. Sonce v trigonu s Saturnom, ki se bo dogodil v četrtek 16. 6., bo vsaj delno omogočil, da bomo imeli malo več notranje trdnosti in nadzora nas seboj, in bomo s tem nekoliko manj napadalni. Hkrati pa je to energijo modro izkoristiti za načrtovanje svojih poslovnih korakov.

Venerina konjunkcija na severni Lunin vozel prinaša nove možnosti za ljubezen, odnose. Toda ker od konjunkcije z vozlom hiti v kvadrat s Saturnom, bo potrebno v odnosih marsikaj predelati, premisliti. Ne le v odnosih, tudi finančno področje zahteva resen premislek in nove pristope.

V četrtek 16. 6. se Sonce povezuje v kvadrat z Neptunom, in trdnost, ki jo bomo čutili kak dan dva pred tem, bo izginila. Več bo nejasnosti kam gremo, več negotovosti, več želje po begu, vendar če bomo to energijo čutili čim bolj pristno, se bo skozi to energijo rodilo veliko navdiha.

Torej, vikend nosi strasti in vznemirjenje. V ponedeljek zvečer se bo k nam ponovno vrnila bistrost in jasnost misli. Sredi tedna se bo treba uriti v postavljanju meja na miren način, ker bo tendenca v premočni obraniti raniti, vendar tako hitro kot bomo ranili, se bo rana hitro vrnila nazaj k nam. Proti koncu tedna bomo nekoliko bolj zmedeni, nejasni, negotovi, če si dovolimo iti skozi to negotovost mirno, se bo iz nje rodil nov navdih in potreba po kreiranju.